U Antwerp | Uniek hotel aan de voet van de MAS

Overnachten en/of heerlijk eten op het Eilandje van Antwerpen met een geweldig uitzicht, bijna een must-do als je het prachtige Antwerpen bezoekt. Wil je een prachtig designhotel maar die toch erg sfeervol is dan moet je zeker naar het U Antwerp!

Ik was aanwezig enige tijd geleden bij de pre-opening en heb daar in volle teugen genoten van al het pracht en praal. Vandaag geef ik je een impressie van de prachtige kamers en het lekkers wat je daar kunt eten. Ik zeg: Welkom bij U Antwerp | Uniek hotel aan de voet van de MAS

U Antwerp | Uniek hotel aan de voet van de MAS

 

Het mooie concept onder de naam “U eat & Sleep Antwerp” is bedacht door Viki Geunes (twee-sterrenchef) en Hans Otten (bekend van de Vlaamse media). Na de korte tijd dat het nu geopend is ontvangt het geweldige hotel en restaurant al veel lof van zijn gasten (Expedia, Tripadvisor en Facebook).

U Antwerp. Een unieke plek waar u centraal staat en kan eten , drinken, slapen, dromen en ontwaken op één van de mooiste plaatsen van Antwerpen, aan de voet van het MAS.

 

Vanuit de ingang bevindt zich aan de rechterkant een bar-lounge gedeelte waar je relaxed kunt genieten van een hapje en drankje, zogezegd de “U Foodbar“, waar je zicht hebt op een open keuken. Je kunt hier van ’s morgens tot ’s avonds genieten van heerlijk eten.

 

Ik genoot even van een bijzonder lekker Oosters soepje van paddestoelen en een vleugje kokos.

Uiteraard met een glaasje Moët erbij 😉

 

Vanuit de ingang aan de linkerkant, kom je terecht bij de “U Lounge” en de “U Resto“. Prachtig ingericht, mooie hoge plafonds en het kleurgebruik is heel chique. Hier kun je genieten van een menu van de sterrenchef Viki Geunes.

 

U Eat

Voor het ontbijt kun je kiezen uit 2 formules, variërend van 18 tot 25 euro.

In de Foodbar/lounge terras kun je genieten van de heerlijkste hapjes/fingerfood. Dit varieert van 7 tot 21 euro. Onderaan het bericht laat ik je en 3 tal van deze heerlijkheden zien.

In de Resto kun je genieten van diverse koude en warme voorgerechten variërend van 15 tot 32 euro. Diverse hoofdgerechten variërend van 21 tot 38 euro.

Uiteraard is er voor de kids ook een apart menu en zijn er diverse heerlijke nagerechten waar je uit kunt kiezen.

Wat ik kan zeggen van wat ik geproefd hebt, werkelijk zalig!

Kijk hier voor het volledig menu.

 

U Sleap

Qua hotelkamers kun je kiezen uit 3 types, ze doen mij allemaal iets Japans-achtigs aan. Ik heb een impressie hieronder van 2 type kamers. Je kunt kiezen uit Cozy, Charming en Luxury.

De kamers zijn voorzien van alle gemakken, er is gratis wifi en tevens de badder-faciliteiten zien er top uit!

De prijzen van de kamers zijn vanaf 175 euro per nacht.

Kijk hier voor meer informatie over alle kamers en reserveren.

 

 

Prachtig uitzicht op de jachthaven!

 

Wil je genieten van een heerlijke cocktail, dan moet je zeker de gin-tonic proberen. De Buss Nº Belgische gin die wordt gebruikt is super van smaak, je kunt kiezen uit diverse smaken gin. Ik werd er blij van 🙂

 

Als laatste de fingerfood bij de aperitieven. Ik laat er 3 zien hieronder. Nu moet ik zeggen (ik heb het laatst al in mijn personal post over deze oester gehad) ik houd niet echt van oesters… maar deze… my god! Iedereen sprak er over! Zo lekker heb ik ze nog nooit op, ik zat er steeds op nog 1 te azen haha!

Van boven naar beneden: 

 • PAN CARATSU – ansjovis – tomaat
 • OESTERS – ponzu – bosui – sechuan
 • SARDINES  – aioli – pan crystal

Ik heb zo genoten van deze avond. Het uitzicht, de prachtige ambiance van het terras, de eetgelegenheden en eigenlijk het complete plaatje. Uiteraard werden mijn smaakpapillen enorm goed geprikkeld deze avond. Ik hoop hier snel een nachtje te mogen overnachten!

Voor alle informatie over U Antwerp, kijk je op de site.

Heb ik je een goede impressie van U Antwerp gegeven en trekt het je aan om er te eten en slapen?

Liefs Heidi

 

2 Comments

 • bychristiana
  sep 6, 2017 at 20:13

  Wat een mooi hotel zeg! Ik vind het heel chique en stijlvol, maar tegelijkertijd ook warm en persoonlijk. Leuk artikel om te lezen.

 • Danielle
  sep 5, 2017 at 15:35

  Dat ziet er geweldig uit !

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com