Welk kleurtype ben jij?

Je hebt vast weleens gehoord van de 4 verschillende kleurtypes. Winter, lente, zomer en herfst, koel of warm. Het is altijd lastig om te bepalen wat je bent qua type, voor sommige is het overduidelijk maar voor anderen is het heel lastig te herkennen. Bij de juiste kleuren ga je stralen en bij de verkeerde kleuren kan het lijken of je ziek bent. Vaak kopen we wat we mooi vinden maar kijken niet echt wat de kleur precies met ons doet (soms ook lekker zo laten, als je het mooi vind, gewoon doen). Ik heb inmiddels al weer 2 trainingen voor mijn werk hierover op zitten en wil je graag wat meer hier over vertellen, juist nu de herfst morgen zijn intrede gaat doen en de zomergarderobe weer wordt ingeruild voor de wintergarderobe: Welk kleurtype ben jij?

Welk kleurtype ben jij?

 

Kleuranalyses waren een paar jaar geleden een echte hype. Ik zie vaak nog dames met persoonlijke kleurboekjes binnenkomen. Soms echt dat ze letterlijk binnen staan rond kijken, het boekje bestuderen en dan hardop roep “Nee, niet mijn kleuren” en dan meteen weer de winkel uitrennen. Flabbergasted als dat ik zo nu en dan gestaan heb, is dit vaak niet eens echt het geval, door de juiste combinaties te maken of kijken naar kleuren die in de buurt komen kom je vaak ook al een heel eind. En, vaak zijn dames ook niet helemaal goed gediagnostiseerd. Het is namelijk echt moeilijk, ik ga je ook vertellen waarom maar laat ik beginnen met de types, wellicht kun je zelf al in een aantal punten herkennen.

 

Het wintertype

Bron: Celebitchy

Kenmerken van het wintertype zijn: donker en koel, veel contrast, veel helderheid.

Qua haar zijn ze meestal donker, zwart donker of middenbruin. Zilvergrijs of antraciet grijs.

Qua huid donker met roze ondertoon, blank of olijfkleuring.

Qua types Zuid Europees, Negroïde of Aziatisch en ook het Sneeuwwitje type.

Qua ogen hebben ze donkere of heldere ogen

Topkleuren voor het wintertype zijn zwart, navy, antraciet, felle kleuren en veel contrast zoals zwart/wit bijvoorbeeld.

Het zijn 1 van de weinige types die spierwit echt goed staan. Je moet dus zorgen voor contrast en opvallende felle kleuren.

 

Het lentetype

Bron: Betches

Kenmerken van het lentetype zijn: licht en helder, warm en fris, weinig contrast.

Qua haar zijn ze meestal licht tot donkerblond, honingblond. Licht tot middenbruin met een gouden of rossige gloed. Gelig of grauwig grijs. Witgrijs dus geen zilvergrijs.

Qua huid warm, beige en perzik ondertoon. Geel of dunne huid met rood, lichte koperachtige sproeten.

Qua ogen hebben ze lichte ogen, blauw, grijs of grijs/groen met warmte (soms een gelige gloed).

Topkleuren voor het lentetype zijn naturel kleuren, beige of camel, legergroen, koraal of turkoois. Een mooie combinatie kan dus zijn een olijfgroene vest of blazer met roomkleurig top en een sjaal met warme pasteltinten. Ook ton-sur-ton is heel mooi bij een lentetype.

 

Het zomertype

Bron: Daily Gossip

 

Kenmerken van het zomertype zijn: koel, licht tot midden. Gedempt, weinig contrast maar soms helder.

Qua haar zijn ze licht tot donkerblond, middenbruin – peper en zout. Soms asblond, soms Zweedsblond, lichte wenkbrauwen en zilvergrijs.

Qua huid licht die zeker ook wel bruin kan worden, soms grauw en leverachtige sproeten (niet te verwarren met ouderdoms vlekken).

Qua ogen hebben lichte ogen, grijs blauw of groen, geen warmte.

Topkleuren voor het zomertype blauw, indigo, ton-sur-ton, grijs, lila, roze en zilver.

Ik ben zelf een zomertype, al heb ik een dikke huid met couperose kan ik zelf ook enkele warmere tinten dragen, ik heb nu goudblond geverfd haar waardoor ik ook kleuren van de lente kan hebben.

 

Het herfsttype

Bron: Vanity Fair

Kenmerken van het herfsttype zijn: warm, soms helder, midden tot donker, gedempt met contrast.

Qua haar zijn ze meestal bruin, rood of goudblond met een warme of koperachtige gloed. Beige grijs dus geen zilvergrijs.

Qua huid egaal ivoorkleurig, warm beige of perzik, veel rood (soms couperose). Camel of terra sproeten. Beige huid met rode wangen.

Qua ogen hebben ze bruine, reebruine of groene ogen, veel warmte.

Topkleuren voor het herfsttype zijn bruin, oranje, mos groen, ivoor, brons of goud.

Dit soort types kunnen echt heel goed veel warmte dragen, prachtig vind ik dat! Donkere warme tinten met veel koper.

 

Valkuilen

Bron: Pinterest

 

Bron: PopSugar

Wat het soms lastig maakt om te bepalen is de haarkleur en de make-up. Ben je een koel type met geverfd warm haar of juist een warm type met geverfd assig haar dan kun je je het beste daarop aan passen vind ik persoonlijk, of toch gaan overwegen om naar je natuurlijke zelf te gaan. Ook leeftijd speelt een rol, naarmate we ouder worden is het beter om zachtere kleuren te gaan dragen. Het wintertype kan beter grijs ipv zwart dragen. Voor de koele blondines is het beter om blauw te dragen ipv zwart. Persoonlijk vind ik het ook mooi als koele blondines zwart dragen of knalrode lippen.

 

Daarnaast zijn er ook nog veel tussentypes, vaak zijn ze toch warm of koel. Vind je het lastig om jezelf te bepalen, kijk dan ’s naar je oorspronkelijke haarkleur en je huid kenmerken. Je kunt bijvoorbeeld in de winkel het duidelijk zien om koele en warme tinten voor je je houden, dan zie je vaak snel waar je grauw van wordt of van gaat stralen.

Ik denk dat het ook heel gemakkelijk voor je kan worden welke kleuren make-up je kan gaan dragen. Loop niet teveel met de mode mee maar draag wat mooi bij je staat, dat is mijn tip 😉

Ik heb, voor mijn werk, mijn 2 certificaten verdiend bij Milooks Styling Coaching, wil je ’s persoonlijk kleuren en figuur advies dan kan ik haar zeker aanraden!

 

Weet je welk type jij bent en vind je het leuk hier meer over te lezen?

 

Liefs Heidi

4 Comments

 • Anne-Marie
  sep 21, 2017 at 19:14

  Echt mega interessant dit. Ik merk het vaak als ik lichtblauw draag, dat ik dan de hele dag complimentjes krijg over hoe goed ik er uit zie. Sommige kleuren doen echt iets voor je!
  Anne-Marie onlangs geplaatst…De geschiedenis van ons toetjeMy Profile

  • FabulousHeidi
   sep 21, 2017 at 23:37

   Wat leuk om te horen dat je het interessant vind! Ik zal jou ook inderdaad inschatten als een zomertype Anne-Marie, vandaar dat licht blauw jou heel mooi zal staan 🙂

 • Jantine
  sep 21, 2017 at 17:16

  Ik heb toevallig vanmorgen kleur- en stijladvies gehad via mijn werk. Superleuk! Mijn vermoeden dat ik voornamelijk een herfsttype ben, met overlap naar lentetype, is in ieder geval bevestigd.

  • FabulousHeidi
   sep 21, 2017 at 18:06

   Ow wat grappig! Toeval bestaat niet zeggen ze weleens 😉 leuk he dat soort stijl adviezen! Fijn ook dat je vermoeden bevestigd is 🙂

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com