What’s for dinner dear?

Ik hou van pasta’s! Liever wel wat puurder.. niet teveel poespas en sausjes dus… ik heb mijn favo pasta vandaag gemaakt en het recept en wat kiekjes ervan voor jullie in een artikeltje gestopt!

Het is heel makkelijk te maken en met ingrediënten wat je vaak toch wel in huis hebt… simpel, snel en makkelijk voor iedereen!
Wat heb je nodig:
• pasta (gedroogd of vers.. nog lekkerder eigenlijk)
• garnalen (of kip, kan zelfs helemaal vegetarisch)
• olijfolie
• verse basilicum
• knoflook (gedroogd of vers)
• zout
• eventueel wat parmezaanse of geraspte kaas
Als eerste kook je de pasta “al dente”, ik heb in dit geval fusilli tricolore genomen, het kan uiteraard met iedere pasta-soort. Zodra het water kookt, zo’n 100 gram p.p. aan het water toevoegen en een klein scheutje olie toevoegen tegen het overkoken en elkaar plakken van de pasta. 
Ik heb in dit geval voorgekookte, ongepelde garnalen genomen. Je kunt ook al voor-gepelde garnalen nemen als je de kleine rakkers liever niet pelt.

Vervolgens neem je wat basilicumblaadjes, de olijfolie (2-3 eetlepels, ligt een beetje aan of je in je uppie eet of met z’n 2en) de knoflook (hoeveelheid naar eigen smaak, bv 2 teentjes of een half theelepeltje poeder) en wat zout in een kommetje met vijzel en stamp, draai en hussel je tot een mooi mengseltje 🙂

Vervolgens verhit je een pan met een klein beetje olie en bak je de garnalen licht aan, beetje zout erbij.
Inmiddels giet je de pasta af en laat je het een minuutje nog even nastomen in de pan met de deksel erop.
Garneer de pasta op een bord, verdeel de garnalen eroverheen en giet het olie/basilicum mengseltje eroverheen als een soort dressing, zo komt de pure smaak van de basilicum beter tot zijn recht.
Afmaken met een beetje kaas erover strooien en voila! Vergeet vooral niet gezellig een kaarsjes aan te steken terwijl je geniet van je maaltje!
Nog een tipje: Je kunt eventueel wat pijnboompitjes van tevoren roosteren in je pan en toevoegen, ook erg lekker! Dit doe je in een pan met aanbaklaag, zonder olie en roosteren tot ze lichtbruin zijn.
Enjoy!
Ik hoop dat jullie mijn recept leuk en vooral lekker vinden!

5 Comments

 • Lauradenkt
  nov 18, 2011 at 10:31

  Hmm lekker hoor!

 • Sacha
  nov 7, 2011 at 18:51

  Mmm. Lijkt me heerlijk. Ik ben echt gek op garnalen 🙂

 • styleiseternal
  nov 7, 2011 at 11:57

  Oh hmm, dat ziet er heerlijk uit!

 • Younique
  nov 6, 2011 at 13:05

  Ik hou ook echt van pasta en ook ik heb liever niet teveel gedoe ;p En garnalen erbij..YUMM! X

 • Fabienne
  nov 6, 2011 at 00:09

  Ziet er lekker uit 🙂

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com