What’s up | Personal #2 | Bewuster leven

Zoals je hebt gemerkt is het de laatste 2 weken wat stil op de blog. Dit mede door de drukte van mijn werk en omdat mijn lieve ouders op vakantie waren en ik wat werk van hen heb over moeten nemen. Werk gaat dus.. uhh.. voor de blog 😉

Top

Toen ik aan dit artikel begon (afgelopen weekend) wist ik nog niet wat me te wachten stond, namelijk de lieve hond van mijn ouders was erg ziek en mijn ouders waren genoodzaakt ‘m de hondenhemel in te laten gaan. Max (Boxer) is ruim 5 jaar geworden. Maxje was een hele vrolijke speelse hond met een lichtelijke vorm van ADHD, ik heb zelden zo olijk beestje gezien. Hij had botkanker en blijkbaar gaat dit proces heel snel en schijnt bij veel Boxers voor te komen. Een zwakker ras dat bij voorbaat al gedoemd is vertelde de dierenarts. Vroeger (heel heel lang geleden) werd dit ras als politiehond gebruikt, vreemd dat het dus een zwak ras is geworden. De vorige Boxer van mijn ouders heeft net de 7 gehaald en is gegaan aan lymfeklierkanker. Zet je wel aan het denken.. wellicht even een minder leuk begin van een artikel, vooral na 2 weken nauwelijks te hebben geblogd maar het fijne van een blog is dat het een persoonlijke weblog is en je feitelijk een persoon volgt die haar verhaal met je deelt. Ik loop nu al een paar dagen met mijn ziel onder mijn arm en voel een sterk gebroken hartje.

De oorzaak van het snelle overlijden bij rashonden schijnt te liggen aan het doorfokken en inteelt. Nu vraag ik mij af of dit wel helemaal zo is. Max en zijn voorganger Phaega kwamen bij een erkende fokker vandaan die hun leven hebben gewijd aan dit prachtige ras. Mijn vraag is eerder, hoe zit het met hondenvoer en inentingen? Vooral het hondenvoer, verhalen gaan de ronde dat er pesticiden en allerlei zooi in hondenbrokken wordt verwerkt, zo ook bij merken als Royal Canin wat dierenartsen aanraden en verkopen. Vreemd toch of niet? Is dit het creëren van een goede klantenkring wellicht?

Niet alleen bij dieren maar ook bij mensen is dit sterk het geval, je krijgt voor het minste of geringste een smeersel of medicijn voorgeschreven waarbij ik mijn vraagtekens zet. Bij alternatieve geneeswijzen heb je niet te maken met bijwerkingen (mits goed gebruik). Bij medicijnen worden er delen uit de plant gehaald, en delen die ook nodig zijn worden niet gebruikt waardoor je bijwerkingen krijgt en dus weer een volgend medicijn nodig hebt voor deze bijwerkingen. Laten we het dan maar helemaal niet hebben over ons voedsel. Gelukkig is de opkomst van superfood en alternatieve geneeswijzen zeer in opkomst, al wil onze lieve overheid dit liever niet zien. Sterker nog ze hebben liever dat het verdwijnt uit Nederland. Steeds meer mensen hebben allergieën en lijden er veel mensen aan ziektes. De zaden van ons voedsel worden al gemanipuleerd met letterlijk zooi en boeren die verplicht deze zaden moeten kopen terwijl ze maar éénmalig kunnen oogsten. Tevens de zaden van planten en bloemen die ervoor zorgen dat wanneer een bij of hommel honing verkrijgt uit een bloem, binnen een paar uur dood is en als we niet uit kijken deze op het punt staan uit te sterven.

Bij beautyproducten letten we erg op de stoffen die gebruikt worden, zit er SLS in? Worden er parabenen gebruikt? Als we hier zo bewust mee bezig zijn, waarom dan niet met alles wat we doen? Hema ligt onder vuur omdat ze haren van een wasbeerhond gebruiken, heel zielig uiteraard maar wat dacht je van het stukje vlees dat je bij de supermarkt haalt en vol met antibiotica en hormonen zit. Vlees wat over de datum is wordt naar een fabriek gestuurd en weer wordt “ingekleurd” met kleur- en smaakstoffen en gaat weer hop de schappen in. Er worden in Nederland machines gemaakt om de snelheid van het slachten te stimuleren. Kippen gaan levend een machine in en komen er volledig geslacht uit, de details zal ik je besparen hoe dit in zijn werk gaat. Mijn bronnen zijn dergelijk goed dat ik dit wel durf neer te zetten. Mijn doel van dit artikel is jou als lezer te stimuleren om bewuster te gaan leven en denken.

Koop bewuster, leef bewuster. Eet wat minder vlees en wat je koopt, zorg dat het goed is. Er zijn inmiddels tal van boerderijen die vlees verkopen van diertjes met een goed leven, die de ruimte hebben gehad. Of ga ’s naar een biologische winkel. Natuurlijk kan het vaak duurder zijn maar wellicht ga je ook bewuster boodschappen doen en koop je alleen wat je nodig hebt. Ga zelf lekker koken en haal geen voorbereide of voorverpakte voeding meer. Om ook even terug te komen op het voedsel van je geliefde diertje, laat ze eten wat de pot schaft. Een prakkie met groente, gekookte kip, rijst en brood. Vroeger werd niet anders gegeven en het wordt weer steeds meer aangeraden.

Uiteraard komt er dan wel de vraag, maar wat kan ik nog wel eten? Ik denk als je bewuster nadenkt en leeft je al een stuk gewonnen hebt en wat ik wel vind is geniet! Lach meer, heb meer lief en doe meer dingen die je blij maken in plaats van dingen die je liever niet doet. Kijk ’s wat meer naar leuke dingen op tv, lachfilms of romantische films, wat bewuster leven is ook wat je je hersenen voorschotelt. Ik ben me de laatste tijd steeds meer aan het verdiepen in het mentale en heb in het verleden mijn certificaat voor Reiki 1 en 2 behaald (dit moet je zien als energiehealing). Ik zal hier ’s meer over gaan vertellen in een apart artikel.

Voor nu mijn boodschap en wat ik met je wil delen is uiteindelijk dus het bewuster leven in alles wat je doet en gelukkig zijn, een beter medicijn voor je lichaam en omgeving kun je niet wensen. Ik hoop jullie met mijn artikel te hebben kunnen inspireren en een stukje stof tot nadenken heb gegeven.

Max2

 

Max en Heidi

4 Comments

 • Hondenvriend
  okt 2, 2017 at 14:18

  Je hoort het inderdaad steeds vaker over rashonden. Ik zag dat dit artikel inmiddels al een poos geleden geplaatst is. Heb je in de tussentijd een nieuwe hond gekregen?
  Groet,
  Bettine

  • FabulousHeidi
   okt 2, 2017 at 22:15

   Ik heb zeer zeker een nieuwe hond, een mega sterke grote Jack Russel, mooie tandjes, mooie vacht. Mijn ouders hebben een nieuwe hond, een labrador en idem dito. Krijgen beide rauw vlees, ruiken amper, schone vacht ook. Voor ons geen brokken meer 😉 liefs!

 • Deb
  jul 5, 2014 at 20:03

  Goed om weer van je te horen! Ik heb er ook ongeveer een week uitgelegen en was zowieso al op een lager pitje aan het bloggen; van alles aan mij hoofd (je kent het wel).. helaas ook wat minder leuke dingen.. maar het leven gaat door he!

  Ik vind het heel erg van jullie hond. Triest dat het beestje zo ziek was en zo jong al heeft moeten gaan. Ik was er niet mee bekend dat Boxers jong overlijden.

  Je inspireert me zeker met je boodschap om bewuster en gezonder te leven. Ik sta er bij vlagen bij stil bij o.a. de lieve beestjes op mijn bord en wat er met ze is gebeurd, maar ook om in zijn algemeenheid gezonder te eten en leven.. Jouw artikel is wat dat betreft weer ff een wake-up call.

  • Heidi
   jul 7, 2014 at 13:03

   Thx Deb voor je lieve reactie! Dat is inderdaad weleens het punt van bloggen, andere dingen gaan voor. Hoop dat het wel goed met je gaat! Idd het leven gaat door…

   Ja jong he, schijnt steeds meer bij rashonden voor te komen. Het was een echte lieverd.

   Gelukkig dat ik je heb kunnen inspireren. 🙂

   liefs x

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com