Woman in Control – Fabulous Female

Tijdens de zomerweken ben ik wat afwezig geweest op de blog maar liep ik al wel met een idee rond. Een idee wat ik nog steeds aan het uitwerken ben. Hoewel mijn uitgangspunt is dat ik voor iedereen blog en vele onderwerpen heb, is het mijn mening dat het niet echt 1 geheel is. Ik wil me eigenlijk nog veel liever echt richten op vrouwen (ja dat had je waarschijnlijk al door dat ik dat deed ;-)) heerlijke vrouwendingen zijn leuk, make-up, kleding, eten, etc maar wij hedendaagse vrouwen willen meer. Een carrière, een gezin of geen gezin maar wel een droomman waarbij we onszelf toch ook weer niet uit het oog willen verliezen. Of blijven we bewust single. Hoe ga je met alles om, wat draag ik tijdens die meeting, wat voor auto past bij mij, hoe zet ik zelf een bedrijf op, hoe kook ik ’s avonds nog lekker en ook nog gezond, houd ik mijn huis netjes, hoe voed ik alleen mijn kind op en heb ik nog tijd voor alle andere dingen die ik zo graag doe. Ik wil dit als leidraad door de blog laten gaan maar wil het nog een stapje verder laten gaan. Ik wil graag andere vrouwen met bijzondere verhalen aan het woord laten. Ik liep rond met de naam “PowerVrouw” maar momenteel hoor ik het zinnetje “Woman in Control” zoveel voorbij komen dat ik dit het meest toepasselijk vind. Langzaamaan zal ik dit invoeren op mijn blog, gezien ik dit idee nog steeds niet helemaal heb vorm gegeven maar ik wil vandaag al beginnen met een klein stapje.

Young woman posing as superhero or wonderwoman

Heb je het gisteren gezien? De nieuwe Net5 serie Meiden van de Herengracht (over die naam is nagedacht ;-)) op tv verschenen. Nu kijk ik weinig tv maar hiervoor heb ik zelf een melding in mijn agenda van gemaakt. Ik las al wel wat commentaar op Facebook dat veel vrouwen er meer van hadden verwacht maar ergens is het toch een hot item (anders hadden ze er geen serie van gemaakt). Ik ben altijd dol geweest, en eigenlijk nog steeds, op Sex And The City. Maar ergens weer wat onwerkelijk gezien het in NY afspeelt en het leven daar echt wel anders is, het is toch wat geromantiseerd. Meiden van de herengracht vond ik al wat meer down to earth maar als je goed gekeken hebt, kwamen er toch best wat herkenbare dingen naar voren. Ok… dat het duidelijk gesponsord is door Crystal Clear – Woman in Control was niet over het hoofd te zien 😉

4097039598.-7d558716053fa522ad08a5cf5623ab50

De benadering van een vrouw naar een man in de zakenwereld is anders. Mannen hebben vaak meer problemen met vrouwen die succesvoller zijn dan hen. Vrouwen komen minder snel in aanmerking voor een bepaalde functie omdat een werkgever bang is dat de eierstokken gaan rammelen. Nederlandse vrouwen zijn behoorlijk zelfstandig en zijn gewend om zelf voor alles te betalen, ok… nu staat de NL-man dan ook wel erg bekend om de term “Going Dutch” maar niet elke vrouw is gediend van een altijd maar betalende man. Wat we wel willen is een man die van nature begrijpt wat respect is en ook dat was in de serie lichtelijk te zien.

Ik heb mijn deeltje al aardig gezien als het om mannen gaat, maar ook als het om mannen in de zakenwereld gaat. En hoe het is om een eigen bedrijf te hebben. En ergens wil ik dat toch met jullie delen. Het gaat om een stukje herkenbaarheid wat wij vrouwen zoeken en graag over lezen. We willen alles en zijn ook breder georiënteerd, wat met de dag meer komt lijkt wel.

be a strong woman, illustration in vector format

Nu kreeg ik een persbericht binnen wat me meteen aantrok. Het “Nationale-Nederlanden Douwe Egberts Café“. Op een unieke plek in het hart van Rotterdam, naast het Centraal Station en in het Nationale-Nederlanden gebouw, zijn NN en DE een bijzondere samenwerking aangegaan: het Nationale-Nederlanden Douwe Egberts Café. Onder het genot van door professionele barista’s gemaakte koffie kun je even ontspannen, werken of genieten van workshops en exposities. Het Nationale-Nederlanden DE Café legt een verbinding met de mensen en de stad waarin ze leven. Daarom biedt het koffiecafé naast exposities ook workshops over thema’s als bijvoorbeeld kunst, koffie en social media. Maar denk ook aan financiële onderwerpen, zoals pensioen of het kopen van een huis. In het Nationale-Nederlanden DE Café kun je dus niet alleen genieten van koffie, thee en lekkernijen, maar ook nog wat opsteken als je dat wilt.

Er staan dan ook 4 datums op de planning waar gesproken zal worden door echte powervrouwen:

Donderdag 10 september
17.30 – 20.30 uur
Geld speelt een rol – Workshops met een zakelijke kijk op jouw creatieve product

Designer Marga van Oers (1986) van StoryTiles opent de bijeenkomst. Wat is de kracht van haar StoryTiles? Hoe heeft zij haar business uitgebouwd tot een succes? En hoe kijkt ze aan tegen de financiële kant van haar ontwerp nu en voor later?

Aansluitend zijn er workshops:

 • De markt en mijn product. Business Model You: breng met negen bouwstenen jouw onderneming in kaart. Direct aan de slag om jouw onderneming nog effectiever in de markt te zetten.
 • De markt en ik. Hoe zet ik mijn netwerk nog beter in? Inspiratie uit theorie en praktijk over het hoe en waarom van netwerken voor creatieven.
 • Mijn financiële later. Hoe ziet dat eruit? Meer inzicht en handige tips om nu aan de slag te gaan met jouw financiële toekomst.

Aanmelden via: http://www.cultuur-ondernemen.nl/product/geld-speelt-een-rol-10-sep/bestellen

Deze bijeenkomst is onderdeel van Kracht on Tour Rotterdam. Kracht on Tour is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en heeft als doel om het bewustzijn over het belang van financiële zelfstandigheid bij vrouwen te vergroten.

Dinsdag 22 september
13.00 – 15.00 uur
Vrouwen op de koffie bij Juul van Nationale – Nederlanden

Heb jij een vraag, suggestie of opmerking aan of over Nationale-Nederlanden? Loop dan bij ons binnen in het NN DE Café en onder het genot van een lekkere kop koffie helpt Juul je graag op weg.

Aanmelden niet nodig.

Donderdag 24 september
19.30 – 22.00 uur
Vrouwen, Geld & Taboes – Zarayda Groenhart gaat in gesprek met experts over financiële zorgeloosheid nu en later

Voor ondernemende vrouwen, over financiële onderwerpen, met stevige stellingen.

Zijn wij vrouwen echt zo ‘slecht’ met geld als vaak wordt beweerd?
In Vrouwen, Geld & Taboes gaat presentatrice en online ondernemer Zarayda Groenhart in gesprek met jonge ondernemende vrouwen over het onderwerp waar we veel van vinden en bij voelen maar ons nooit eerlijk over uitspreken. Geld.En ontdekken we wat we vandaag nog kunnen doen om financieel zorgelozer te kunnen werken en leven.Zarayda doet dit samen met Nicole Offenberg als vaste tafelgast. Nicole is ‘innerpreneur’ zoals ze dat zelf mooi noemt; coach en organisatieadviseur waarbij ze bedrijven adviseert in grote veranderingstrajecten. Vragen als waarom we zo denken, waar ons gedragspatroon vandaan komt én hoe je dit kunt doorbreken zijn aan Nicole besteed.Naast haar zullen aan iedere tafel nog twee gasten zitten.

Aanmelden via: https://vrouwengeldentaboes.nnevents.nl/ 

Woensdag 30 september
19.30 – 22.00 uur
Inspirerende avond voor carrièrevrouwen: hoe bereik ik mijn persoonlijke top?

De septembermaand in het NN DE Café wordt afgesloten met een knaller van een inspiratieavond. Échte powervrouwen vertellen alles over carrières en barrières en over hoe je jouw persoonlijke top kunt bereiken. Vrouwen beschikken over unieke talenten, maar vaak kan hun vrouwelijkheid hen ook in de weg zitten. Aardig gevonden willen worden, bescheiden, risicomijdend; zomaar wat eigenschappen die vrouwen kunnen verhinderen om hun persoonlijke dromen na te streven.

Sprekers
Dorothee van Vredenburch, Management Board NN Group
Van ondernemer naar lid van de Management Board van een internationale verzekeraar: welke leiderschapskwaliteiten heb je nodig en hoe behoud je je authenticiteit in deze door – met name – ratio gedreven wereld.

Diana Koster, vrouwencoach en schrijfster van de bestseller ‘Perfecte moeders bestaan niet’
Hoe blijf je in balans als je een carrière wilt combineren met een gezinsleven, sociaal leven en liefst ook nog een sportief leven.

May-Britt Mobach, oud-hoofdredactrice Marie Claire en oprichter van online tijdschrift Amayzine
Hoe zij het aandurfde over te stappen van een vaste baan in dienstverband naar de oprichting van het inmiddels zeer succesvolle Amayzine.

Na afloop van de inspiratiesessie is er gelegenheid voor een vragenvuur aan Dorothee, Diana en May-Britt in een Meet & Greet.

Aanmelden via: https://powervrouwen.nnevents.nl 

Ik wil zelf graag de tijd maken om naar een avond te gaan. Wellicht heb ik jou ook op een idee gebracht.
Wat vind jij van dit thema op mijn blog en waar zal je graag over willen lezen?
Liefs Heidi

2 Comments

 • Linda
  sep 4, 2015 at 11:53

  Dit onderwerp vind ik het volgen wel waard!

 • Larissa
  sep 4, 2015 at 10:17

  Wat een goed idee zeg!!!
  Ik vind het echt leuk en helemaal anders dan anders!
  Wat balen dat precies dan die little rascles komen want had graag met je mee gegaan naar de seminars!!
  Houd ons op de hoogte van nog meer leuks!!

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com