Stoofpeertjes met Lamsoor honing van deBijZaak

Zondag, echt zo’n heerlijke dag om stoofpeertjes te eten. Ik zal nog net niet zeggen met dat stukje draadvlees erbij, al vind ik dat wel erg lekker. Officieel is het al lente maar mijn gevoelstemperatuur is nog steeds hartje winter. Deze gezonde stoofpeertjes is eigenlijk meer een traditioneel wintergerecht maar eigenlijk kun je het bij allerlei gerechten combineren. Misschien wel bij tapas of lekker als nagerecht. Ik heb me dan ook niet gehouden aan het traditionele gerecht en maakte deze peertjes met de heerlijke Lamsoor honing van deBijZaak. Ik vertel je vandaag meer over deze honing en uiteraard het recept. Kijk je mee?

6

Ik ben een echte honing-liefhebber. Ik gebruik het in mijn koffie (geloof me het is lekkerder dan je wellicht denkt), uiteraard in de thee maar ook om mee te koken en zelfs als beautyproduct. Honing heeft een helende werking en wordt zelfs in ziekenhuizen gebruikt voor wonden. Ik let erg op het soort honing wat ik koop, zo kies ik altijd voor pure, koudgeslagen honing. Het is een ideale (ongeraffineerde) suikervervanger. Pure, on-verhitte honing zit nog vol met alle goede voedingsstoffen. Uiteraard wordt het nu wel verwarmt met dit gerecht maar het is altijd nog beter dan slechte geraffineerde zoetstoffen en geeft het ook een bijzondere smaak.

Deze honing van deBijZaak vond ik al bijzonder op zich. Ik ken lamsoortjes zeker wel (voor als je het echt niet weet, het is een groentesoort). Wat ik niet wist is dat er bloemetjes aan dit plantje groeien waar de bijen op af komen. Ik vind deze honing heel zacht van smaak en ook perfect om ‘m in een gerecht als deze te gebruiken. Als ik er een woord aan zal moeten geven dan is het, licht… een lichte honing. Erg aangenaam!

5

Over deze honing:

deBijZaak verkrijgt deze honing uit eigen bijenkasten op Schiermonnikoog en van Terschelling. In Nederland is lamsoor algemeen op de Waddeneilanden en in het Deltagebied. Het plantje heeft een ca. 30 cm hoge, aan de top sterk vertakte bloemstengel. De vijftallige bloempjes zijn paars tot violetblauw van kleur. Ze worden druk bezocht door zweefvliegen en bijen. Lamsoor honing Heeft een kenmerkende smaak en kristalliseert snel. Dit is een natuurlijk proces wat kenmerkend is voor zuivere NIET VERHITTE honingsoorten. – Een fijne pure honing met zeker een bijzondere smaak.

10

Het recept en wat heb je nodig:

± 1 kg geschilde (bio)stoofpeertjes (bv Gieser Wilderman)

2 sinaasappels

0.5 – 0.75 liter rode wijn

1 vanillestokje

6-7 eetlepels (Lamsoor) honing

9

Pers de 2 sinaasappels uit, merg het vanillestokje uit en schil de peertjes. Die geur van vanille is zo lekker! Eigenlijk is heel makkelijk, snijd ‘m in 2, snijd ‘m half in, rol ‘m open en schrapen maar. 7

Dan breng je de wijn tezamen met de sinaasappelsap en de peertjes aan de kook. Dus geen water en geen kaneel in dit recept.3 Eenmaal aan de kook, voeg dan de vanille en honing (naar smaak) bij. Laat dit zacht garen en alle ingrediënten intrekken in de peertjes. Het alcohol verdampt dus dronken ga je van de peertjes niet worden 😉2

Stoof de peertjes op laag vuur voor een uurtje totdat ze zacht en mooi van kleur zijn. Je kunt ze warm maar ook koud opdienen. Ik vind het lekker als ze nog een beetje warm zijn. De smaak is vol en licht zoet. Ze vielen erg in de smaak kan ik je vertellen, binnen no-time waren ze op!1

Ik kreeg deze (h)eerlijke en bijzondere honing om te testen. Daarnaast nog een aantal prachtige producten van deBijZaak welke ik later ook zal reviewen.

Deze Lamsoor honing kost € 7,00 voor 300 gram.

Meer informatie over de heerlijkheden van deBijZaak vind je op de site >>> link

Lijkt dit je een lekker recept en houd jij ook zo van honing?

Liefs Heidi

3 Comments

 • Marushi
  mrt 6, 2016 at 15:31

  Hmm…klinkt erg lekker! Vroeger at ik wel eens stoofpeertjes, maar nu eigenlijk bijna nooit meer. -x-
  Marushi onlangs geplaatst…Sans-Online | And the winner is…My Profile

 • Anne-Marie
  mrt 6, 2016 at 11:32

  Wat een lekker en origineel recept! Ik ben ook dol op honing. Mijn favoriet is avocadobloesemhoning maar deze van lamsoor wil ik zeker een keer proberen
  Anne-Marie onlangs geplaatst…Kletskoppen bakkenMy Profile

  • FabulousHeidi
   mrt 6, 2016 at 11:48

   Dank je Anne-Marie! 😀 Ohh dat klinkt ook goed, daar ga ik zeker ’s naar op zoek!

Leave a comment

CommentLuv badge

Hi! Ik ben Heidi, eigenaresse van deze blog! 36 lentes jong, een Dutchie die net over de grens in Vlaanderen woont. Een behoorlijke beautyaddict, voorstander van gezond en bewust leven maar zeker wel met een bourgondische knipoog. Joy and Happiness staan centraal in mijn leven en hopelijk kan ik jou, als lezer, hier ook in inspireren! Regelmatig komen er artikelen voorbij over food, beauty en uiteraard lifestyle! Enjoy reading & FEEL FABULOUS EVERY DAY!

Promotie 1 250x250

Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.
This error message is only visible to WordPress admins

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.
If you continue to have an issue with your Access Token then please see this FAQ for more information.

Abonneer je op FBLS Blog

iPhone 8 320x100

FBLS on bloglovin

Follow
mytastenld.com