Review: Miss Dior Eau De Parfum

De afgelopen vrijdag en zaterdag heb ik doorgebracht in een van mijn favoriete steden, namelijk Parijs! Parijs is echt een stad van trends, luxe en mode en op het gebied van make-up, huidverzorging en parfum is er dan ook een enorm groot aanbod. Van warenhuizen als Printemps, Galeries Lafayette en ketens als Sephora is de keuze zo groot dat het wellicht extra moeilijk maakt. Ik zwichtte dan uiteindelijk ook weer voor Dior. Vandaag aandacht voor mijn all-time-favorite in mijn review: Miss Dior Eau De Parfum

Review-Miss-Dior-parfum
Review-Miss-Dior-parfum Lafayette Parijs
Galeries Lafayette

Ik wilde graag shoppen voor een parfum en na taloze counters af te zijn gegaan, wellicht 20 verschillende geuren te hebben geroken zoals Chanel, de nieuwste Nina Riccie limited edition van de Nina en de Ricci Ricci, de nieuwste Dior “Addict” versie en ga zo maar even door ben ik toch weer gevallen voor mijn favoriet, Miss Dior. Ook hierin zijn een aantal varianten, zoals de nieuwste “Blooming Bouqet” die ik iets frisser vond maar de geur van deze specifieke Miss Dior eau de parfum blijf ik gewoon het lekkerste vinden. Vrouwelijk, chique en zoet.

Review-Miss-Dior-parfum

De verpakking mag er uiteraard ook erg zijn, het prachtige doosje van heel zacht roze en grijs/zilveren letters en het (natuur)karton met reliëf (ofwel preeg) wat terug komt in de onderkant van het flesje. Ik houd van deze details. Het flesje met redelijke eenvoud maar toch ook weer chique en het zilveren strikje. Strak, zoetig en met een lintje, een mooiere verwoording voor vrouwelijk kun je denk ik niet bedenken. Ik vind dan ook dat ze Natalie Portman als gezicht voor deze parfum erg goed hebben gekozen, vrouwelijk, zacht en een tikkeltje onschuldig.

Review-Miss-Dior-parfum

Zoals Christian Dior zegt: “Ik creëerde dit parfum om elke vrouw te kleden in een geur van verlangen en om al mijn jurken uit zijn flacon te zien verschijnen…” “Miss Dior is een uitzonderlijke chypregeur en het symbool van liefde en absolute elegantie.”

De geur is voor mij ook herkenbaar als ik ‘m ergens ruik en gevuld met mooie herinneringen. Altijd als ik deze geur draag, krijg ik vaak complimentjes.

Zoals de geur wordt omschreven op de verpakking: Egyptische jasmijn, gedrapeerd rond de Indonesische Patchoeli. De elegantie van de sensuele bloemchypré.

Er is Mandarijn uit Sicilië, bloedsinaasappel en bergamot toegevoegd. De jasmijnabsolu van Indische en Egyptische afkomst gecombineerd met essence van Damascenaroos en absolu van Tunesische sinaasappelen. De essence van Indonesische patchoeli en de houttoetsen in de basis, gestructureerd door Indische sandel en vetiver.

Al deze ingrediënten die zijn toegevoegd met hele specifieke geuren maakt deze parfum heel bijzonder.

Ik kies dan ook liever voor een eau de parfum omdat dit bij mij langer blijft hangen, is ook wat puurder en bij het sprayen ruik ik meteen die overweldigende geur die ook zo lekker vind. De Miss Dior Eau de Parfum is o.a. verkrijgbaar bij Douglas of Bol.com.

Wil je liever een wat frissere maar zeker bloemige geur, dan is misschien Chanel No5 L’Eau iets voor jou. 

Ben jij bekend met deze heerlijke parfum en wat is jouw favoriete parfum? Liefs Heidi

(Visited 969 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
23 − 9 =


CommentLuv badge