Review: L’Occitane Aromachologie badolie

De herfst heeft nu echt zijn intrede gedaan. Een waterig zonnetje op de achtergrond, eikeltjes op de grond, een fris windje en het goud van de bomen die zich opmaken voor de wintertijd. Wat is er nu lekkerder dan je huid te verwennen met een zalig warm bad waarbij je je even kunt laten wegdromen en het gevoel heb dat je in een kruidenmist zweeft. Deze Relaxing Bath Oil van L’Occitane past dan ook precies bij de eerste tekenen van dat winter gevoel. Ik testte deze bijzondere relaxing oil uit en vandaag mijn review: L’Occitane Aromachologie badolie

Review: L’Occitane Aromachologie Relaxing Bath Oil badolie swatch

Om maar eerst te beginnen met de structuur, je verwacht een olie want zoals bij de meeste badoliën ben ik gewend dat ze licht vettig zijn. Een olie die door middel van een emulgator goed door het water wordt opgenomen en toch een licht vetlaagje achterlaat. Een gevoel waar je toch van moet houden, niet iedereen vind dit prettig. Deze olie voelt meer aan als een gel, best bijzonder ook wel. Het moment dat je het toevoegt aan je badwater ontstaat er een soort mist. Een zalig geurende mist die niet wegtrekt maar gedurende je badsessie blijft.

INCI lijst

De geur is fris en toch warm. Lavendel, mandarijn en bergamot voeren de boventoon. Kruidig met veel frisheid van de citrusoliën die zijn toegevoegd. Alle ingrediënten zijn van natuurlijk oorsprong, gelukkig want daar blijf ik altijd een voorstander van. Wat zorgt voor de structuur is denk ik de sucrose laurate, dit is een emulgator. Mijn huid voelt zacht aan en ruikt nog heel even na met de kruidige geur. Persoonlijk had het van mij iets meer olieachtig mogen zijn. Het laat wel een heel licht laagje achter en mijn huid voelt zacht en goed aan, maar van mij had het net iets meer mogen zijn. Als je met etherische citrusoliën werkt is het wel logisch dat er een goede emulgator in zit, je hebt anders de kans dat het iets inbrand in je huid (nooit pure citrusolie aan je warme bad toevoegen dus ;-)). Mocht je van badderen in de ochtend houden en niet een plakkerig gevoel wilt hebben op het moment dat je je kleding aan doet is deze zeker wel ideaal! De geur werkt zeker door op je gevoel, verkwikkend en toch ontspannend. Geen beter gevoel om de dag mee te beginnen.

Het is zuinig in gebruik en je hebt er niet veel van nodig. Er wordt wel een hoeveelheid aangegeven op de fles maar ik vind toch dat je het moet toevoegen naar wat jij prettig vind. Ik ben zeker ook erg nieuwsgierig naar de andere producten uit deze lijn. Het is zelfs nog onder de douche te gebruiken. Ik nam een klein beetje in mijn hand en heb het met water op mijn natte warme huid in gemasseerd. Ook erg zalig!

L’Occitane badolie

Over de nieuwe lijn van L’Occitane Aromachologie

Het laboratorium van L’OCCITANE breidt de Aromachologie-reeks dit jaar uit met een nieuwe lijn rebalancing producten, verrijkt met een 100% natuurlijke verkwikkende geur om het energieniveau van de huid het hele jaar door in optima forma te houden. ZUIVER HET LICHAAM, VERKWIK DE ZIEL – aldus L’Occitane

Deze lijn bevat een 5-stappen balans herstel ritueel en nog andere mooie bijproducten.

De Relaxing Bath Oil kost € 21,00 voor 250 ml. Ondanks dat ie iets olieachtiger had mogen zijn voor mij, vind ik het wel een aanrader, alleen voor de geur en het relaxende effect zal ik ‘m zeker aanschaffen.

Voor meer info over deze Aromachologie lijn van L’Occitane ga je naar de website. Ook een fijne lijn van L’Occitane is de Pivoine lijn.

Heb jij al iets uit deze lijn getest?

Liefs Heidi

(Visited 189 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *