Review: Etos Kruidenthee

Welke vrouw houd nou niet van een lekker (kruiden)theetje op zijn tijd? Ik, als echte koffieliefhebber, drink zeker ook eens een lekkere kruidenthee zo nu en dan maar ik moet eerlijk bekennen, ik vind het soms best lastig een goede thee te vinden die al in een zakje zit. Ik heb kasten vol maar veelal wel losse thee en een hele enkele keer koop ik weleens iets bij de biowinkel. Toen was daar Etos met de nieuwe biologische kruidentheeรซn! Ten eerste een compliment voor Etos, wellicht was het je al opgevallen, ze hebben een nieuw logo en daarnaast zijn ze flink aan de weg aan het timmeren met de eigen lijnen. Ik heb inmiddels al veel moois voorbij zien komen en ik weet dat er nog veel meer aan komt! Even goed in de gaten houden die Etos ๐Ÿ™‚ maar nu is eerst het theetijd: Review: Etos Kruidenthee

Review: Etos Kruidenthee Love Afterdinner Good Night

Het leuke van ons vrouwen is dat we best vaak een wisseling hebben in waar we trek in hebben of stemmingswisselingen. De ene keer willen we (girl)power, de andere keer hebben we zin in een staaltje romantiek of willen we ons even helemaal zen voelen. Dan hebben we ook na die heerlijke maaltijd het bekende opgeblazen buikje en voor het slapen gaan willen we zo goed mogelijk dromen. Bewust bezig zijn en ook nog met een vleugje glamour, Etos met haar Etos Loves Tea snapt ons vrouwen dus heel goed!

Review: Etos Kruidenthee Love Afterdinner Good Night

Een zevental theesoorten zijn er in de Etos-schap aan te treffen en ik testte er drie hiervan. De Love, Good Night en de After Dinner. Het grappig is, ik liet ze ook proeven aan een man, zijn voorkeur: de Loveโ€ฆ qua smaak dan hรจ ;-).

Etos Kruidenthee After Dinner

De eerste in de testreeks; de After Dinner. Na je maaltijd en zeker wanneer je zwaar getafeld hebt (en het liefst meteen die knoop van je broek los wilt gooien) kun je wel een staaltje kruidjes gebruiken zodat je eten sneller en beter verteer wordt. Een combinatie van venkel en anijs die in de thee verwerkt is welke goed werken op je darmen. Daarnaast is er appel aan toegevoegd. Deze thee doet me denken aan een Duitse fruitthee, rood van kleur en een klein maar lekker zacht zuurtje. Verder is er hibiscus, citroenmelisse en peper aan toegevoegd.

Review: Etos Kruidenthee Afterdinner

Etos Kruidenthee Good Night

Als tweede de Good Night. Mocht je last hebben om in slaap te komen dan werkt een lekkere warme thee altijd zeker. Zelf sprenkel ik, wanneer ik niet goed slaap of moeite heb om in slaap te komen, wat lavendelolie op mijn kussen. In deze thee zit dus lavendel verwerkt, wat een rustgevende werking heeft. Daarnaast kamille en lindebloesem wat dezelfde werking heeft, rustโ€ฆ Gelukkig is er meer Kamille in verwerkt dan lavendel, ik vind dat namelijk best een uitdrukkelijke smaak hebben. Rozenbottel, zoethout en citroenmelisse zijn ook in deze thee verwerkt. Al deze smaken bij elkaar maat het ook weer een neutrale thee. Geen overdreven aanval op je smaakpapillen.

Review: Etos Kruidenthee Good Night

Etos Kruidenthee Love

De derde uit mijn test, de Love. Lindebloesem, kamille en rozen maken deze thee tot een liefdevolle en bijna romantische thee. Een echte cup full of love! De mannelijke tester aan mijn zij (zijn favoriet dus) vond het lijken op sterrenmix, als je bekend bent met de theesoorten weet je wat ik bedoel. Ik vind het zelf een vrij neutrale thee, gelukkig niet te sterk van smaak, een lief en zacht kruidentheetje.

Review: Etos Kruidenthee Love

Ik kan niet persรฉ een favoriet aanwijzen, het enige wat ik vind is dat ze zacht en lekker van smaak zijn. Je proeft dat het zeker kruidentheeรซn zijn. Goed om te weten en voor mij zeker een dikke pluspunt, de ingrediรซnten zijn van biologische oorsprong (100% biologisch), cafeรฏnevrij, glutenvrij en melkvrij. De verpakkingen vind ik prachtig! Ontzettend mooie designs met leuke elementen. Zodra je ze openmaakt, pak ze daarna niet op aan deksel, dan lift ie open en schieten de zakjes eruitโ€ฆ klein tipje van flipje ;-).

Review: Etos Kruidenthee soorten

Je gebruikt 1 zakje per kopje en 1 doosje bevat 20 zakjes. De overige smaken zijn: Refresh (met pepermunt, zoethout en venkel), Pure (met anijs, rozemarijn en koriander), Harmony (met hibiscus, kamille en rozen) en Vitalise (met kaneel, sinaasappel en gember). Ze kosten โ‚ฌ 2,50 per theesoort. Je vind meer over deze theesoorten op etos.nl. Leuk weetje, alle theemomentjes die je vastlegt kun je delen op social media met #etoslovestea

Kijk voor alle Etos eigenmerk producten en theesoort in de winkel van Etos of op de site. Leuke tip: maak zelf je ijsthee met een heerlijke kruidenthee!

Heb jij al een thee van Etos geproefd? Welke spreekt je het meeste aan?

Liefs Heidi

(Visited 99 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
28 − 2 =


CommentLuv badge