Review: Clinique Cleansing Brush

Figuurlijk een hele mond vol… deze Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush, vrij vertaald, diep reinigende elektrische gezichtsborstel van Clinique. Ik kreeg ‘m thuisgestuurd tezamen met het 3-Step reining- en verzorgingssysteem. Dit prachtig apparaat is zijn chique naam dan wel waard! Ik testte ‘m geruime tijd uit en ik kan je nu al zeggen, deze wil je terugvinden in de grote jute zak van de Sint of onder de kerstboom. Review: Clinique Cleansing Brush

 

 

Review Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush

De Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush zorgt voor een heel milde, nieuwe beleving van ‘schoon’. Het effect is de meest schone, gezonde huid die je ooit had. Een huid die er gladder en stralender uitziet, met diepgereinigde poriën. Veilig en mild zijn de pijlers van het merk Clinique. Om deze belofte te kunnen houden, werkte Clinique samen met een van de beste Zwitserse fabrikanten, om zo de meest milde en effectieve sonische borstel te ontwikkelen. Door de kennis en ervaring van de wetenschappers en dermatologen van Clinique te combineren met een vooraanstaande Zwitserse fabrikant, kon Clinique een echte huidverbeteraar maken. De Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush is geschikt voor alle huidtypes en alle leeftijden.

Het enige wat ik jammer vind is dat er op deze borstel die ik toegestuurd kreeg duidelijk een tester is, wellicht dat deze minder lang meegaat dan degene die voor de uiteindelijke consument is gemaakt maar kwalitatief gezien zal ie exact hetzelfde zijn.

Ik heb eerder een elektrische gezichtsborstels getest (Elle brush, geen review over geschreven) en ik moet zeggen dat ik deze aanzienlijk beter vind. Doordat ie goed in de hand ligt en precies een prettige hardheid qua haartjes heeft, of beter gezegd zachtheid en dat maakt ‘m heel fijn in dagelijks gebruik voor zowel ‘s morgens als ‘s avonds en onder de douche. Hij maakt zo goed schoon dat er nauwelijks vuil achterblijft als ik nog na reining met lotion. Mijn huid is er duidelijk rustiger van geworden en minder oneffenheden.

Review Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush

Voor mij even een uhhh… raar momentje… vanaf het moment dat ik make-up ging dragen (brugklas) ben ik zo goed als nooit de deur uit gegaan zonder make-up en dit is dus een soort primeur haha! Ik ben dan ook sinds een paar weekjes gestopt na 12 jaar met wimperextensions… hallo blotebillen gezicht 😀

Voordat ik met de borstel mijn huid ga reinigen, breng ik eerste de Liquid Face Soap (1) aan en reining ik mijn ogen met wat water, wat ik met een nat watje vervolgens afneem. Dan breng ik opnieuw de soap aan en verdeel dit over mijn gezicht. De soap heeft een wat verkoelende werking, ik denk dat er munt in zit maar ik kan dit niet ontdekken op het etiket.

Op het moment dat je aan de slag gaat, focus je op 1 zone en wanneer die zone “gereed” is, slaat de borstel af. Tijd voor de volgende zone dus. Het is een vibrerende borstel, geen draaiende, je moet dus zelf de ronddraaiende beweging maken op je huid, dit gaat eigenlijk vanzelf. Ik vind het niet storend dat de borstel niet vanzelf roteert.

Review Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush

Als je alles gereinigd hebt, spoel je je gezicht af met water (en evt een nat sponsje of watje) en reinig je na met het Clarifying Lotion (2). De laatste stap is het aanbrengen van de Moisturizing Gel (3) op een droog gezicht. Mocht je zo’n 3 stappen systeem erbij willen nemen laat je dan wel goed adviseren in de winkel over welk huidtype je hebt. Ik heb toch niet helemaal de juiste gekregen ondanks dat ik het wel fijne producten vind. Ik heb de test-set voor een vette huid gekregen en dat heb ik niet, eerder een gecombineerde huid. Mijn huid trekt na alles stappen te hebben doorlopen wel iets maar dat trekt vrij snel weer weg. De geuren zijn neutraal en 100 % parfum vrij, vrijwel voldoet het weer aan de eisen waar Clinique bekend om staat. De lotion mag je niet rond je ogen gebruiken. Ik ben eigenwijs, ik doe dat wel maar breng daarna een oogcrème aan. Al met al de brush ik ben dik tevreden over de brush en dus zeker een aanrader!

Als je borstel leeg is zet je ‘m in zijn bijgeleverde oplaadstation en wanneer het groen lampje brandt, is de borstel volledig opgeladen.

De Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush en de 3-Step verzorgingsproducten zijn te verkrijgen op www.clinique.nl en bij de Clinique verkooppunten. Een mooie aanvulling op dit systeem is de fijne Clinique iD.


Verkoopprijs brush: € 125,- . Nieuwe opzetborstel: € 20,- (om de drie maanden vervangen). Lees zeker ook mijn andere andere artikel van een fijne gezichtsborstel.

Voor de prijzen van de 3-Step verzorging kun je terecht bij diverse verkooppunten van Clinique.

Heb jij al eens gebruik gemaakt van een gezichtsborstel en/of het 3-stappen systeem van Clinique?

Liefs Heidi

(Visited 390 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *