Review: Cinq Mondes Papaya Puree

Let op: Dit is een oud teruggezet artikel en enkele foto’s ontbreken. Een poosje geleden maakte ik kennis met het mooie Franse merk Cinq Mondes en de oprichters hiervan. Een bijzondere ontmoeting net als de producten die zij op de markt hebben gezet. Weldaad van 5 werelddelen en dat merk en ruik je! Ik kreeg het genoegen om een aantal producten uit te testen waaronder de Purée de Papaye en een mini-kit van 5 fijne producten. Over deze Shower Body Polish vertel ik je vandaag graag meer en in een notendop de mini-kit. Mag ik je meenemen op reis? Review: Cinq Mondes Papaya Puree

Die geuren… mocht je nog niet eerder van dit merk hebben gehoord of hebben getest dan raad ik je zeker aan hier aan te snuffelen. Kruidig, bloemig maar vooral verrukkelijk! Alsof je er zo een lik van wilt nemen. Ik had tijdens de ontmoeting de gelegenheid om verschillende producten aan te voelen en aan te ruiken, stuk voor stuk zalig! Er werd echt de tijd voor ons uit getrokken en het duo achter Cinq Mondes vond ik erg prettige mensen.

Review: Cinq Mondes Papaya Puree producten
Diverse producten van Cinq Mondes – Persevent

Over Cinq Mondes

Weldaad producten met natuurlijke ingrediënten, geen parabenen of phenoxyethanol (vervangend soort van parabenen), geen siliconen en minerale oliën, zonder kunstmatige kleurstoffen en getest onder dermatologisch toezicht. Voor wat ik kan vinden is het ook niet op dieren getest. My kind of brand!

Review: Cinq Mondes Papaya Puree  producten
Diverse producten van Cinq Mondes – Persevent

Cinq Mondes heeft de schoonheidsrituelen van de wereld samengebracht. Oprichters Nathalie en Jean Louis Poiroux hebben meerdere jaren rondgereisd opzoek naar traditionele schoonheidsrecepten uit de wereld. Zij stelden hier de beste behandelingen, massages en producten hier uit voort. Naast de productenlijn hebben zij prachtige internationale spa’s opgezet. Mijn wens is hier zeker nog eens 1 (of meerdere) van te bezoeken.  Over heel de wereld (36 landen) zijn er diverse spa’s te vinden.

Het laboratoria van Cinq Mondes selecteren en optimaliseren zeldzame (10 gepatenteerde) werkstoffen om moderne cosmetica te bieden.

Papaya Puree shower body polish

Ofwel Purée de Papaye is een echte zintuigen prikkelaar, fris, fruitig (licht citrus-achtig) en kruidig . De actieve ingrediënten zijn biologische papaya-extract, kokospoeder, diatomeeënaarde (kiezelaarde), kemiri olie (kemiri is een ronde oliehoudende noot) en vitamine E.

De lichaamsscrub is gebaseerd op een schoonheidsritueel uit Siam. Sinds de 16e eeuw werd het in het koninkrijk Siam traditioneel gebruikt om de huid weer glad en zacht te maken. Door de natuurlijke extracten reinigt en zuivert de scrub je huid.

Op het moment dat je deze scrub onder de douche gebruikt komt die geur extra goed vrij. Het schuimt heel zacht en de korrels voelen ook zacht aan. Je kunt het dagelijks gebruiken, dat vind ik er zo fijn aan. Het lekkere en echt bijzondere geurtje blijft wel even achter op je huid. Het is niet olieachtig maar je velletje voelt wel lekker glad en zacht aan. Er zit wel een kleine hoeveelheid parfum in maar dit is zo goed als te verwaarlozen.

Ik stap wel even onder de straal vandaag om me even lekker in te zepen, uiteraard sa ik wel de edele delen over ;-). Je kunt ‘m ook gebruiken als meer een echte scrub, verdeel het product dan over je huid (ik heb voorkeur aan mijn armen) gebruik een beetje water door je hand vochtig te maken en schubben maar!

Andere rituelen die worden verwerkt in de spa’s en producten zijn rituelen uit Bali, Peking (China), Kyoto (Japan), Marokko, Egypte, Tunesië en Sirië (Oriëntal), Eilanden van Polynesië, India en Brazilië.

De mini-kit ofwel travel-kit is een perfecte kit om mee te starten als je wilt kennis maken met de producten. Deze kit is genoemd “Collection Rituels de Beauté du Monde”.

De vijf miniproducten zijn

  • Micellair water met 5 bloemen® (25 ml), verwijdert oog- en gezichtsmake-up en reinigt de huid en een scrub met zaden en bloemen (20 ml), verfijnt de huid en laat de huid stralen – geheimen van Balinese princessen om hun huid weer te laten stralen. 
  • Anti-verouderingscrème met 7 Chinese planten voor de normale huid (15 ml), intensief hydraterend, voorkomt beginnende rimpelvorming – schoonheidsrituelen van Chinese vrouwen om de jeugdigheid van de huid te behouden.
  • De Papajapuree (30 ml) – zoals hierboven beschreven.
  • Balsem met drie Ayurvedische oliën (30 ml), hydrateert, voedt en maakt de huid soepel – goede eigenschappen van eeuwenoude Indiase planten.
  • Wat ik een fijn product vind is het Eau Micellaire aux 5 Fleurs (Micellar Water.) Dit ruikt ontzettend lekker en heel kruidig en het reinigt ontzettend goed. Ook een fijn product is de Exfoliant Graines et Fleurs (scrub met zaden en bloemen). Een hele zachte scrub met fijne korrels. Zachtjes in masseren en afspoelen met warm water, superlicht huidje. Welke ik zeker ook een full-size van wil proberen is de Baume aux trois huiles Ayurvédiques (Balsem met drie Ayurvedische oliën). Dit ruikt zoetig, fruitig en kruidig, smeert heel fijn en trekt snel in. Ik zal eigenlijk van allen de full-size willen hebben, ik ben zo enthousiast over deze producten en zelden producten met zulke lekkere geuren geroken, ik kan ze soms niet eens echt thuis brengen.

De mini-kit is te koop voor € 35,00 en de douche body scrub voor € 38,00 voor 150 ml. Meer weten over Cinq Mondes, de spa’s, producten en/of de webshop bezoeken, neem dan een kijkje op de site.

Review: Cinq Mondes Papaya Puree  tartelettes madelaines
Lekkernijen tijdens Cinq Mondes Persevent

Heb jij al eens iets getest van Cinq Mondes?

Liefs Heidi

(Visited 42 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
26 − 25 =


CommentLuv badge