Recept: pulled chicken ananas-selderij salade

We zien heel veel de trend pulled pork voorbij komen maar waarom niet gewoon een variant met kip? Kip is heel makkelijk te gebruiken voor een dergelijk gerecht en ik besloot er een broodje mee te maken met een frisse salade van selderij, ananas, sinaasappel en zelfgemaakte whiskeysaus. Heel makkelijk te maken en lekker als lunch of tijdens de warme dagen met een heerlijk soepje! Kijk je mee naar mijn recept: Broodje pulled chicken met frisse ananas-selderij salade? Recept: pulled chicken ananas-selderij salade

Wat heb je nodig voor 2 rijkelijk gevulde broodjes

 • 1 stokbrood (ik kocht een afbak stokbrood bij de bakker)
 • 2 kipfilets
 • 2 – 3 stengels bleekselderij
 • 1 blikje ananasschijven Del Monte Gold
 • 1 sinaasappel
 • 100-125 ml whiskeysaus (recept)
 • peper en zout
 • boter of olie om in te bakken

Ik kreeg een Del Monte Gold om te testen, ik heb normaal meer een voorkeur van vers fruit, de smaak van ingeblikt fruit vind ik vaak niet echt lekker maar deze Gold versie kom wel heel dicht in de buurt van een verse ananas, de smaak is echt heel goed! Aanrader dus!

Aan de slag

 1. Kook de kip gaar in ruim water. Zodra de kip helemaal gaar is haal je ‘m uit het water en laat je het afkoelen.
 2. Snijd de bleekselderij eerst in de lengte door de helft en vervolgens in ringetjes.
 3. Snijd de schil van de sinaasappel af.
 4. Snijd de partjes tussen het vliesje uit. Dit kun je het beste doen met een scherp (koks)mes. Snijd de partjes vervolgens in blokjes. Snijd vervolgens de ananasringen in blokjes.
 5. Verwarm de oven voor om het stokbrood af te bakken (mits je afbak stokbrood hebt).
 6. Meng de bleekselderij, de sinaasappel en de ananas in een kom tezamen met de whiskeysaus. Ik heb 100 tot 125 ml aangehouden maar je kunt er net zoveel bijvoegen als je zelf wilt. De salade doet het heel goed op feestjes en lekker voor bij de barbecue. De gekookte kip in blokjes snijden en door de salade mengen is ook een hele lekkere optie.
 7. Zodra de kipfilets zijn afgekoeld ga je ze uit elkaar trekken, je trekt als het ware met de looprichting mee. Het is even een werkje maar wel een leuk “pluk” werkje 🙂
 8. Bak in een beetje boter of olie de kipstukjes licht aan zodat ze een krokant randje hebben, dit hoeft maar heel even. Voeg tijdens het bakken wat peper en zout toe.
 9. Snij het stokbrood door de helft zowel in de lengte als de breedte en schep wat van de salade op 1 kant, laagje kip erover en weer een laagjes salade. 

Serveren en smullen maar van dit heerlijk broodje pulled chicken met frisse ananas-selderij salade!

Eet smakelijk!

Liefs Heidi

(Visited 214 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *