Recept: Pasta lamsoren rivierkreeftjes papaya

Wat is er nou lekkerder dan zelf gemaakte pasta! Ik maakte er een heerlijk gerecht met verse tagliatelle, wat heel leuk en eigenlijk heel simpel om te maken. Ik voegde aan het recept lamsoren, rivierkreeftjes, papaya en een scheut room aan toe. Ingrediënten die het heel goed met elkaar doen qua smaak. Lamsoren zijn wat ziltig van smaak, ze worden ook wel zeespinazie genoemd en om in de zee-sferen te blijven de rivierkreeftjes. De papaya kan heel goed bij vis en schaaldieren gecombineerd worden, tezamen met de room en een scheutje whisky zet je in mum van tijd een feestje op tafel. Recept: Pasta lamsoren rivierkreeftjes papaya

Recept: Pasta lamsoren rivierkreeftjes papaya verse pasta

Persoonlijk vind ik echt zelfgemaakte pasta lekkerder dan wanneer je het koopt. Het lijkt of de structuur poreuzer is waardoor het meer van de saus om neemt. Uiteraard is het verse pasta uit de winkel ook prima, het is een makkelijk gerecht en zo klaar. Licht en romig met een hele zachte smaak. De smaak van papaya is licht zoet en niet overheersend. Lamsoren hebben een neutralere smaak dan spinazie, een wat stevigere bite en heel zacht van smaak. Wat een heerlijke groente is dit! Ik heb geen recept van hoe de verse pasta te maken maar dit ga ik zeker nog doen! Google moet je hierbij even verder helpen ;-).

Wat heb je nodig voor 2 personen

 • 200 gram tagliatelle
 • 100 gram lamsoren
 • 100 gram rivierkreeftjes
 • 1/3 van een grote papaya
 • 100 ml room
 • scheutje whiskey (optioneel)
 • peper en zout
 • roomboter (of olie) om in te bakken
Recept: Pasta lamsoren rivierkreeftjes papaya tagliatelle

Aan de slag

 1. Snij de papaya door de helft en haal de pitjes er uit, dit gaat heel makkelijk, er zitten gleuven in de vrucht waardoor je ze makkelijk verwijdert. Gooi ze niet weg maar laat ze drogen, zo kun je ze later vermalen al peper. Haal vervolgens met een lepel van het vruchtvlees er uit, je hebt 1/3 van de vrucht nodig.
 2. Spoel de lamsoren schoon, snij de papaya in blokjes en zet de rivierkreeftjes ook alvast klaar.
 3. Breng een ruime pan water aan de kook en kook de verse tagliatelle in ±4 minuten beetgaar. Maak ze af en toe wat los met een vork, zo kun je meteen voelen of ze gaar genoeg zijn. Proef desnoods een stukje.
 4. Bak met wat boter (ik vind roomboter lekkerder bij dit gerecht, dat maakt het extra romig) de lamsoren, rivierkreeftjes en de papaya. Dit hoeft maar heel kort, ongeveer 5 minuutjes. Voeg de room en whisky toe en laat nog heel even op zacht vuur pruttelen.
 5. Giet de tagliatelle af, en leg een portie op het bord en schep wat van de heerlijke mix over de tagliatelle. Serveren maar!

Eet smakelijk!

Ook lekker: Spaghetti carbonara met limoen-twist!

Heb jij nog een leuke variant van pasta die je wil delen?

Liefs Heidi

(Visited 322 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *