Review: Chanel No5 L’Eau

Nooit eerder kocht ik een parfum van Chanel… nu “durfde” ik het toch aan. Voor iedereen die me een beetje kent weet dat ik al jaren gefascineerd ben door Chanel en dan eigenlijk beter gezegd waar het allemaal begon… bij Gabrielle “Coco” Chanel. Een bijzondere vrouw die een sterke en eigen mening had en zo ook over het dragen van parfum: “A woman who doesn’t wear perfume has no future.” Marylin Monroe kon het niet meer dan met haar eens zijn en droeg dan ook altijd de klassieke versie No5. Vandaag mijn review van het nieuwe zusje van deze klassieker; Chanel No5 L’eau.

Review Chanel No5 L’Eau parfum

Snuffelend in een prachtige Douglas aan de Königsallee in Düsseldorf (aanrader!), opzoek naar een nieuwe parfum, werd me even in mijn oor gefluisterd dat het nu toch wel tijd werd om mijn eerste Chanel parfum te kopen. Ik wilde eigenlijk weer reiken naar mijn favoriet en o zo vertrouwde zoete Miss Dior maar ik ben dan toch overstag gegaan voor Chanel. Eerlijk gezegd was ik nog niet eens op de hoogte van de jongs telg uit de Chanel-parfum-familie maar begreep dat ze nog maar net in de schappen staat te fonkelen.

Ik kreeg van een lieve dame een paar sprays rond me heen gespoten en ben na 2 minuten terug naar haar gelopen om dit schatje in mijn mandje te stoppen. Aangenaam verrast want ik heb al zo vaak aan de klassieke versie geroken en der altijd te zwaar voor mij gevonden net als andere Chanel parfums.

Het flesje is (uiteraard) prachtig! Stijlvol, elegant en niet teveel poespas. Net als het doosje en de binnenkant van de verpakking.De geur zelf is verassend! Net zo stijlvol en elegant. De geur is fris, lichtzoet en erg vrouwelijk. Een hoge dosis chique-heid  als je het mij vraagt.

De boventoon wordt toch wel geleid door de citrusvruchten en de licht nootachtige geuren. Daar doorheen ruik je de zachte bloemige geur. Hoe meer ik er aan ruik en ‘m draag hoe blijer ik van deze geur word. Ik vind ‘m boven verwachting en echt zalig! Ondanks dat het een eau de toilette is is de geur sterk en blijft lang hangen.

Review Chanel No5 L’Eau parfum

Chanel’s omschrijving van deze prachtige en heerlijke Chanel No5 L’Eau

MODERNE PARADOXEN

De nieuwe No5 is het resultaat van een paradox: hoe geeft je een klassieker toekomst? Iedereen zit vol paradoxen. CHANEL nodigt je uit de onze te komen ontdekken. #YouKnowMeAndYouDont

De meeslepende citrusschilletjes die vanaf de eerste inspiratie al aanwezig waren, onthullen een vertrouwde geur van citroen, neroli, sinaasappel en mandarijn, verlevendigd door aldehyden. Gefractioneerde ylang-ylang onthult vervolgens de kleinste subtiliteiten van een boeket waarin roos en jasmijn naar voren komen. En tot slot laat het akkoord van cederhout en noten van witte muskus een unieke, frisse spanning naar voren komen.

Nog even de kleine introductie film van Chanel met in de hoofdrol niemand minder dan Lily-Rose Depp:

Deze 50 ml (spray) versie ligt rond de €70 euro, er zijn tevens grotere varianten verkrijgbaar bij o.a.

Trekt de geur van deze Chanel No5 L’Eau je aan en wat vind jij überhaupt van de parfums van Chanel? Liefs Heidi

YSL Mon Paris Parfum Eau de Parfum Review Yves Saint Laurent

Ook een echte aanrader is de YSL Mon Paris. Een heerlijke zoete geur die ik graag in de zomer draag. Kijk hier voor mijn review.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 1.231 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Solve : *
19 − 19 =


CommentLuv badge