Review: Clinique Pep-Start HydroRush Moisturizer

Nu het zonnetje alweer aardig zijn werk doet wil je toch een fijne dagcrème met een SPF er in en goed hydrateert. Een van mijn favoriete merken, moet ik toch wel bekennen, blijft Clinique! Geheel nieuw is de lijn niet maar het is nu wel de ideale tijd om deze zalige dagcrème te gaan gebruiken. Vrolijke verpakking, en net als de gehele Pep-Start lijn, een leuk design! Review: Clinique Pep-Start HydroRush Moisturizer

De naam Pep-Start heeft deze moisturizer te danken aan de peptiden die het bevat. Doordat Palmitoyl Tripeptide-1 & Palmitoyl Tetrapeptide-7 (2 peptiden) met elkaar gecombineerd worden, geven ze de natuurlijke hyaluronzuuraanmaak van de huid een boost zodat de huid gehydrateerd en glad blijft.

Als je bekend bent met Clinique, dan ken je vast het stappen systeem (ook een aanrader) en dat je huid wordt indeelt in 4 verschillende typen. Deze moisturizer is geschikt voor alle 4. Je brengt ‘m ’s morgens aan over je gezicht en hals, je vermijd de oogzone en je gebruikt ‘m zo of onder je make-up.

Wat ik zo fijn vind, vooral aan deze crème, is dat mijn huid rustiger wordt van de producten van Clinique. Oneffenheden worden minder en het voelt ook echt zacht aan. Ik kan weleens last hebben van droge plekjes en velletjes en met dit “geel” vriendje heb ik er totaal geen last meer van.

Je hebt weinig nodig voor je hals en gezicht en het trekt redelijk snel in, niet een vettig gezicht heel de dag want daar houd ik niet van. Ik wacht altijd even een kwartiertje voordat ik mijn make-up aanbreng zodat ik zeker weet dat het volledig is ingetrokken.

Een mooie afsluitzegel met lipje en een frisse witte structuur. Zoals we gewend zijn van Clinique op allergieën getest en deze crème is 100% vrij van parfum. Ik ruik er wel heel licht iets aan maar die geur doet me denken aan Echinaforce van dr. Vogel, ken je die geur? Natuurlijke geur dus.

Wel een paar puntjes in de ingrediëntenlijst die me opvalt en wat ik dan ergens jammer vind: alcohol en dimethicone maar dit zal toch nodig zijn ter bescherming van de vochtbalans en houdbaarheid.

INCI lijst

 • Avobenzone (3%): deze chemische zonnefilter absorbeert de zonnestralen en biedt een brede bescherming tegen UV-A, de grootste oorzaak van vroegtijdige veroudering.
 • Octisalate 5%: deze UV-B absorberende filter beschermt de huid tegen zonnebrand, veroorzaakt door UV-B.
 • Polyester-8: wordt gecombineerd met UV-A zonnefilters om de werking ervan extra op te peppen.
 • ”Floating’ Matrix technologie: de zonnefilters worden verwerkt in een zwevende matrix die voorkomt dat ze door de huid worden opgenomen, om eventuele overgevoeligheid of irritatie te vermijden.
 • Antioxidantenmix van Ergothionenine, BHT, vitamine C en E: een cocktail van antioxidanten die bijdraagt aan een maximale bescherming tegen vrije radicalen en beschermt gedurende de dag tegen andere vijanden van buitenaf.
 • HydroRush Moisture Barrier Technology (gerst/graan extracten): deze mix van gerst- engraanextracten zorgt voor een optimale hydratatie en versterkt de huidbarrière, zodat deze beteropgewassen is tegen irriterende stoffen in het milieu.
 • Plankton extract: een extract van oceaanplankton dat zichtbaar zonlicht gebruikt om schade doorUV-stralen te herstellen, repareert en vertraagt DNA schade gedurende de dag.
 • Algen extract, Sea Whip extract: antioxidanten die bekend staan om hun ontstekingsremmendefunctie helpen de huid kalmeren.
 • Cafeïne: een kalmerende stof die de huid verzacht en rustig maakt.
 • Trehalose, Sodium Hyaluronate, Glycerine: effectieve ingrediënten die de huid direct van vocht voorzien, vol en soepel helpen houden en comfortabel doen aanvoelen.
 • Een die me ten gunstige opviel is Squalane, daar is momenteel veel om te doen. Squalaan is een olie die identiek is aan een stof (een soort vet) die van nature in onze huid voorkomt en afneemt naarmate we ouder worden.

De Clinique Pep-Start HydroRush Moisturizer is te koop voor € 22,- voor een verpakking van 30 ml en € 30,- voor een verpakking van 50 ml.

Ik doe hier echt zeker 2 maanden me, met de verpakking van 30 ml, goede prijs/kwaliteit verhouding als je het mijn vraagt. Je kunt terecht bij de store in het Alexandrium, de verkooppunten van Clinique of op de website (Nederland en België).

Heb jij al iets uit de Clinique Pep-Start lijn geprobeerd?

Liefs Heidi

Ook fijn voor je dagelijkse skincare routine: Clinique Turnaround Serum.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *