Review: Collistar meets illy Collezione Caffe

Zoals je onlangs al hebt kunnen lezen was ik aanwezig bij de presentatie van de mooie samenwerking tussen illy coffee en Collistar. Een prachtige najaarscollectie geïnspireerd op koffie, met allen hun eigen “koffienamen”. Vandaag heb ik een review voor je van de make-up lijn met uiteraard mijn look. Fijne producten in gebruik en qua kleur erg intens. Kijk mee naar mijn review: Collistar meets illy Collezione Caffe

illy en collistar make-up Collezione Caffe

Ik heb me nu even gefocust op de make-up, de nagellakken komen later aan bod. Het mooie van deze collectie is dat het voor zowel warme als koele dames draagbaar is. Ik moet wel zeggen dat de nadruk op warme types ligt. Er zitten ook 2 oogschaduw palette’s in de collectie, deze kan ik niet voor je reviewen, maar er is er 1 voor de koele en warme types.

Ik zal ze nog wel graag willen testen, maar ik ben nu al fan van de producten van Collistar dat er zeker nog een keer een palette hier in huis zal komen.

Alle verpakkingen zijn mooi, uniek van ontwerp en stevig. Het lijkt net of het van porselein is gemaakt. Ook de kartonnen doosjes zijn mooi, die van de bronzer heeft koffieboontjes aan de binnenkant gedrukt, erg leuk detail!

Rossetto Puro Lipsticks

De 3 lipsticks zijn rijke kleuren, 2 kleuren bruin (Macchiato en Cappuccino) en een diep rode tint (Espresso). Ze brengen geweldig aan, in 1 keer een mooie volle kleur op je lippen. Na heel wat snackjes en drankjes verder zag het nog redelijk goed op mijn lippen. Wat ik zo belangrijk vind met dit soort kleuren is dat ze niet uitlopen gedurende de dag, vooral het rood en inderdaad dat gebeurde niet (jeeeej). De rode tint zal ik zeer zeker vaak gaan dragen. Er zijn in totaal 5 unieke kleuren uit deze Puro-lijn.

Het fijne is dat ze mijn lippen hydrateren door de voedende ingrediënten, zoals hyaluronzuur, wassen, retinol en vitamine E. Dit voor een een perfecte bescherming en anti-age werking.

Bronzing Powder Sculpting Effect

Als je het doosje opent, lijkt het van bovenaf net dat kopje koffie, de mooie omlijsting van het porseleinen kopje met daarin de koffie. Dat moest het effect zijn en ik zeg, geslaagd! De kleur heet Tostatura Media ofwel Medium Roast. Het is niet een bronzer die een echte terra kleur heeft en, naar mening, dus goed om mee te shapen. Een hele lichte summer glow met een lichte shimmer. Ik gebruik het over mijn gehele gezicht en zet net die punten licht aan die ik wil shapen. Ik ie er niet uit als een worteltje zoals sommige bronzers dat kunnen doen.

Doordat er Lauroyl Lysine (aminozuur van natuurlijke afkomst) aan toe is gevoegd geeft het een beschermende functie.

illy en collistar make-up Collezione Caffe bronzing powder

Professional Eyeliner

Collistar heeft voor deze collectie gekozen voor 1 kleur, een intens bruine kleur met de kleurnaam Caffé. Een bijna glanzende eyeliner met een aubergine glos en het lijkt net of er een shimmer in zit. Voor mij is het weer even wennen omdat ik lang geen eyeliner heb gebruikt in de vorm van een kwastje. Ik vind ‘m wel erg prettig! Echt intens en brengt toch gemakkelijk aan, in 1 strijk een goede liner.

Doordat het niet in en in zwart is eigenlijk heel geschikt voor mij omdat ik blauwe ogen heb en dit nog meer mijn ogen ophaalt.

illy en collistar make-up Collezione Caffe eyeliner

Tattoo Effect Eyebrows 

Ik ontving de kleur 2 Moka, ik teken altijd mijn wenkbrauwen wat donkerder dus voor mij perfect. Er zijn in totaal 3 kleuren: Cappuccino, Moka en Ristretto. Ze hebben (gelukkig) niet die te warme ondertoon. Vaak zijn je wenkbrauwen niet zo warm qua kleur en matchen deze kleuren beter bij je wenkbrauwen. Het fijne is, hij hoeft niet geslepen te worden, erg handig!

Ik ben zo gewend om mijn wenkbrauwen te kleuren met een kwastje, ik heb het zonder geprobeerd maar dat vind ik toch niet zo fijn. Ik gebruik eerst een kwastje en neem wat van de “stift” om mijn wenkbrauwen te tekenen en daarna vul ik ze in met de stift. Het geeft een mooi mat effect, blijft de hele dag zitten en je kunt ze zo donker maken als je wilt.

illy en collistar make-up Collezione Caffe wenkbrauwpotlood

Links de Tattoo Effect Eyebrows en rechts de Professional Eyeliner.

eyeliner wenkbrauwpotlood

Mijn look

Van links naar rechts qua lipsticks: MacchiatoCappuccinoEspresso.

Zelf word ik helemaal blij van de Espresso. Misschien niet de kleur die het beste bij mij past maar jee wat is ie mooi! De perfect rosé kleur lipstick. Zoals je lichtelijk kan zien draag ik hier de bronzer, een mooi zomers gloedje. Uiteraard heb ik mijn wenkbrauwen met Tattoo Effect Eyebrows aangezet, ik vind het een natuurlijk effect geven, en de eyeliner, welke je niet heel goed kan zien qua kleur, meer op mijn swatch maar een mooie intense kleur.

Ik ben erg tevreden over de collectie! Prettig in gebruik en mooie natuurlijke tinten. De 2 bruine lipsticks vind ik zelf wat minder geschikt voor mij maar ze zijn echt zo intens en zacht voor mijn lippen!

illy en collistar make-up Collezione Caffe lipsticks

Prijzen:

  • Lipsticks Rossetto Puro € 21,75
  • Bronzing Powder Sculpting Effect € 33,15
  • Professional Eyeliner € 24,95
  • Tattoo Effect Eyebrows € 19,80

Op de site van Collistar kun je alle producten uit deze “Ti Amo Italia” Collezione Caffe bekijken.

Wil je meer over deze samenwerking lezen, kijk dan even terug naar mijn artikel van het persevent.

Wat ik al vertelde, de review van de nagellakken volgt nog

Wat vind jij van deze collectie, welk product spreekt jou het meeste aan?

Liefs Heidi

(Visited 248 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *