Review: Italiaans Virtual Reality Dining

Op een plek hier ver vandaan… (ok, voor mij dan…) je door een Virtual Reality bril, even laten meenemen naar Italië en nog eens heel erg lekker eten wat niet Virtual Reality was overigens! Dat mocht ik afgelopen zaterdag gaan doen. Genieten van kleine hapjes (zoals sprinkhaan) maar zeker ook gewone heerlijke vers bereide maaltjes. Hoe, wat en waar, ik vertel het je graag in mijn review: Italiaans Virtual Reality Dining

Virtual Reality dinner

 

Heb je ooit weleens gehoord van het plaatsje “Vragender”? Ik dus echt nog nooit! Maar, gezien ik toch veel ritjes maak en vele uurtjes in mijn Italiaanse toet spendeer, was een rit naar de Achterhoek om lekker te eten en zo’n maffe bril op mijn neus te hebben het dubbel en dwars waard. Mocht je ‘s een weekendje of een leuke dagtrip willen maken, houd dan deze in gedachte!

Volgens wikipedia staat dit dorp bekend vanwege de Vragender Kermis inclusief optocht, wat een heuse spektakel moet zijn. Ik mag dan wel zeggen dat, mocht je in de buurt zijn, dit diner je niet aan je voorbij mag laten gaan.

Als je al zo’n bestemming invoert in de navigeer-miep dan heb je toch wel wat vraagtekens, niet dat ik nou woon in zo’n spektakeldorp maar toch. Eenmaal aangekomen, totaal niet wat ik van te voren verwacht had, een prachtige grote woonboerderij die waanzinnig is ingericht, sfeervol en modern. Helaas was het te donker om echt goede foto’s te trekken (zoals ze dat hier in het zuiden zeggen) maar ik denk dat je toch een aardig goed idee kan krijgen net als de gerechten.

Dit bijzondere plekje in gevestigd vlakbij Winterswijk en heeft de (familie)naam Fox Horeca. Een eerste ontmoeting met vrolijke dame met Fox in haar achternaam bevestigde even dat we hier met een gezellig bedrijf te maken hadden.

Eenmaal op de bestemming en een heerlijke prosecco met limoncello likeur verder werd ons verteld dat het om een buffet-diner ging. Nu ben ik niet van de buffetten (zeg maar gewoon totaal niet) maar dit vond ik niet echt een buffet te noemen.

Er worden voor je neus bordjes opgemaakt met kleine gerechten die je meepakt, je kunt zelf een kaas, olijfjes, Italiaanse hammen en worsten op een plankje leggen en er wordt op jouw verzoek een vlees- of visgerecht voor je bereid. In de onderstaande foto’s leg ik uit wat er zoal te verkrijgen is. Het is meer een buffet 3.0! Geen ratjetoe op een bord die je vol schept.

 

Om te starten werd er een glas met breadsticks met kruidensausje op de tafel gezet, ik hou van dit soort creatieve manieren om een gerechtje te serveren.

De voorgerechten, voor ieder wat wils of het nou vees, vis of vegetarisch is. Zoals ik al zei, ter plekke vers bereid. Je pakt 1 of 2 gerechtjes mee en schuift weer aan je tafel aan. Je bent dus niet tijden weg van je tafel en eet nog gezamenlijk. Je kunt er zoveel nemen als je wilt.

 

Ik begon met dit Frittata (Italiaanse versie van de Spaanse tortillataartje, een dikke omelet) met olijf, aubergine en een notenolie je die er in spuit.

En ja… ik moest het toch proberen, een gemarineerde rogvleugel in combinatie met een sprinkhaan, geserveerd met een dressing van limoen en chili. Waar het nou naar smaakte kan ik je net zeggen. Een lekker hapje met een gefrituurd hartige snackje. Ik vind het niet een uitgesproken smaak hebben. He idee dat je een sprinkhaan eet vind ik wel apart.

 

Een gambacocktail met gegrilde groente en knoflooksaus en een zacht gegaarde dorie (dorie als in Dory? Ahhh..) filet met Oosterse courgette en komkommersalade. Beide erg lekker!

 

Zalmtataar met witte chocolade mayonaise en ingelegde fijne stukje citroen. Hele bijzondere combinatie maar erg lekker! Hoe kom je er op, zo’n witte chocolade mayonaise.

 

Tussendoor was het tijd voor de Virtual Reality Experience. Een grote bril op je neus, oordopjes in en het avontuur mocht beginnen. Het filmpje was redelijk kort maar je hebt wel even het gevoel dat je er echt midden in staat. Het zal een grappig gezicht zijn geweest, ik draaide bijna 180 graden om en dan nog overal waar je kijkt, boven, beneden, achter je, er is bewegend beeld.

Er werd gewerkt aan een geur beleving en kreeg tussendoor een hapje die je dus van je bordje af haalt (op de tast) en probeert in je mond te steken. Aangezien je niet weet wat het is maakt het wel weer spannend en de smaakbeleving intenser. Lastig jezelf fotograferen ;-).

 

Eenmaal terug in het eetgedeelte, koos ik voor een plankje met lekkers. Je pakt een plankje en legt er zelf op wat je wil. Verschillende soorten kazen, hammen en worst soorten. Wat ook leuk is om er meer op te leggen en met de gehele tafel met genieten van het plankje. Zo ben je dus weer meer samen.

 

Er staan 2 koks vers de hoofdgerechten te bereiden. 1 bij het vis en 1 bij het vlees. Ik koos voor knoflookgamba’s met pasta die werd geroerd in een grote parmezaan kaas. Je kunt ook kiezen voor een couscous variant met zeekraal en gele curriesaus. Dit vond ik echt ook weer zo lekker!

 

Als 2e hoofdgerecht koos ik voor gegrilde ossenhaas met een truffeljus. Goed bereid ook weer, smaken waren perfect in balans, klein toefje puree erbij, maakt het gerecht helemaal af. De bordjes worden echt mooi opgemaakt!

 

Toen waren daar de desserts.. jee wat lastig kiezen! Ik koos voor een Crème Brûlée, een mango parfait en een tiramisu. Uiteraard was er nog zoveel meer maar ik kreeg gewoon niet meer op!

 

Uiteraard, zoals jullie van me gewend zijn, een espresso na. Kleine chocolade lollie erbij. Wat een feestje was dit diner!

Alles smaakt zo goed er is enorm veel keuze en alles wordt versbereid. Je kunt kiezen uit 11 voorgerechten, daarnaast salade, soepen, kaasplankje, 18 hoofdgerechten, diverse bijgerechten en een tal van nagerechten (die heb ik even niet geteld).

Of het nu het lekkere eten was, de grappige bril op mijn koppie met een stukje Italië in zicht of het enorm gezellige gezelschap waar ik me tussen bevond, de avond was enorm geslaagd! Ik zal het zo weer over doen.

 

Wil je meer weten over het diner of alle faciliteiten van Fox Horeca, neem dan een kijkje op de site.

 

Heb jij weleens een Virtual Reality Dining meegemaakt of zou je het mee willen maken?

Liefs Heidi

(Visited 101 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *