Recept: Hands Off My Chocolate Mousse

Nog een paar dagen en dan is het kerst! Ja joh, hoef je mij niet te vertellen, zal je wellicht denken maar naast alles stress van de cadeautjes en laten we het maar niet hebben over de kerstboom optuigen.. heb je altijd nog het eten. Stress om een origineel recept, stress om de boodschappen… ik heb vandaag een overheerlijke dessert voor je die je binnen 45 minuten klaar hebt en al een dag of zelfs 2-3 al kunt maken! Zo dat is al 1 stresspuntje minder op je lijstje. Ik vertel je wat je nodig hebt om dit heerlijke toetje, waar letterlijk iedereen van af moet blijven want hij is van jou, moet maken in mijn Recept: Hands Off My Chocolate Mousse

Recept: Hands Off My Chocolate Mousse

Ik mocht een recept verzinnen met de heerlijke repen van Hands Off My Chocolate. Je kunt natuurlijk de meest prachtige taarten maken, brownies, ijs en ga zo maar even verder maar ik wilde iets wat makkelijk is en de smaak van de chocolade nog steeds tot zijn recht laat komen. Hier in het mooie België (ok 2 km over de grens) is chocolademousse een van de meest favoriete dessert, best toepasselijk om dus een mousse te maken èn Hands Off My Chocolate wordt gemaakt van Belgische chocolade.

Recept: Hands Off My Chocolate Mousse

Om het nog even een beetje anders te maken, koos ik voor 2 types, namelijk de Crispy Cookie Caramel & Seasalt tezamen met de Double Dark 70%. Ik moet bijna wel zeggen dat het zonde is van de Crispy Cookie want deze is bijna te lekker om te smelten, echt mijn favoriet!

Hands Off My Chocolate

Wat heb je nodig

voor 4-6 personen (full-zise desserts)

 • 2 repen à 100 gram Hands Off My Chocolate (bij voorkeur dus de Crispy Cookie en de Double Dark)
 • 400 ml room
 • 50 g (bruine basterd)suiker
 • 200 g pure chocolade
 • 6 eierdooiers
 • 6 eiwitten
 • eventueel een half citroentje om je schaal te ontvetten

Gebruik je meer pure chocolade, dan heb je misschien iets meer suiker nodig, afhankelijk van je smaak.

Wil je voor bijvoorbeeld 10-12 personen een kleinere chocolademousse serveren dan heb je voldoende aan dit recept.

(Origineel recept is van Jeroen Meus)

Recept: Hands Off My Chocolate Mousse

Aan de slag

 1. Breek de chocoladerondjes in stukjes.
 2. Smelt de chocolade au bain-marie. Verhit water in een pan en plaats hierin een hitte bestendige schaal of, zoals ik doe, een steelpan. Laat de chocolade rustig te laten smelten, en roer soms een beetje om.
 3. Scheid de dooiers en de eiwitten. Laat geen restjes eigeel achter in de eiwitten, schep ze eventueel met de schaal er uit.
 4. Klop de eiwitten tot een vast schuim in een en vetvrije mengkom, ik ontvet dus altijd extra met een half citroentje. Een perfecte chocolademousse moet zo luchtig mogelijk zijn.
 5. Doe de eigelen in een grote mengkom en klop ze los samen met de suiker. Hiervoor kan je een keukenmachine of handmixer gebruiken. Giet de suiker in delen bij het dooiermengsel. Klop alles tot er een schuimige massa ontstaat.
 6. Giet de gesmolten chocolade bij het eiermengsel. Spatel alles door elkaar.
 7. Spatel het eiwitschuim voorzichtig onder het chocolademengsel. Voeg het eiwit in delen toe.
 8. Klop de room half op. Het mag geen slagroom worden.
 9. Spatel de luchtige room door het mengsel.
 10. Giet vervolgens alles over in een serveerschaal of al meteen in bakjes of glazen en laat de mousse enkele uren opstijven in de koelkast. Persoonlijk vind ik dat je het zeker een dag van tevoren moet maken, zo krijg je nl echt die luchtige mousse. Hij wordt dus mooier als je ‘m langer laat staan in de koeling.

Voila! Je hebt een perfecte chocolademousse die je dus echt voor jezelf wil houden 😉

Je kunt ook de mousse in een spuitzak doen (wanneer het volledig opgesteven is) en een mooi op een bord of schaaltje spuiten. Nog wat chocolade eroverheen raspen en daar heb je je eigen feestje!

Leuk weetjes: Belgische chocolade is zo romig en lekker omdat het zo fijn wordt gemalen dat het een structuur van slechts 15 tot 18 micron heeft. Het heeft een hoog cacaogehalte. Belgische chocolade heeft een hoger cacaogehalte dan de meeste buitenlandse producten. Belgische chocolade bevat 100% cacaoboter.

Wil je nou echt alles weten over de chocolade van Hands Off My Chocolate, welke producten ze nog meer hebben, het verhaal erachter en natuurlijk waar ze verkrijgbaar zijn, kijk dan op de site.

Ik zeg alvast Merry Christmas en veel smulplezier! Liefs Heidi

Glutenvrije chocolademousse, Lactosevrije chocolademousse, Aquafaba, Chocolademousse van avocado, Fruitige chocolademousse, Chocolademousse van fruit, Vegan chocolademousse, Veganistische chocolademousse, Gezonde desserts, Vegan desserts, Recept chocolademousse, Recept vegan chocolademousse, Recept lactosevrije chocolademousse, Glutenvrije dessert recept,

Ook een lekker dessert: Tiramisu met Limoncello! Of wat dacht je van een Trifle met Hands Off Chocolade! Wil je een gezonde maar zeker ook een lekkere chocolademousse die ook nog eens vegan is? Check dan zeker mijn recept voor een chocolademousse van avocado en banaan.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 633 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Solve : *
19 − 4 =


CommentLuv badge