Hotspots: Foodietour door Den Haag

Onlangs werd ik door een tweetal heerlijke en lieve foodbloggers Anne-Marie (My Happy Kitchen) en Marjolein (Foodies Have Arrived) uitgenodigd voor een geweldig leuke foodie tour door Den Haag. Tezamen met nog een tal van andere gezellige foodbloggers (ik was de enige die niet alleen over food schrijft overigens) mochten we 8 hotspots in Den Haag bezoeken. Van een geweldige kookwinkel tot prachtig hotel, theewinkel en uiteraard veel proeven bij restaurants waar je gewoon een keer geweest wil zijn! Ik wil je vandaag kort meenemen (nu ja kort, het zijn heel wat foto’s waar ik al veel van heb moeten schrappen) langs deze mooie en leuke plekjes en ik geef nog een aantal extra tips van meer mooie plekjes in een van de mooiste steden van Nederland in deze hotspots: Foodie Tour Den Haag

Hotspots: Foodietour door Den Haag Anne&Max

Anne&Max Kerkplein

We starten deze wandeltocht bij Anne&Max aan het Kerkplein, een van de vele vestigingen maar wat een heerlijke plek! Door het restaurant heen is het werk van Escher verwerkt. Strak en toch heel gezellig! Ze noemen het niet voor niets “de huiskamer in jouw stad”.

Hierboven zie je een tal van heerlijkheden, een greep uit hun assortiment. Alles vers bereid in eigen keuken. Ze werken zoveel als mogelijk met biologische ambachtelijke en ook fairtrade producten om het beste en lekkerste te serveren.

Scones, soepjes, taartjes, sandwiches en ga zo maar even door tezamen met een heerlijke sapje, koffie of thee. Ik heb in ieder geval heerlijk zitten smullen zoals je natuurlijk begrijpt. Lekkerbek als ik zat weer op haar plaats.

Je vind deze vestiging aan de Kerkplein 4. Voor alle info check de site.

Ook leuk: Anne&Max Fahrenheit!

Hotspots: Foodietour door Den Haag Dok Kookwinkel

DOK Cookware 

De tweede stop was een walhalla voor de kookgekken onder ons. Wat je ook zoekt, ze hebben het! Rekken vol borden, vormen, messen, apparaten, machines, potten en pannen en ook ontzettend veel boeken, deze winkel is echt de moeite waard te bezoeken. Wil je een leuke kookworkshop, dan kun je hier ook terecht. Naast de fysieke winkel hebben ze ook een webwinkel. Enne voor een glaasje prosecco en een lemon meringue pie warren wij natuurlijk ook te porren… mmmm…

Je vind deze vestiging aan de Passage 19. Voor alle info check de site.

Hotspots: Foodietour door Den Haag Anne&Max Hotel Indigo

Hotel Indigo

De derde stop was het prachtige hotel Indigo, schuin tegenover Paleis Noordeinde. Dit voormalige bankgebouw is getransformeerd tot sfeervol design hotel waar je nog steeds heel goed de sporen van de bank kan terug vinden, het is gewoon al de moeite waard om hier een kijkje te nemen of gewoon lekker te lunchen (Brasserie Stocks & Bonds, met aparte ingang) of borrelen in de bar met een New York jaren 30 stijl. Met 63 kamers, welke allen anders zijn qua design, waan je je zelf even in een paleisje. Uiteraard was hier ook even tijd voor een versnapering met cocktailtje, echt zo vervelend ๐Ÿ˜‰

Je vind deze vestiging aan de Noordeinde 33. Voor alle info check de site.

Tapisco Den Haag

Tapisco

Stop vier, Tapas restaurant Tapisco, wat een prachtig pand ook weer (daarom houd ik zo van Den Haag, die panden), onder leiding  Michelin sterrenchef Marcel van der Kleijn. Heerlijke wijnen, zalige hapjes (dit bovenstaande soepje in kopje, mijn god, dikke vette engel…) een ware lust voor het oog en je smaakpapillen. Ik kreeg nog een heel leuk nieuw boek mee over hotspot in Den Haag met leuke recepten waaronder dus Tapisco. Deze mag je zeker niet overslaan mocht je in Den Haag zijn.

Je vind deze vestiging aan Kneuterdijk 11. Voor alle info check de site.

De Bonte Koe Chocolade

Het vijfde adres van de tour was De Bonte Koe. Het ziet er uit als een slagerij, dit omdat het gevestigd is in een voormalig vleesschouwerij, maar geen vlees te bekennen wel heel veel chocolade. Prachtige handgemaakte bonbons met bijzondere smaken (denk hierbij aan Assam thee, Nootmuskaat en Moutwijn) en mooie repen, elke vestiging heeft zijn eigen lokale product en in Den Haag is dat de hopjesreep. Je kunt hier ook terecht voor leuke workshops.

Je vind deze vestiging aan de Korte Poten 57 (lol). Voor alle info check de site.

Betjeman & Barton Theewinkel

Nummer zes van de tour was de sfeervolle theewinkel Betjeman & Barton. Een heuze mini workshop thee met een proeverijtje. Wat ik zo grappig vond en niet wist is dat iedereen beleeft een andere geur sensatie, dit heeft te maken met herinneringen die opgewekt worden. Ik rook heel iets anders dan mijn buurvrouw. Je kunt hier kiezen uit meer dan 180 soorten thee maar ook lekkernijen voor bij thee en verschillende soorten servies.

Je vind deze vestiging aan de Denneweg 25C. Voor alle info check de site.

De Vleesch Lobby (De Vegetarische Slager) restaurant Den Haag

De Vleesch Lobby (De Vegetarische Slager)

Inmiddels al beland bij nummer 7 van de tour. En mag ik zeggen, met producten waar ik echt fan van ben. De inmiddels beroemde Vegetarische Slager heeft zijn Vleesch Lobby geopend en waar dus gekookt wordt met hun eigen producten. Helemaal nieuw en een primeur op deze dag; de Roockworst, waar zeven jaar aan gewerkt is. De wens was om de enige echte โ€˜knakโ€™ te krijgen, dat is zeker gelukt! Het velletje is gemaakt van algen. Je kunt hier heerlijk vegetarisch eten en ook inspiratie opdoen voor je maaltje thuis met deze vleesvervangers. We kregen ook de Naked Chicken Burger voorgeschoteld. Geloof me, je proeft geen verschil met vlees en het is ook nog ‘s superlekker!

Je vind deze vestiging aan de Hooikade 4. Voor alle info check de site.

Hotspots: Foodietour door Den Haag Glaswerk Restaurant

Restaurant & wijnbar Glaswerk

Middels een boot (hierboven te zien, de foto heb ik gestolen van Anne-Marie :-)) vaarden we over water naar de laatste stop van deze dag. Wat een verwennerij. Een ontzettend goed glas wijn met een bijzondere hap. Alle gerechten zijn zo “ontworpen” dat ze makkelijk te aan te passen zijn voor mensen met allergieรซn. Wil je geen vlees of vis, ook geen probleem. Wat een bijzonder gerecht mocht ik hier proeven en met zoveel liefde gemaakt. De steak tartare (diamanthaas) met zilveruitjes gemarineerd in frambozenazijn en bietensap, met een mayonaise van gerookte vanilleolie. Ik heb nog niet eens alles opgenoemd maar zo bijzonder! De chef vertelde er zo’n letterlijk smakelijk verhaal bij. Mocht je opzoek zijn naar een bijzonder restaurant, ga dan zeker voor dit plekje aan het water.

Je vind deze vestiging aan de Fokkerkade 14. Voor alle info check de site.

Wat een heerlijke reis weer door Den Haag en wat heb ik lekker gesmuld! Mocht je in de gelegenheid zijn, ik zal zeker deze tour ‘s nalopen wanneer je het prachtige Den Haag bezoekt!

Bedankt lieve foodies Anne-Marie en Marjolein voor deze dag en natuurlijk ook het leuke gezelschap!

Ben jij al eens bij een van deze adressen geweest?

Liefs Heidi

(Visited 2.483 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *