Review: YSL Mon Paris

Een parfum op je wensenlijstje staan voor de feestdagen? Misschien heb ik dan wel de tip voor je, voor mij meteen een geur die me aansprak en ik denk niet voor niets een bestseller. Vrouwelijk, chique, kruidig, zoet en bloemig. Nogal wat omschrijvingen maar ik denk toch dat ik het niet anders kan omschrijven, de geur die staat voor de liefde of zelfs Crazy Love!  Ik draag ‘m inmiddels al heel graag en wil je er graag meer over vertellen: Review: YSL Mon Paris

Review: YSL Mon Paris, YSL Mon Paris Parfum Eau de Parfum Review Yves Saint Laurent, Review, Zoet parfum, Zomers parfum,

“De hypnotiserende sensualiteit van Eau de Parfum My Paris nodigt u uit om de duizeling te ervaren en de controle te verliezen in het hart van een duizelingwekkende hoofdstad. De geur van een vrije en gepassioneerde vrouw die zich bezighoudt met intense emoties, een verwarrende sensualiteit. Met My Paris Eau de Parfum, bezwijk aan de extase van een schokkende ontmoeting.”

Review: YSL Mon Paris, YSL Mon Paris Parfum Eau de Parfum Review Yves Saint Laurent, Review, Zoet parfum, Zomers parfum,

Deze nieuwe eau de parfum van Yves Saint Laurent wordt omschreven als 
passie en vrijheid, moed en vrouwelijkheid. Ik vind het altijd wel mooi hoe ze een parfum weten te omschrijven. Een mooie combinatie van de  sensualiteit van witte muscus met het hypnotisch karakter van Datura en de intensiteit van Patchouli. Ik denk altijd als ik dat lees, en ook al weet ik ongeveer hoe het moet ruiken, wat kan ik me er dan bij voorstellen. 

Het is een parfum die ik ook niet echt met een ander kan vergelijken, YSL heeft altijd, net als een Chanel en een Dior als voorbeeld, zijn eigen karakteristiek aan de geuren meegegeven, denk bijvoorbeeld aan Black Opium of Manifesto, welke beide favoriet zijn van mij.

YSL Mon Paris Parfum Eau de Parfum Review Yves Saint Laurent, Review, Zoet parfum, Zomers parfum,

De verpakking en fles


“Geïnspireerd door de scherpe, resoluut moderne stijl van Yves Saint Laurent, onthult de zwarte lavaliere de elegantie van een veelzijdige fles en de diepte van een roze elixer.”

Ik hoef je niet te vertellen dat parfumflesjes vaak veel zorg aan wordt besteed als het om ontwerp gaat (om het nog maar niet over het doosje te hebben), de een is nog mooier dan de ander, een icoon op je toilettafel. Als een diamant met unieke details en een mooie zwarte strik. Roze, zwart en goud, hoeveel beter wil je het hebben. Ik vind het ook echt bij Parijs passen.

YSL Mon Paris Parfum Eau de Parfum Review Yves Saint Laurent, Review, Zoet parfum, Zomers parfum,

Maar nu nog even over de geur van dit parfum

Mon Paris valt bij de Olfactorische familie onder de White Cyprus. Een olfactorische familie is eigenlijk een geurfamilie die onderverdeelt wordt in 6 groepen; aromatisch, bloemig, chypre, citrus, houtachtig & oriëntaals. 

Deze parfum wordt dus ingedeeld onder chypre (Cyprus). Een chypre wordt gekenmerkt door een gelaagde compositie met frisse bergamot topnoten, een volbloemig hart en een mossige, aardse basis met eikenmos, cistus labdanum en patchouli. Door de combinatie van deze ingrediënten krijg je een warm en koud contrast in materialen een sensueel en mysterieus effect. Het zijn niet bij uitstek ‘instap parfums’ door de complexiteit en juist deze tegenstellingen. Chypres zijn spannend en elegant en zeer de moeite waard om te ruiken en en deze rijke geurfamilie te ontdekken.

• Topnoten: Rood fruit, Bergamot 
• Hartnoten: Datura, jasmijn 
• Basisnoten: patchoeli, witte muskus

Eigenlijk vind ik de omschrijving echt precies kloppen. De top is fris en ietwat zurig door het rood fruit, vervolgens wordt het bloemig en kruidig, de ondertoon is warm en zoet. Echt mysterieus, sophisticated en erg vrouwelijk.

Momenteel is de eau de parfum bij diverse parfumerieën in de aanbieding, ik betaalde € 55,00 voor 30 ml.Heb jij de geur van dit parfum al geroken? Liefs Heidi

Review-Miss-Dior-parfum

Nog een echte favoriet die ik altijd heb staan is de klassieker van Dior. Mijn review van Miss Dior vind je hier.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 695 times, 1 visits today)

3 Comments

 1. Marisa nov 9, 2018 at 08:49

  Wow dat flesje alleen al ziet er gaaf uit! Musthave voor de feestdagen 😍

  Reply
 2. Petra nov 9, 2018 at 14:46

  Klinkt heel fijn, benieuwd naar de geur, en ziet er ook prachtig uit!

  Reply
 3. fashion 2018 aug 15, 2019 at 06:26

  Nice post. I was checking constantly this
  blog and I am impressed! Very helpful info
  specifically the last part 🙂 I care for such info much.
  I was seeking this particular info for a very long time.
  Thank you and good luck.

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *