Schermtijd: hoe erg ben jij er aan toe?

Mocht je trotse bezitter zijn van een iPhone dan zal het woordje “schermtijd” je niet onbekend in de oren klinken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik, en ik denk velen met mij, toch wel even schrok. Zit ik echt zoveel op mijn telefoon? Alles wordt daadwerkelijk gemeten… au! Hoe vaak ik op de homeknop druk, hoe lang ik op welke app zit enne… een groot deel van je leven spendeer je dus op dat schermpje. Of je nou een iPhone hebt of niet, als het gaat om schermtijd, hoe erg ben jij er aan toe?

Wanneer je naar je instellingen op je telefoon gaat, zie je het icoontje met het zandlopertje al staan; schermtijd. Het geeft aan hoe productief je die dag al bent geweest. Zie je de naam van je telefoon staan, in mijn geval “Iphone van Heidi”, Kun je zien hoe lang je op welke app actief bent geweest, hoe vaak je je telefoon oppakt en tussen welke tijd je je telefoon oppakt. Hallo deze ochtend al een half uur op Facebook… oeps!

Schermtijd iPhone mobiel smartphone

Reken maar ‘s uit, ok dat doet schermtijd nu voor je, hoe vaak klik je even om te zien of je nog meldingen hebt? Even je mailbox checken, wie heeft mijn post op Instagram geliked, hoe laat is het (een simpele maar toch doen we het)? Heel je leven zit in zo’n apparaatje lijkt het wel, hoeveel apps hebben wel wel niet wat we bijhouden. Het weer, je klantenpassen in 1 app, bankieren, NS, Google maps, belangrijke: hoeveel data heb ik nog, en ga zo maar even door.

Lekker veel data

Zoveel mogelijk data, want ja dat hebben we nodig, voor een fijne prijs, het liefst natuurlijk zonder limiet haha! Je wilt altijd en overal bereik hebben en waar je je ook begeeft, die data is echt wel belangrijk. Kies je voor sim only, dan zal ik zeker sim only abonnementen vergelijken. Dat we niet meer zonder de telefoon kunnen dat moge duidelijk zijn. Het willen beperken is een mooi streven voor 2019, mocht je goede voornemens hebben, maar in de praktijk gaat dit gewoon niet werken, voor mijzelf ben ik daar inmiddels van overtuigd.

Je kunt natuurlijk schermtijd ook een limiet meegeven, al denk ik dat dit voor mij een lastig dingetje wordt. Mijn telefoon gebruik ik voor mijn werk maar uiteraard is social media wel iets wat ik graag bijhoud, ook met oog op mijn blog. Je wilt je telefoon soms het raam uitgooien maar tegelijkertijd niet eens de deur verlaten zonder het ding. Niet zonder je telefoon kunnen is dus wel een conclusie, waar moet je dan zeker voor zorgen? Yep, genoeg data want wifi is niet altijd een vanzelfsprekendheid. Je telefoon gaat echt wel een tijdje mee (los van het continu opladen) en ik moet zeggen dat ik persoonlijk liever een telefoon koop met een sim only abonnement.

Dus mijn vraag aan jou, gewoon lekker uit nieuwsgierigheid, wat is jouw schermtijd?

Liefs Heidi

(Visited 39 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. bychristiana nov 12, 2018 at 10:04

    Haha, ik heb blijkbaar onder een steen gelegen, maar ik had nog nooit van deze term gehoord. (en nu voel ik me heel dom hoor;-)) Ik heb werkelijk waar geen idee dus. Het is bij mij vooral heel wisselend. Ik heb dagen dat ik bij wijze van spreken op mijn telefoon zit en andere dagen zit hij in mijn tas en kijk ik er de hele dag niet naar om. En ik moet zeggen dat dat soms heerlijk is.
    bychristiana onlangs geplaatst…Onze bruiloft in Frankrijk #3 | Shall we dance?My Profile

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
22 + 9 =


CommentLuv badge