Review: EARTH Choc chocoladerepen

Ken je het merk EARTH? Bekend van de wereldwijde drinkwaterprojecten, misschien heb je weleens een flesje in je handen gehad. Naast water, koffie en thee heeft het wereldverbeterende merk nu ook chocolade aan hun assortiment toegevoegd. 4 BNers hebben hun gezicht aan het merk gegeven, allen ambassadeurs van deze eerlijke chocolade. Ik testte de vier smaken en vertel je uiteraard meer over het verhaal achter de chocolade.

Review EARTH water Choc chocoladerepen

Een prachtig initiatief om zo voor de cacoaboeren in Kameroen te zorgen. Helaas kon ik niet bij de lancering zijn op 19 oktober (ik had al een heerlijk ander persevent) anders had ik er zo graag bij geweest, ik hou van dit soort merken en bedrijven die een hart voor de wereld en zijn bewoners hebben zoals EARTH. Nam niet weg dat ik alsnog de vier smaken opgestuurd kreeg om te testen (och zo vervelend).

Review EARTH water Choc chocoladerepen

4 smaken

In samenwerking met de 4 BNers zijn er ook 4 smaken ontwikkeld; sinaasappel & speculaas, peper & zout, munt & citroen en koffie.

Bartender Tess Posthumus ontwikkelde een reep met sinaasappel en speculaaskruiden, omdat deze perfect combineert met één van haar favoriete cocktails. In samenwerking met de winnaar van de ‘Dutch Cup Tasters Championship 2018’ Niels te Vaanhold, ontstond een reep met koffie en de eigenaressen van Frietboutique, Sammy en Pebbles, ontwikkelden een reep met  peper en zout. Acteur Ferri Somogyi ging voor munt en citroen. “Hij is twee jaar geleden ook al met ons naar Kameroen gereisd. Hij heeft de plantage daar gezien en vind het fantastisch dat het eindproduct nu op de markt komt, zodat de boeren echt geholpen worden.”

Review EARTH water Choc chocoladerepen

Zorg voor boeren

WaarEARTH bij andere projecten vooral investeert in wereldwijde drinkwaterprojecten, ligt bij de productie van chocolade de nadruk op de leefomstandigheden van de boeren in Kameroen. “De boeren vragen voor een kilo cacao 2,5 keer de marktwaarde. Die prijs krijgen ze, maar dan wel onder de voorwaarde dat een deel wordt geïnvesteerd  in de ontwikkeling van de grond en het proces van fermenteren en drogen. Uiteraard gaat ook een deel naar de families, zodat zij een ‘normaal’ leven kunnen leiden. Dit is wat ons betreft de basis voor een goede samenwerking. Groei is geen doel op zich, alleen als we een goed gevoel hebben bij de manier waarop er geproduceerd wordt,” vertelt Henk Witteveen, co-founder van EARTH.


Review EARTH water Choc chocoladerepen

Lekker proeven

Ik denk wel dat ik kan zeggen dat mijn favoriet de sinaasappel en speculaas is. Ik vind het ook helemaal bij deze tijd van het jaar passen. Het doet me meteen aan Sinterklaas denken. Al houd ik sowieso van de combinatie chocolade en sinaasappel. De munt en citroen versie is ook boven mijn verwachting. Ik hou niet van een overdreven munt smaak bij chocolade. Lekker kruidig en niet te zoet, heel fijn. De koffie variant vind ik ook lekker, ook hier proef je het pure product maar niet te overheersend. Ik wist niet goed wat ik van de zout en peper moest verwachten maar naar mijn beleving ook een perfecte balans. Pure smaak, niet te overdreven en geen hele korrels waar ik van ga kuchen. Ik vind eigenlijk dat je ze allemaal moet proeven want ze zijn allemaal echt lekker en precies goed van smaak.

Review EARTH water Choc chocoladerepen

De verpakking en ingrediënten

Handige en makkelijke verpakking, mooie kartonnen wikkel en de reep bevind zich een hersluitbaar plastic zakje. Ik heb me laten vertellen dat de folie-achtige verpakkingen niet (goed) te recyclen zijn en gewoon plastic dus wel, ook over nagedacht. De ingrediënten zijn van biologische afkomst, daar wordt ik ook erg blij van! Met recht (h)eerlijke chocolade.

Waar te koop

De repen zijn verkrijgbaar bij Bagels and Beans, online te bestellen bij EARTH en via www.konkeltje.nl.

Welke smaak lijkt jou het lekkerste?

Liefs Heidi

(Visited 784 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Rachel nov 11, 2018 at 22:08

    oh het klinkt echt heerlijk en wat een goede insteek zit erachter zeg!

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
7 − 1 =


CommentLuv badge