Review: Matis SensiMelting Mask

Ik weet niet wat het is met maskers maar ik heb er een soort haat-liefde verhouding mee. Ik maak er te weinig tijd voor en vooral met bepaalde maskers geeft het veel zooi en vind ik het altijd terug in mijn haar. Niet dat dat een ramp is maar wel de reden dat ik het vaak uitstel. Er zijn stappen die je feitelijk moet doorlopen om een masker goed te laten werken. Vandaag heb ik er wel 1 in de review die echt heel goed past bij mijn wensen om vaker en makkelijk een masker te gebruiken: Matis SensiMelting Mask

Matis Paris SensiMelting Mask masker

Een echte huidbalsem die een “pijnlijke” huid onmiddellijk verzacht. Vermindert roodheid en voedt de opperhuid met actieve verzachtende ingrediënten. Werkt vochtverzorgend en ontspannend en verfrist alle gevoelige en geïrriteerde huidtypes. De prettige geur van verbana en kamille zorgt voor een fris gevoel. De gelaatstrekken worden ontspannen en verzacht, met een gladde huid die minder rood is. Zorgt voor een stralende, ongelooflijk zachte huid.

Mijn beleving

Wanneer je goed een masker wilt gebruiken moet je je huid goed reinigen, het liefst scrubben of exfoliëren, zorgen dat je poriën open staan (door middel van bijvoorbeeld warme vochtige compressen) en zo’n 15 – 20 minuten in de relaxmodus, dan komt een masker tot zijn recht en neemt je huid de stoffen goed op. Wat doe ik met dit masker van Matis? Ik breng ‘m aan voordat ik ga slapen en laat ‘m de hele nacht zitten. Ik heb er een sleeping mask van gemaakt dus. Daar is ie uitermate geschikt voor als je het mij vraagt.

Matis Paris SensiMelting Mask masker

Het is een kalmerend masker, doorzichtige gel-achtige structuur, fijn van geur (lekker zelfs, heel fris) en trekt heel goed in je huid. Doordat het zo snel intrekt kun je er gemakkelijk mee slapen. Je zal ‘m na 10 minuten al af moeten spoelen maar ik merk dat ik ‘m echt in de nacht fijn vind. ‘s Avonds reinig je je huid voor het slapen gaan en ga je in echt in de relaxmodus. In de ochtend spoel je je huid af en voelt zijdezacht aan. Met als resultaat; een verzorgde, verzachte en gehydrateerde huid.

Matis Paris SensiMelting Mask masker

Actieve ingrediënten

Het is uitermate geschikt voor de droge, vochtarme en gevoelige huid. Bevat mooie ingrediënten als; S-Matisphères (ontstekingsremmend effect), C- Matisphères (onmiddellijk kalmerend effect), Allantoïne (verbetert de elasticiteit) en Vitamarine (om huidveroudering te voorkomen en verlicht een huid die onder stress leidt). Het bevat wel siliconen, nu vind ik het tegenwoordig lastig om daar een oordeel over te geven, net als parfum (staat wel erg ver in de lijst, dus het zal weinig bevatten). Het ligt echt aan het soort, niet alle vormen zijn namelijk slecht voor je huid.

Verkoopprijs 50 ml € 46,00, je kunt ‘m zeker 8-10 keer gebruiken, in verhouding een goede prijs, kijk daar houden wij beautylovers ook van.

Verkrijgbaar bij diverse verkooppunten van Matis Paris, via Care Cosmetics kun je een verkooppunt bij jou in de buurt vinden (link).

Ook fijn: het Cell Expert Beauty Elixer van Matis.

Gebruik jij regelmatig een masker?

Liefs Heidi

(Visited 384 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Solve : *
2 × 22 =


CommentLuv badge