Review: The Ritual Of Yalda Foaming Shower Gel

Ik ben stiekem echt dol op Rituals, zodra de nieuwe limited edition uitkomt, haal ik altijd de foaming shower gel, ik ben er dol op! Ik review ze niet heel vaak maar voor deze wil ik toch even een uitzondering maken, eigenlijk een mini-review. Ik vind het een bijzondere geur, en bijna anders dan ik gewend ben van de foams. Het verhaal achter dit ritueel is dan ook weer mooi en vertelt ook waarom de granaatappel en meloen er in verwerkt is. Ik vertel je graag waarom ik ‘m bijzonder vind in dit review: The Ritual of Yalda Foaming Shower Gel

Rituals Douchefoam Ritual Yalda Review

Het verhaal achter The Ritual Of Yalda

Het eeuwenoude Perzische feest Yalda vindt plaats op de langste nacht van het jaar en viert de komst van de winter. “Yalda,” wat “geboorte” betekent, eert het licht in de duisternis en de overwinning van het goede over het kwade. Mensen komen samen met vrienden en familie en eten het laatst overgebleven fruit van de zomer zoals watermeloen en granaatappel om verzekerd te zijn van een goede gezondheid tijdens de komende wintermaanden. De nacht is gevuld met dansen, eten en muziek – en mensen delen verhalen en lezen de poëzie van de Perzische schrijver Hafez tot diep in de nacht. Iedereen mag een wens doen voor het komende jaar en natuurlijk hopen alle aanwezigen dat hun speciale wens ook uitkomt.

Rituals Douchefoam Ritual Yalda Review

Wat ik er namelijk wat anders aan vind is dat de geur anders is opgebouwd dan dat de andere foam’s zijn, althans naar mijn mening. Ik vind namelijk dat er duidelijk een top- en een basisgeur aanwezig zijn. De eersteindruk is fruitig, wat zurig en zodra je ‘m gebruikt wordt het een poederachtige geur. Onwijs lekker! Heel de badkamer geurt ernaar!

Wat ik altijd een pluspunt is is dat de foams zuinig in gebruik zijn. Ok de eerste paar keren lijkt er dusdanig druk achter te staan dat je je van top tot teen kan inzepen, maar ik doe er altijd lang mee. Je hebt maar een klein beetje nodig. 

Rituals Douchefoam Ritual Yalda Review

Qua ingrediënten zie ik helaas wel sls en parfum voorbij komen, al moet ik zeggen dat ik niet het gevoel heb dat het mijn huid uit droogt, dit zal waarschijnlijk komen door de wonderolie die toegevoegd is.. Verderop zie ik de extracten van granaatappel en meloen staan wat dus zorgen voor die bijzondere (poeder)geur.

In de oude Perzische cultuur staat granaatappel symbool voor de schoonheid van het leven. Het heeft een prettige, nootachtige geur. Watermeloen is rijk aan antioxidanten en vitamines. De reinigende en hydraterende eigenschappen laten je huid de hele winter lang glanzen.

Een mooi cadeau voor de feestdagen en zeer toepasselijk ook omdat het toch om een wishful foaming showergel gaat. Leuk als kleine gift onder de boom (of gewoon lekker voor jezelf zoals ik dat deed ;-)) voor € 8,50 per flacon à 200 ml.

De volledige The Ritual Of Yalda limited edition lijn is te koop in de Rituals boetieks, store in stores en online (link). Wist je dat Rituals ook lekkere gerechten online heeft staan geïnspireerd op deze lijn (link)?

Heb jij al de foam of een ander product al geroken van deze The Ritual Of Yalda limited edition?

Liefs Heidi

(Visited 899 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. bychristiana.nl nov 20, 2018 at 17:20

    Ik heb deze lijn nog helemaal niet gezien in de winkel! Over het algemeen spreken de geuren van Rituals mij ook wel aan.

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *