Review: Restaurant ‘t Lieve Leven

Vlakbij Den Bosch ligt het gezellige plaatsje Helvoirt en zoals we van het bourgondische Brabant gewend zijn, kun je hier heel lekker eten. Social Deal heeft dan ook ‘t Lieve Leven kunnen strikken, een mooi restaurant met een vermelding in de Michelin gids van 2018. Ik mocht hier gaan proeven van een luxe 3-gangen menu en vertel je natuurlijk graag (met watertandende foto’s) over het eten en de deal!

Handig: klik op de foto’s op direct naar de deal te gaan.

Restaurant 't Lieve Leven Social Deal Den Bosch Helvoirt

Het sfeervolle restaurant is net buiten het centrum van Helvoirt gelegen met deels uitzicht op de landerijen in de buurt. Ik kon gelukkig nog net wat daglicht meepikken voor een foto van de buitenkant. 

Restaurant 't Lieve Leven Social Deal Den Bosch Helvoirt

We waren wat vroeg deze avond maar des te fijner om goed foto’s van het pand en interieur te nemen, geleidelijk aan stroomde het restaurant vol en merkte ik dat er zowel à la carte besteld werd maar ook meer mensen die genoten van de deal. Het is een verrassing’s menu geselecteerd door de chef. Je kunt wel aangeven of er nog wensen zijn qua vlees, vis of vegetarisch. Er werd ook gevraagd of er nog rekening gehouden moest worden met eventuele allergieën. 

We kozen zelf voor een lekkere frisse droge huiswijn.

Restaurant 't Lieve Leven Social Deal Den Bosch Helvoirt

Een van de vriendelijke eigenaren (ik begreep dat het twee broer zijn), serveerde ons eerst een culinaire en vegetarische hor d’oeuvre uit. Lekker was dit!! Een hoorntje van zwarte olijf, gevuld met een avocadocrème, een kidneyboon en mooie garnering. Het groene blaadje wat is je ziet is cress, een kruid met een lekkere pittige smaak.

Restaurant 't Lieve Leven Social Deal Den Bosch Helvoirt

We kozen voor de visvariant van dit menu, het voorgerecht was dan een zachte mooie (licht) gepekelde zalm. Daarover een vinaigrette, gegarneerd met gebrande en ongebrande mosterdzaadjes en “on top” ingelegde komkommer. Ik wil ook niet alles verklappen qua ingrediënten. Dat het smullen was hoef ik je niet te vertellen. Als je van zalm sashimi houd dan is dit je vriend. 

Restaurant 't Lieve Leven Social Deal Den Bosch Helvoirt

Weliswaar niet inbegrepen in het menu maar het is toch een soort traditie dat we een lekker broodje erbij bestellen, een huisgemaakte, ongezouten, pesto. Klein beetje roomboter eronder en het feestje is compleet. Je kunt zelf naar smaak wat zout toevoegen. Het brood is heel zacht, vers en een heeft krokante kortst. Zeker een aanrader!

Restaurant 't Lieve Leven Social Deal Den Bosch Helvoirt

Tijd voor het hoofdgerecht: Zeebaars met zoete aardappelcrème, verse groenten en schuimende saus wat een combinatie is van mosterd en beurre blanc met een heerlijke aardappelgratin erbij. Alles zo perfect van smaak, echt een culinair hoogstandje!

Restaurant 't Lieve Leven Social Deal Den Bosch Helvoirt

Ik wist niet dat er zoveel lekkere manieren waren om een peer te serveren! Van gekonfijt tot ijs, een feestje op je bord. Dit nagerecht was zeker de goede keuze! We mochten namelijk ook kiezen voor het kaasplankje. Nu ben ik een echte kaaskop en iets minder een zoetekauw maar dit… daar kwam die vette engel weer aan hoor!

Restaurant 't Lieve Leven Social Deal Den Bosch Helvoirt

Traditiegetrouw een espresso na. Ook optioneel maar ik kan daar zo van genieten na een maaltijd, het hoort er gewoon bij. Geserveerd met een huisgemaakte hazelnoot cakeje met een zachte en zoete vulling. Daarnaast ook een huisgemaakte praline in de vorm van een buddha wat staat voor geluk, dit is wat het restaurant je nog graag even meegeeft.

Restaurant 't Lieve Leven Social Deal Den Bosch Helvoirt

Nog enkele foto’s van het mooie en sfeervolle interieur. Wat hebben we weer genoten, met recht een vermelding in de Michelin gids 2018.

Restaurant 't Lieve Leven Social Deal Den Bosch Helvoirt

Wat houdt de deal van Social Deal – ‘t Lieve Leven precies in

  • Voor deze deal betaal je € 17,50 per persoon i.p.v. € 35,00 (korting van € 17,50 p.p.).
  • De deal is te vinden bij de deals van Den Bosch (ook in het weekend is er te reserveren).
  • Uiteraard zijn de drankjes (en brood) niet inbegrepen.
  • Je geniet van een 3-gangen diner, door de chef geselecteerd, met de keuze uit vlees, vis of vegetarisch.
  • Alle details van deze deal kan je terug vinden op de directe pagina van deze deal van ‘t Lieve Leven.
  • Via de overzichtelijke app van Social Deal, die je kunt downloaden, is het arrangement heel gemakkelijk te bestellen. Je hoeft geen voucher uit te printen, je laat bij binnenkomst de vouchers in de app scannen en klaar!

Aanvullende info

  • Geldig vanaf moment van aankoop t/m 5 maart 2019.
  • Ook in het weekend geldig.
  • Uiteraard wordt er rekening gehouden met vegetariërs en (di)eetwensen of allergieën, vermeld deze bij je reservering.
  • Gratis parkeergelegenheid.

Wat vind je van deze deal, heb jij nog een leuke Social Deal getest de laatste tijd?

Liefs Heidi

(Visited 105 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
21 × 12 =


CommentLuv badge