Time To Momo Den Haag Tour

Heb jij al eens gehoord van time to momo? Een handige reisgids die je de leukste (wandel)routes laat beleven in steden en waarbij je kennis maakt  met de local lifestyle in die stad. Het leuke is, deze maand (november) is Den Haag aan de beurt! Ik mocht mee met de altijd gezellige Mariska van Marvelousz en Marjolein van Foodies have arrived om deze stad nog een keer opnieuw te ontdekken, tezamen met nog een tal van andere bloggers. Deze leuke tour was georganiseerd door Misspublicity.nl. Ga je even met me mee in deze time to momo?

Aan de hand van de gratis time to momo miniguide ontdek je de Denneweg, Noordeinde, de Hoogstraat en het Hofkwartier. Je wandelt langs koninklijke bezienswaardigheden, hippe koffietentjes en typisch Haagse plekken. Ik laat je een greep zien uit de tour van maar liefst acht (+ één bonus)  hotspots.

Hug The Tea – matcha shop & bar

Ik mocht al eerder een bezoekje brengen aan deze “Tea Sisters” bij hun winkel en bar waar ze, zoals gezegd, the best matcha in town verkopen en ook schenken. De twee zussen hebben deze eerste matcha bar in Nederland opgericht en maken er dan ook zalige lekkernijen mee.

Leuk weetje: één kop matcha geeft zoveel boost dat het gelijk staat aan vijf koppen koffie en is ook nog eens heel gezond!  

Voor een heuse theeceremonie of gewoon een goede soort matcha (100% en biologisch) voor thuisgebruik kun je terecht aan de Oude Molstraat 16. Voor meer info en/of bestellen kijk je op de site van hugthetea.com.

Oh Dear – Goudsmeden

Vier edelsmeden onder 1 dak met allen de kunst om fijne en originele sieraden te maken. In de speels opgestelde vitrines is een mooie, toegankelijke collectie te vinden. Alle handgemaakte ringen, oorsieraden, colliers en manchetknopen zijn gemaakt van goud, zilver en kleurrijke edelstenen.

Met het atelier in de winkel kom je bij OH DEAR letterlijk achter het geheim van de smid.

Je vind Oh Dear aan de Molenstraat 56. Zeker een kijkje waard! Voor meer info over de winkel en collectie kijk je op de site van Oh Dear.

Panorama Mesdag – Museum

Een werkelijk prachtig museum met als kroonstuk het in 1880 door Mesdag geschilderde en indrukwekkende panorama van Scheveningen. Middels een donkere gang, vervolgd door een wenteltrap kom je terecht bij het levensgrote cilindrische doek wat een hoogte heeft van 14 meter en een omtrek van 120 meter. Bijna niet te omschrijven hoe bijzonder het effect is wanneer je dan ineens in die speciale ruimte staat. We mochten even achter de schermen kijken (overigens niet inbegrepen bij het bezoek), pas dan zie je hoe imposant het doek werkelijk is. Door het museum heen hangen nog meer prachtige kunststukken van Mesdag.

Je vind het museum aan de Laan van Meerdervoort 7-F. Voor meer informatie over de collectie en het museum kijk je op de site van De Mesdag Collectie.

Lola Bikes & Coffee

Wat voetballers hebben met het bier moment, hebben fietsliefhebbers met koffie. Zo is Lola Bikes & Coffee dan ook tot stand gekomen. Je kunt hier terecht voor een heerlijke koffie en cakes en als je doorloopt kom je in de fietswerkplaats terecht, waar je je custom-made fiets kan samen stellen. Het verhaal achter deze bijzondere plek is dan ook weer inspirerend, één van de oprichters vertelde gepassioneerd zijn verhaal (wat letterlijk te veel is om nu op te noemen) maar zoals ze zelf zeggen: Woorden schieten te kort om de ‘Lola experience’ uit te drukken, je moet het zelf komen ervaren. Van goede doelen tot het mooie verhaal achter de koffie Oro u Paz. De uitgebreide site verteld je al iets meer van het verhaal.

Je vind deze sfeervolle koffieplek en fietsen aan de Noordeinde 91. Voor meer info kijk je op de site van Lola Bikes & Coffee.

Coffeelicious 

Het familiebedrijf Coffeelicious is trots op de nieuwe vestiging en prachtige pand, wat nog zo nieuw (het pand uiteraard niet) is dat het niet eens in de gids te vinden is! Ooit gestart in Dordrecht (mijn geboorteplaats) en sinds 1 november kun je nu ook in vestiging nummer vijf terecht voor heerlijke koffie, thee en de lekkerste taartjes en gebak. Moeder Joan verzint en maakt de lekkernijen en tezamen met Fiona, haar man Marc en inmiddels ook broer Wesley zijn zij het brein achter deze luxe zaken. Ik heb iets met familiebedrijven (niet zo gek, want zo ben ik ooit in Dordrecht met mijn familie mijn werkcarrière begonnen).

In 2014 won Coffeelicious de prijs voor de beste koffie van Nederland van de Misset Horeca (‘De Koffie top 100’). 

Je vind deze nieuwe vestiging aan de Lange Voorhout 58B. Voor meer info kijk je op de site van Coffeelicious.

Escher in Het Paleis – Museum

Wie kent het werk van Escher niet?! Bijna alle werken hebben een optisch bedrog, wat ik zo gaaf vind! Escher maakte zijn werken op een bijzondere wijze, hij maakte een mal (houtsnijwerk), bedekte deze met verf (inkt) en drukte deze op papier om dit vervolgens dit met een andere laag precies pas te leggen om zo het effect te krijgen. Geloof me, zelfs met drukpersen is dit lang een uitdaging geweest. 

Wist je dat de bewegende trappen van de Hogwarts Castle uit Harry Potter gebaseerd zijn op Escher? (Zie foto). 

De unieke werken kun je bewonderen (en nog veel meer leuks, zoals o.a. de magische kamer) in het Paleis Het Lange Voorhout, ooit winterpaleis van koningin Emma. Ik denk, na het verhaal wat over haar werd verteld, de meest hartverwarmende koning die ons land gekend heeft. Je kunt ook zien hoe het paleis er in de tijd van koningin Emma er uitzag.

Je vind het paleis aan de Lange Voorhout 74. Voor meer info over deze expositie van Escher kijk je op de site Escher in het Paleis.

SapLab

Tijdens je wandeling kun je wel wat extra vitamines gebruiken, dan ga je even langs bij SapLab. Of je nu een gezonde sap, slowjuiche of (vitamine)booster houd, al het lekkers en gezonds vind je bij deze groente- en fruitsappen winkel. We kregen tussendoor even een behoorlijk pittige gembershot waardoor we weer fris en fruitig de tour konden vervolgen. Uiteraard waren er een drietal andere sapjes waar we van mochten proeven, ik hou er van!

Je vind SapLab aan de Denneweg 8 (sowieso een erg leuk straatje die je gezien wilt hebben). Voor meer info kijk je op de site van SapLab.

De Vleesch Lobby

Ik ben groot fan van De Vegetarische Slager. De bekende vleesvervangers (overigens vind ik het iets wat je los moet zien van vlees maar als een op zichzelf staand product), worden in de lobby voor je bereid zodat je ook ‘s weet wat je zoal kunt doen op culinair gebied. Ik mocht er al eens eerder een kijkje nemen en proeven tijdens een andere Den Haag tour (link) en nu in een bliksembezoek proeven van een ander gerecht op de kaart; de Swedish Roll. Een sushi van de “geroockte visvrije mackreel” en rijst gekleurd met rode biet. Lekker!! Overigens heeft foodie Marjolein van Foodies Have Arrived het niet-vegetarische recept op haar blog gedeeld (link).

Je vind het restaurant van De Vegetarische Slager aan de Hooikade 4. Voor meer info kijk op de site van De Vleesch Lobby.

Walter Benedict – Café Bistro

De laatste stop van “mijn” tour was bij het bijna bruine café Walter Benedict. Een mix van industrieel en robuust. Genieten van een heerlijk glas Crémant, een plateau met een selectie van charcuterie en kazen (Plateau Walter) en een wel heel smaakvolle manier van een oester verorberen sloot ik deze dag af. De oesters zijn een specialiteit van dit Parijs-achtige café en zijn niet rauw maar warm met een heerlijk Hollandaise sausje. Eerlijk gezegd kan ik je niet exact meer vertellen wat de ingrediënten zijn maar dat het heerlijk is kan ik je wel vertellen, je zou bijna niet zeggen dat het nog om een oester gaat.

Je vind de sfeervolle (hipster)café aan de Denneweg 69A. Voor meer info en de verschillende menukaarten, kijk je op de site van Walter Benedict.

Over time to momo

Time to momo laat je lekker wandelen, in je eigen tempo de stad ontdekken en de local lifestyle beleven. Zonder dat je je hoeft voor te bereiden. We leiden je met onze routes langs de favoriete restaurants, cafeetjes, musea, galeries, winkels en bezienswaardigheden: langs de plekken in onze stad waar we zelf graag komen en een leuke tijd hebben. Dus misschien kom je ons wel tegen.

Wil je meer weten over deze tour door Den Haag, kijk dan op de site van time to momo. De routes zijn verkrijgbaar in de webshop als gids, app of als losse route. Momenteel hebben ze ruim 40 bestemmingen, en dit aantal blijft groeien.

Heb jij wel eens een stadstour van time to momo gedaan?

Liefs Heidi

(Visited 2.594 times, 1 visits today)

3 Comments

 1. Marjolein nov 23, 2018 at 09:12

  Super leuk artikel!! En wat was het gezellig! 😘

  Reply
 2. Anne-Marie nov 23, 2018 at 09:27

  Wat een leuke tour! Mooie stad hè, Den Haag 😉

  Reply
 3. bychristiana nov 28, 2018 at 08:10

  Leuk zo’n tour, ik had dat een tijd geleden door Rotterdam. Coffeelicious ziet er super gezellig uit zeg, dat lijkt me een leuk plekje om zelf eens naar toe te gaan.

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *