Review: Brabantia Bo Touch Bin

Mag deze leukerd hier op de foto even je aandacht: Ik heet Bo, voluit Bo Touch Bin. Met mijn mooie witte huisje, op strakke zwarte pootjes en mijn handige binnenemmers kun je heel gemakkelijk jouw afval scheiden. Ik heb een hart voor de planeet en heb dan ook een cradle to cradle certificering wat betekend dat ik een duurzame prullenbak ben. Daarnaast sta ik ook nog eens heel mooi in de keuken! Mijn nieuwe baasje verteld vandaag alles over me, kijk je mee?

Brabantia Bin Pedaalemmer Prullenbak Wit Pootjes, Review, Biologisch afbreekbaar, Bo Touch Bin, Brabantia, Brabantia Design, cradle to cradle certificering, Duurzaam, Duurzame afvalbak, Duurzame prullenbak, PerfectFit afvalzak, Review, Brabantia Vuilbak, Duurzame vuilbak, Brabantia duurzaam, Welke afvalzak Brabantia vuilbak, Touch Bin vuilbak kopen, Welke prullenbak Brabantia, Binnenemmer Bo Bin, Ervaring Brabantia pedaalemmer,

Als ik denk aan Brabantia dan denk ik altijd aan de bussen die mijn oma heeft staan, rood met paarse bloemen. Maar ook aan de strijkplanken, de prullenbakjes en voorraadbussen die jarenlang meegaan (ok bijna onverwoestbaar zijn). Ik kom dan ook stiekem heel wat tegen in huis. Dat Brabantia absoluut geen oubollig merk is die je alleen bij oma tegenkomt is allang bewezen. Vooral toen ik een poos geleden deze Bo Touch Bin zag staan bij een persevent; liefde op het eerste gezicht! 

Brabantia Bin Pedaalemmer Prullenbak Wit Pootjes, Review, Biologisch afbreekbaar, Bo Touch Bin, Brabantia, Brabantia Design, cradle to cradle certificering, Duurzaam, Duurzame afvalbak, Duurzame prullenbak, PerfectFit afvalzak, Review, Brabantia Vuilbak, Duurzame vuilbak, Brabantia duurzaam, Welke afvalzak Brabantia vuilbak, Touch Bin vuilbak kopen, Welke prullenbak Brabantia, Binnenemmer Bo Bin, Ervaring Brabantia pedaalemmer,
Ik hou van dit soort teksten op een verpakking, maakt het een stukje persoonlijker.

Hoe fijn is het dat ik een review mag schrijven van Brabantia over deze nieuwe lover in mijn keuken! Ik heb ‘m nu een paar weken staan en kon Bo dus goed testen. Mooi en verantwoord afval scheiden, vooral nu er zoveel om plastic waste te doen is vind ik dat Brabantia zich echt onderscheid met deze duurzame prullenbakken.

Brabantia Bin Pedaalemmer Prullenbak Wit Pootjes, Review, Biologisch afbreekbaar, Bo Touch Bin, Brabantia, Brabantia Design, cradle to cradle certificering, Duurzaam, Duurzame afvalbak, Duurzame prullenbak, PerfectFit afvalzak, Review, Brabantia Vuilbak, Duurzame vuilbak, Brabantia duurzaam, Welke afvalzak Brabantia vuilbak, Touch Bin vuilbak kopen, Welke prullenbak Brabantia, Binnenemmer Bo Bin, Ervaring Brabantia pedaalemmer,

Je mag nog wel zelf een klein stukje aan de slag, Bo zijn pootjes dienen nog bevestigd te worden. Middels een simpele omschrijving schroef je de kras werende dopjes onder de pootjes en klik je de pootjes aan de onderkant. De bescherming in de doos gebruikte ik voor de veiligheid zodat er geen krassen ontstonden.

Brabantia Bin Pedaalemmer Prullenbak Wit Pootjes, Review, Biologisch afbreekbaar, Bo Touch Bin, Brabantia, Brabantia Design, cradle to cradle certificering, Duurzaam, Duurzame afvalbak, Duurzame prullenbak, PerfectFit afvalzak, Review, Brabantia Vuilbak, Duurzame vuilbak, Brabantia duurzaam, Welke afvalzak Brabantia vuilbak, Touch Bin vuilbak kopen, Welke prullenbak Brabantia, Binnenemmer Bo Bin, Ervaring Brabantia pedaalemmer,

Er zijn meerdere opties mogelijk voor het aantal binnenemmers. Ik koos voor 2 binnenemmers (11 + 23 liter), 1 voor gewoon afval en 1 voor groenafval. Je kunt er ook bijvoorbeeld 3 kiezen als je meer wilt scheiden of gaan voor 1 grote binnenemmer.

Elke binnenemmer heeft zijn eigen afmeting en dus ook zijn eigen PerfectFit afvalzak. Heel handig: aan de binnenkant staat de code van welke zak je nodig hebt. 

Brabantia Bin Pedaalemmer Prullenbak Wit Pootjes, Review, Biologisch afbreekbaar, Bo Touch Bin, Brabantia, Brabantia Design, cradle to cradle certificering, Duurzaam, Duurzame afvalbak, Duurzame prullenbak, PerfectFit afvalzak, Review, Brabantia Vuilbak, Duurzame vuilbak, Brabantia duurzaam, Welke afvalzak Brabantia vuilbak, Touch Bin vuilbak kopen, Welke prullenbak Brabantia, Binnenemmer Bo Bin, Ervaring Brabantia pedaalemmer,

Brabantia’s PerfectFit composteerbare vuilniszakken zijn 100% biologisch afbreekbaar en speciaal ontworpen voor al je organische keukenafval. De vuilniszakken mogen op de composthoop, omdat ze gemaakt zijn van gecertificeerd composteerbaar materiaal.

De vuilniszakken zijn op maat gemaakt voor Brabantia afvalemmers en daardoor onzichtbaar als het deksel dicht is. De zakken zijn vervaardigd van extra sterke, scheurbestendige kunststoffen. De zakken zijn makkelijk te plaatsen, doordat de ventilatiegaatjes de overtollige lucht eruit laten.

Brabantia Bin Pedaalemmer Prullenbak Wit Pootjes, Review, Biologisch afbreekbaar, Bo Touch Bin, Brabantia, Brabantia Design, cradle to cradle certificering, Duurzaam, Duurzame afvalbak, Duurzame prullenbak, PerfectFit afvalzak, Review, Brabantia Vuilbak, Duurzame vuilbak, Brabantia duurzaam, Welke afvalzak Brabantia vuilbak, Touch Bin vuilbak kopen, Welke prullenbak Brabantia, Binnenemmer Bo Bin, Ervaring Brabantia pedaalemmer,

De zakken sluiten dan ook perfect om de emmers heen (vandaar ook de naam PerfectFit), zijn makkelijk te plaatsen en ook weer te verwijderen. Ik kreeg al wel de vraag of je ook gewone vuilniszakken kunt plaatsten echter kan ik daar geen antwoord op geven, simpelweg omdat ik het niet heb uitgetest. Ik vind het juist heel handig omdat je geen geklier met plaatsen heb en ook geen risico dat er iets naast gaat, schoner dus en een stuk handiger. Ze zijn prijziger dan de “gewone” plastic zakken maar je hebt wel waar voor je geld, ik denk dat je het zo moet zien. Plus, geen uitsteeksels van plastic rondom je bak én, zeker ook dat ze 100% biologisch afbreekbaar zijn, ik vind dat toch echt belangrijk!

Brabantia Bin Pedaalemmer Prullenbak Wit Pootjes, Review, Biologisch afbreekbaar, Bo Touch Bin, Brabantia, Brabantia Design, cradle to cradle certificering, Duurzaam, Duurzame afvalbak, Duurzame prullenbak, PerfectFit afvalzak, Review, Brabantia Vuilbak, Duurzame vuilbak, Brabantia duurzaam, Welke afvalzak Brabantia vuilbak, Touch Bin vuilbak kopen, Welke prullenbak Brabantia, Binnenemmer Bo Bin, Ervaring Brabantia pedaalemmer,

Bo Touch Bin zegt het ook al, je raakt ‘m aan om te openen. Met een kleine druk zwiept de deksel open en gooi je je afval weg. Handig wanneer je vieze handen hebt dat je ‘m makkelijk kunt openen. 

Brabantia Bin Pedaalemmer Prullenbak Wit Pootjes, Review, Biologisch afbreekbaar, Bo Touch Bin, Brabantia, Brabantia Design, cradle to cradle certificering, Duurzaam, Duurzame afvalbak, Duurzame prullenbak, PerfectFit afvalzak, Review, Brabantia Vuilbak, Duurzame vuilbak, Brabantia duurzaam, Welke afvalzak Brabantia vuilbak, Touch Bin vuilbak kopen, Welke prullenbak Brabantia, Binnenemmer Bo Bin, Ervaring Brabantia pedaalemmer,

Schoonmaken gaat ook net zo handig, doekje eroverheen, geen strepen en klaar is kees!

Brabantia Bin Pedaalemmer Prullenbak Wit Pootjes, Review, Biologisch afbreekbaar, Bo Touch Bin, Brabantia, Brabantia Design, cradle to cradle certificering, Duurzaam, Duurzame afvalbak, Duurzame prullenbak, PerfectFit afvalzak, Review, Brabantia Vuilbak, Duurzame vuilbak, Brabantia duurzaam, Welke afvalzak Brabantia vuilbak, Touch Bin vuilbak kopen, Welke prullenbak Brabantia, Binnenemmer Bo Bin, Ervaring Brabantia pedaalemmer,

Ik ben echt ontzettend tevreden over deze Bo. Strak design, handig, schoon, ruim en hij is gewoon erg mooi. Een lovende recensie dus! Ik kan geen echte nadelen opnoemen. Ik vind dat ik echt wel kritisch moet zijn zijn dus als ik een echt minpuntje op zal moeten noemen is dat ik de speciale vuilniszakken niet zomaar in de winkel kan kopen maar dit online moet doen. 

Bo heeft een iets duurder prijskaartje net als zijn perfect fit zakken maar dan heb je wel een pronkstuk in je keuken staan. Bo is duurzaam, van goede kwaliteit en, waar Brabantia om bekend staat, ook de 10 jaar Brabantia garantie heeft. 

Bo is in 7 verschillende kleuren verkrijgbaar en tevens is er een versie zonder pootjes. De afmetingen van Bo zijn als volgt: inhoud 34 liter, hoogte 68 cm, breedte 54 cm en diepte 31,5 cm.

Brabantia Bin Pedaalemmer Prullenbak Wit Pootjes, Review, Biologisch afbreekbaar, Bo Touch Bin, Brabantia, Brabantia Design, cradle to cradle certificering, Duurzaam, Duurzame afvalbak, Duurzame prullenbak, PerfectFit afvalzak, Review, Brabantia Vuilbak, Duurzame vuilbak, Brabantia duurzaam, Welke afvalzak Brabantia vuilbak, Touch Bin vuilbak kopen, Welke prullenbak Brabantia, Binnenemmer Bo Bin, Ervaring Brabantia pedaalemmer,

De Bo Touch Bin samengevat

 • Inclusief proefverpakking Brabantia PerfectFit Afvalzakken (code R) – makkelijk aanbrengen, zonder lelijke overhang.
 • Soft Touch’ open- en sluitsysteem – opent stil bij de lichtste aanraking.
 • Ruimtebesparend – past strak tegen een wand of in een hoekje.
 • Makkelijk weggooien zonder knoeien – grote opening.
 • Ideale hoogte – beter voor je rug en makkelijk eronder schoonmaken.
 • Perfect voor grotere klussen – deksel blijft open.
 • Makkelijk in elkaar te zetten – pootjes eenvoudig vast te klikken.
 • Verstelbare pootjes met anti-slip – beschermt de vloer en houdt de afvalemmer op zijn plaats.
 • Simpel schoonmaken – uitneembare kunststof binnenemmer.
 • Cradle to Cradle gecertificeerd – Brons niveau
 • XL binnenemmer – ruimte genoeg voor al je afval.

De Bo Touch Bin heeft een verkoopprijs vanaf € 149,00. Voor alle informatie en verkrijgbaarheid over Bo Touch Bin kun je ook terecht op de site van Brabantia. Hier vindt je ook informatie over de PerfectFit zakken.

Wat vind jij van deze Brabantia Bo Touch Bin prullenbak? Liefs Heidi

Brabantia Linn, Brabantia kledingrek, Linn, Review, Capsule challenge, Duurzaam, Brabantia capsule challenge, Mooie kledingrekken, Stevige kledingrekken, Duurzaam kledingrek, Duurzame kast, Linn Kledingrek, Wit kledingrek, Zwart kledingrek,

Misschien vindt je de prachtige Brabantia Linn kledingrek ook leuk! Duurzaam en een heuse eyecatcher. Ik deed er een capsule wardrobe challenge mee. Je leest er hier alles Linn en de duurzame uitdaging.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 3.840 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Deb nov 29, 2018 at 20:39

  Wat een beauty 😍! Match ook prachtig met je keuken, alsof ie er voor gemaakt is. Wij hebben hier thuis ook een Brabantia, zo’n hoge ronde. Bevalt erg goed. Ik vind deze ook erg mooi, maar is voor hier een beetje te klein. Ben benieuwd of ze ’em ook in een grotere versie hebben.

  Reply
 2. bychristiana dec 4, 2018 at 08:46

  Ik vind dat inderdaad ook een dingetje; dat het plastic van de zak niet onder de deksel moet uit piepen! Wij hebben zelf ook een afvalbak van Brabantia. Het is inderdaad mooie kwaliteit, en deze is extra handig omdat je het afval kunt scheiden.

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *