Review: Apotheek&Beauty Persevent

Op een mooie plek, in een gezellig dorpje (praktisch) naast Den Haag vind je een plek Where Health meets Beauty.  Een bijzonder concept, waar ik dus wel heel nieuwsgierig naar was want deze Apotheek&Beauty is niet een gewone apotheek. Als je denkt aan een apotheek, waar denk je dan aan? Een plek waar je je medicijnen verkrijgt, een keelpastille, een “zalfje” en ga zo even door? Hier doen ze dat even anders, voor Joost en zijn team draait hier alles om het beste op het gebied van huidverbetering en behandelingen voor je huid. Ik ga je er vandaag meer over vertellen maar ook hoe jij de beauty een beetje zelf in huis kan halen.

Photo credits Studio 15|05

En ja.. ook de innerlijke schoonheid moest deze dag verzorgd worden, gezonde hapjes en beautiful food. Begin ik dan weer met eten.. uhh jawel want dat hoort bij feestjes zoals deze! Mooie en vooral heerlijke macarons (even wanen in Parijs), gedecoreerd met mooie bloemen.

Studio1505 Apotheek en Beauty Monster Den Haag
Photo credits Studio 15|05

Fijn hรจ, ik mocht deze keer ook zelf eens op de foto. Goed, eerst het eten en de uitgestalde producten vastleggen met de camera.

Wat ziet het er allemaal goed uit! En zo lekker ook, mag ik weer even terug? Goed we zijn er niet alleen voor het eten maar vooral voor de gezondheid en schoonheid want daar draaide het tenslotte deze dag om. Ik ga je dan ook in een gezellige en informatieve notendop vertellen wat de achterliggende gedachte is achter dit mooie concept, zodat je een goed beeld krijgt. 

Studio1505 Apotheek en Beauty Monster Den Haag
Photo credits Studio 15|05

Hieronder mijn hand, ach ja, die laat ik dan zo nu en dan wel zien ;-). Hoe leuk is deze foto! De foto’s (bijna allemaal) zijn genomen door fotografe Marije Buren van Studio 15|05 en Zilver en Zoet sieraden.

We kregen al meteen een fijn cadeautje letterlijk op ons bordje geserveerd, een kleimasker in poedervorm van Laviesage Nutricosmetics. Dit Cleansing Cure & Mask is een speciale kleisoort: calcium montmorillonietklei die de huid diep reinigt. Uiteraard komt hier nog een review van :-). De ingrediรซnten spreken me heel erg aan en mijn huidje kan wel een oppepper gebruiken zo voor de kerstdagen.

Over Apotheek&Beauty

Apotheek&Beauty is geen gewone apotheek. Ja, het is mogelijk om er medicijnen op te halen, maar daarnaast draait hier alles om het beste op het gebied van huidverbetering en behandelingen voor je huid. Stel je hebt eczeem en gaat daarvoor naar de dermatoloog. Dan krijg je vaak een hormoonzalf voorgeschreven. Wat er niet bij wordt verteld, is hoe je nou verder moet met je normale huidverzorging. Hoe zit het bijvoorbeeld met je make-up? Of denk je misschien dat iedere crรจme gelijk is en je net zo goed Nivea kan gebruiken? Al deze kennis en meer vind je bij ons.

Bij Apotheek & Beauty komen gezondheid en beauty samen: je haalt hier je medicijnen,maar ook je beautyproducten, je komt hier voor huidbehandelingen, workshops en zelfs voor injectables; kortom alles ook online onder รฉรฉn modern dak. Waar Joost Roth -de apotheker- met zijn team (oa. assistenten, schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten) werkt en voor injectables de cosmetisch arts op bezoek komt.

Joost: โ€œMijn zaak is eigenlijk een gezondheids- en beautywinkel met een apotheek erin. Ik heb een aantal huidtherapeuten in dienst en drie behandelkamers laten bouwen. Cosmetisch arts Robert Schoemacher doet de botox en fillers. Dit alles vormt de basis van ons nieuw ontwikkelde retailconcept; de apotheek van de toekomst.โ€

Na een voorstelronde (ik was zo te zien weer heel blij haha, wel een superleuke foto met de altijd gezellige en lieve Anne-Marie op mijn schouder) was het tijd voor een mooi welkomstwoord van Joost met een kort maar informatief en toch duidelijke toelichting over Apotheek&Beauty. Vervolgens mocht de make-up verwijdert worden want al die vrouwen bij elkaar moeten wel in de watten gelegd worden. Joost begrijpt vrouwen en waar ze behoefte aan hebben, zo fijn! Dat zie en voel je goed terug, niet alleen bij ons maar is ook duidelijk te merken aan de klanten en medewerkers. 

Eerst waren de handen aan de beurt, we houden van poezelige handjes, dus een heerlijke scrub en een parafine badje zijn, vooral met dit weer, erg welkom. De nagelstyliste (die je er dus ook kunt vinden) gaf me lepeltje scrub in mijn handen van het merk One Minute Manicure – Almond Pear (bij Oprah in het programma geweest) dit rook zo lekker en mijn handen waren al een stuk zachter. 

Vervolgens 2x dompelen in het badje. Door de oliรซn van de scrub en dan de warme parafine erover krijgen de ingrediรซnten nog beter de kans om zijn werk te doen. Een kleine mini pakking met warme wanten er even relaxen.  Eindresultaat: babyhandjes!

Tijd om even gestrekt te gaan en relaxen in de stoel bij รฉรฉn van de huidtherapeutes. Ze behandelde mij met de producten van Medik8, waar ik al bekend mee was maar nog nooit eerder over geschreven heb, ook daar gaat dus verandering in komen. Ze begon met een goede reiniging, de Calmwise Soothing Cleanser. Een zachte foam die prettig aanvoelde. 

Ik heb een dikke huid maar wel couperose en dus niet handig om mijn huid te scrubben maar wel goed exfolieรซren. Een scrub maakt kleine krasjes op je huid, je kunt dus beter voor een “zuur” product kiezen waardoor de dode huidcellen los laten. Uiteindelijk werd er nog een masker aangebracht. Alle producten waren op mijn huid afgestemd om te helpen bij UV-beschadiging te herstellen, ondersteunen bij de opbouw van collageenproductie en het herstel van de de elasticiteit en het vochtgehalte van mijn huid. Wat een weldaad!

De laatste stap was een huidanalyse met behulp van een nieuwe technologie; de Observ. Een apparaat wat foto’s maakt waarmee oppervlakkige en dieper gelegen huidproblemen bekeken worden.

Wat neemt de Observ waar

  • Pigmentstoornissen
  • Verlies van onderhuidse weefsels
  • Huidstructuur en microreliรซf
  • Conditie van de poriรซn
  • Beschermende waarde van SPF-bescherming
  • Toekomstige huidveranderingen

Dit was toch wel even een confronterend momentje voor me. Je zag pigmentvlekken van gebruik van de zonnebank (die ik bij een kuur een jaar geleden opliep, zonnebank zorgt voor meer huidveroudering, nog meer als de zon) en het liet zien hoe mijn huid, als ik bepaalde dingen niet verander in mijn levensstijl, er over een paar jaar uit komt te zien. Ik moet zeggen dat ik altijd wat sceptisch kan zijn als het om “medische” verzorging gaat. Ik ben een fan van aromatherapie en natuurlijke verzorging maar we zijn onder zoveel invloed van alles wat in de buitenlucht hangt en wat er op je huid beland dat je dit ook anders moet beschermen. Als je leeft in natuurgebied waar alleen zuivere lucht hangt heb je veel minder te maken met schadelijke invloeden. Aangezien we dat niet doen, wordt er speciale aandacht voor je huid bijna een vereiste, we willen er toch mooie huid en ja ook een jonge frisse look houden. 

Ik vertel je toch ook even graag wie er voor wat het bekende steentje hebben bijgedragen want ook dat vind ik wel belangrijk. De prachtige en ohhh zo lekkere macararons waren afkomstig van My Cakes.

Studio1505 Apotheek en Beauty Monster Den Haag
Photo credits Studio 15|05

De heerlijke lunch (de gezonde hapjes/broodjes/wraps) die je voorbij ziet komen, werd verzorgd door Hof Catering en de mooie bloemen door Bloemenwinkel De Madelief

Photo credits Studio 15|05

Wil je weten voor welke behandelingen je zoal terecht kunt bij Apotheek&Beauty, neem dan zeker een kijkje op de uitgebreide site (link).

Je vind Apotheek&Beauty aan het Kerkplein 8 in Monster – telefoon: 0174 – 247 393 – website: www.apotheekenbeauty.nl

10% Korting op je bestelling

Mocht je willen bestellen op de webshop (enorm grote range aan producten) van Apotheek&Huid (link) of in de fysieke winkel, gebruik dan de kortingscode: FabulousHeidi

Hiermee ontvang je 10% korting en gratis verzending (geldig t/m 31 december 2018).

Ik kreeg nog een goed gevulde goodiebag mee waar ik zeer zeker producten van zal reviewen! Bedankt Joost en team dat ik aanwezig mocht zijn bij deze heerlijke dag!

Heb jij al eens van Apotheek&Beauty gehoord?

Liefs Heidi

(Visited 692 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. Anne-Marie dec 10, 2018 at 10:33

    Haha die foto van ons, moest spontaan weer lachen!

    Reply
  2. Mrisa dec 10, 2018 at 12:24

    Wow dat ziet er allemaal super gezellig en erg mooi uit Heidi!

    Reply
    1. FabulousHeidi dec 10, 2018 at 16:31

      Ja was het ook zeker! Ook eens leuk he, food en beauty met elkaar gecombineerd ๐Ÿ˜€

      Reply
  3. bychristiana dec 11, 2018 at 21:11

    Wat een heerlijk verslag en die foto van jou met Anne Marie op jouw schouder, geweldig! Oef, hier had ik ook wel bij willen zijn hoor;-) Ik kan me voorstellen dat dit spekje naar je bekje was; food EN beauty, wat willen wij meisjes nog meer?

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *