Review: Living Nature Vitalising Cleanser

Ik ben toch echt een groot voorstander van natuurlijke huidverzorging. Uiteraard wel met de nodige bescherming van hedendaagse invloeden van buitenaf maar als het om reiniging gaat dan zo mild en natuurlijk mogelijk. Om mijn huid te laten rusten in de nacht en als gereinigde ondergrond voor de dag heb ik nu een tijdje de Living Nature Vitalising Cleanser en als aanvulling de Honey Gel (Rescue). Ik vertel je vandaag mijn bevindingen van deze fijne producten die het (inmiddels) populaire Manuca honing bevatten. Review: Living Nature Vitalising Cleanser

Living Nature Vitalising Cleanser reiniger review

Het 100% natuurlijke merk uit Nieuw Zeeland was één van de eerste bedrijven ter wereld die cosmetica produceerde zonder daarbij gebruik te maken van synthetische conserveermiddelen of parabenen. Wil je meer weten over de achtergrond van het mooie merk en oprichtster Suzanne Hall, kijk dan zeker over op de site (directe link).

Living Nature Vitalising Cleanser reiniger review

Vitalising Cleanser 

Het is een roomachtige emulsie die je huid zacht reinigt en tast het vochtgehalte in je huid niet aan. Dat voel je zeker. De hydraterende reiniger is op basis van antimicrobiële Active Manuca honing en Kumarahou wat voor de reinigende werking zorgt. De honing is dan ook ontstekingsremmend. De vitaliserende reiniger is zacht genoeg om te gebruiken op de meest gevoelige huid en tevens geschikt voor de normale, droge en rijpere huid.

Leuk weetje: Een gebruik al lang bekend bij de Maori, door de bloemhoofden van kūmarahou te wrijven met een beetje water, konden ze zeep maken. 

Ik ben heel tevreden over deze reiniger, het is zo zacht voor mijn huid, reinigt goed en mijn huid voelt niet trekkerig aan. Je hebt er niet veel van nodig om goed te reinigen, ook een pluspunt, en reinigt ook zwaardere make-up. Voor een echt mijnhuid volledig te reinigen omdat ik toch vloeibare make-up draag herhaal ik het nog wel 1 keer ( 2x het reinigingsritueel dus) in de avond en in de ochtend nog eens. Je ziet dat er toch afvalstoffen van je huid die je tijdens je slaap loskomen.

Living Nature Vitalising Cleanser reiniger review

Op de INCI lijst kom ik ingrediënten tegen als avocado olie, macademia zaad olie, Kumarahou bloemblaadjes extract, Manuca honing en Manuca olie, parfum (uit natuurlijk essentiele oliën), vitamine E (antioxidant beschermt tegen vrije radicalen), Limnanthes alba (bloem) zaadolie (hydraterende werking)  – Verkoopprijs is €24,50 voor 100 ml.

Living Nature Manuca Honing Gel Rescue review

Manuca Honing Gel (Rescue)

Dit vind ik toch best een uniek product, makkelijk in gebruik en precies voor die kleine plekjes op mijn huid, een eczeem plekje, een puistje of andere irritatie waar ik ‘m voor gebruik. Het lijkt op je huid te blijven liggen ondanks dat het droogt, dit zal door de lijnzaad zijn die er in verwerkt is. Een echte rescue gel voor plekjes die aandacht nodig hebben. Je ruikt ook lichtjes de tea tree die er in verwerkt is, een ingrediënt die ik erg waardeer. Door de combinatie met de Manuca honing weet je dat het een product is die helende eigenschappen bezit. Je kunt het dan ook gebruiken voor huidirritaties, koortslip, kleine oppervlakkige schaafwondjes maar ook erg goed bij acné. Het heeft een helende werking.

Je gebruikt de kalmerende gel na een reiniging en tipt een klein beetje van de gel op de des betreffende plek, ook weer zuinig in gebruik. Het is een echte topseller van Living Nature.

Op de INCI lijst kom ik zowel Manuca honing als Manuca olie tegen, water, Xanthan gum (verdikkingsmiddel), tea tree olie, flax gel (gel van de lijnzaad) en vitamine E. – Verkoopprijs €12,50 voor 10 ml.

De werking van Manuka honing op onze huid is buitengewoon – het hydrateert, voedt, heelt, beschermt en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen.

Voor alle producten en hoe te bestellen kijk je op de site van Living Nature.

Wil je liever een reiniger op olie en gel basis? Kijk dan eens naar dit artikel.

Kende jij het merk al en ben je ook voorstander van natuurlijke huidverzorging?

Liefs Heidi

(Visited 296 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. bychristiana dec 26, 2018 at 09:51

    Ik heb ooit een keer een oog make-up remover van Living nature gehad en die vond ik echt geweldig. Ik ben nu ook wel benieuwd naar de Vitalising Cleanser.

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *