Diverse samenwerkingen | Fashion | Samenwerking | Schoenen

Een uniek verhaal over een unieke sneaker

feb 13, 2019
Unieke sneaker Nike Air Max 95 panterprint

Bijna iedereen heeft ooit weleens een paar van het wereldbekende merk gedragen. Nog steeds niet uit het modebeeld weg te denken en zeker ook niet uit de sportwereld (voor mij ieder geval zeker niet). Door zijn dikke (en veelal witte) zool past ie helemaal in de huidige trend qua fashionstyle! Vandaag het unieke verhaal over 1 van de modellen van het populaire merk Nike. Een uniek verhaal over een unieke sneaker

In een wereld vol sneakers is het soms lastig om alles bij te houden; schoenen komen en gaan en voordat je het weet is er weer een nieuwe editie van het originele model. Mode draait om laten zien wie je bent, dus het is belangrijk dat je een paar vindt dat perfect bij jou past. Om een veel voorkomende identiteitscrisis voor te zijn help ik je graag een handje. Er is namelijk een model met een dusdanig karakter, dat ik vind dat zijn verhaal gedeeld moet worden.

Uiteraard heeft Nike geen introductie nodig. Het merk is al jaren koploper in een continue race om het uitbrengen van de meest populaire en geavanceerde sneaker. Letterlijk en figuurlijk, want Nike heeft al vele sportschoenen ontworpen waarop topatleten medailles binnen haalden. Naast een succesvol sportschoenenmerk, is Nike ondertussen ook uitblinker betreft lifestyle sneakers. Een van deze modellen is de Air Max ’95.

De naam zegt het al: de AM95 is een van velen uit de Nike Air Max lijn. Echter, is het model wel degelijk uniek. De ontwerper van de schoen liet zich inspireren door lijnen uit de natuur. Met zijn blik op de rivier die hij zag vanuit zijn raam maakte hij de eerste schetsen. Er gaan ook geruchten dat de Grand Canyon zijn bron van inspiratie was. De verschillende lagen van aarde over elkaar heen zouden de basis vormen van zijn ontwerp. Het resultaat was echter even wennen voor vele mensen; de AM95 zag er niet uit als vorige Nike trainers.

Ondanks, of beter gezegd dankzij, de unieke contouren van het model kreeg de AM95 later een enorme boost in populariteit. Ruim 20 jaar later is de Air Max 95 te verkrijgen in werkelijk alle mogelijke colorways. Dit maakt mixen en matchen een feest!

Unieke sneaker Nike air max AM95 sneaker legergroen
Unieke sneaker Nike air max AM95 sneaker panterprint

Niet alleen gooide Nike het roer om betreft de upper van de trainer. Ook de zool moest eraan geloven; de AM95 is het eerste model waar zichtbaar lucht in is verwerkt aan de voorkant van de sneaker. Met ervaring vanuit de sportwereld werden de beste technieken toegepast. Dit alles resulteerde in een ongelooflijk comfortabele schoen. Doordat je voet letterlijk op lucht rust stap je moeiteloos de deur uit en maak je meters alsof het niks is.

De Air Max 95 is ongetwijfeld uniek. Dat de schoen tijdloos is, is gebleken uit het feit dat hij nog steeds razend populair is bijna 25 jaar na de eerste uitgave. Waag je op het wereldwijde web en vind in het ruime aanbod aan verschillende edities jouw favoriete model.

Heb jij een paar in je kast staan?

Liefs Heidi

Dit artikel is gerealiseerd via een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
24 − 12 =


CommentLuv badge

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten