Review: Michelin Restaurant Mijn Keuken

Hou je van dikke vette engelen op je tong (ik zeg het netjes ;-)) en uiteraard van luxe? Dan heb ik vandaag me toch een heerlijk restaurant review voor je! Ik hou (zacht uitgedrukt) van restaurants als deze die dan ook een Michelin ster op zijn naam heeft staan. Ik kan daar intens van genieten! Een nieuwe deal van Social Deal maakt het mogelijk dat je hier kan genieten van een 4-gangen diner, met 3 amuses van de chef, voor een zacht prijsje. Watertandende foto’s en een beknopte uitleg over deze mooi Mijn Keuken in Wouw.

Handig: klik op de (grote) foto’s om direct naar de deal te gaan.

Een menu als dit wordt altijd zo mooi omschreven qua ingrediënten dat het voor mij bijna te lastig is om dit net zo te doen. Ik omschrijf het in grove lijnen omdat de foto’s ook voor zich spreken en je je in moet beelden hoe zo’n smaken sensatie zal proeven. Perfect op elkaar afgestemd en zo bijzonder! Wij gingen van start met een aperitief; rode port.

Review: Michelin Restaurant Mijn Keuken ligging wouw

Over Mijn Keuken

Aan de voet van de grote Lambertus kerk, in het centrum van het dorpje Wouw, ligt het voormalig gemeentehuis.
Sinds 2005 kookt chef Pieter Bosters hier in Restaurant Mijn Keuken.
Het historische pand, uit 1923, is begin jaren 90 verbouwd tot een restaurant.

Pieter Bosters is afkomstig uit een echte horeca-familie. Nadat hij in meerdere sterren restaurants gewerkt heeft in binnen- en buitenland, opende hij in 2005 Restaurant Mijn Keuken in Wouw. In 2010 werd hij beloond met een Michelinster. De gedachte van Mijn Keuken is om eerlijke producten te gebruiken en op een hoog niveau te koken zonder tierlantijnen.
Pieter: “ Verse, mooie producten geven mij een enorme drive om vernieuwend te werken. Je voelt de creativiteit en gaat filosoferen over nieuwe combinaties.”

Review: Michelin Restaurant Mijn Keuken amuses menu

Het eerste plankje wat werd geserveerd zijn deze amuses van de chef. Watermeloen met geitenkaas met een kruid van lokale afkomst. Een zoete aardappel cakeje met een bijzondere marmelade (chili/gember) en bonbon van blauwe aderkaas en witte chocolade. Echt gewoon té lekker, ik kan het niet anders omschrijven. Prikkelingen voor je smaakpapillen.

Een heerlijk ambachtelijk vers broodje met een met zeezout gezouten grasboter is altijd erg welkom. Heerlijk stevig brood.

Review: Michelin Restaurant Mijn Keuken voorgerecht menu

De eerste gang, was een kalfstartaar met haringfilet een miso crème, zwarte knoflook crème, honing tomaatjes en daarover een tomaten bouillon.

Ik koos ook voor een wijnarrangement, bij dit gerecht kreeg ik een Franse rosé uitgeserveerd, de Saint Roch. Een wijn die afkomstig is uit een streek 150 km boven de Provence. Een streek waar meer regen valt en daardoor is de druif sappiger. Een wijn die perfect aansloot bij de zuren van het gerecht. En ja… weer smullen!

Review: Michelin Restaurant Mijn Keuken

De tweede gang, een scholfilet met zeekraal, makreel, bleekselderij, gezouten citroen en een champagneboter schuim.

Hierbij werd een witte wijn geserveerd, de ErbaVoglio Torraccia del Piantavigna (een mondvol) uit de streek Piemonte Italië. Een sappige wijn met aroma’s van wit fruit welke dus helemaal aansloot bij dit visgerecht.

Review: Michelin Restaurant Mijn Keuken hoofdgerecht

De derde gang, nu ging ik hier de mist al in, ik was zo aan het genieten dat ik vergat te noteren wat het was. Dit kwam waarschijnlijk door de wijn die erbij geserveerd werd, niet omdat de alcohol zijn werk deed maar omdat dit de lekkerste rode wijn was die ik ooit heb mogen proeven. Ik beknopte omschrijving een malse steak met aubergine, asperges een jus die me erg blij maakte!

Die wijn was een Spaanse rode Terra Linda Syrah. Voor mij een smaak van zwarte bessen, wat dus eigenlijk vanille en cacao blijkt te zijn en zacht, rond en vol. Terra Linda betekend “van mooie grond” nou dat klopt wel!

Review: Michelin Restaurant Mijn Keuken dessert

Ik zat met mijn hoofd nog bij die rode wijn maar het was toch tijd voor het dessert. een Vanille Pannacotta met verse aarbeien, vleugen van bergamot (citrusvrucht) en een saus van rabarber. De witte blaadjes (echt ook zo heerlijk apart) hadden een smaak van anijs. Een echte food recensent zal ik niet worden, ik zit alleen maar zo intens te genieten dat ik de wereld even vergeet haha!

Hier werd een mousserende rode Brachetto d’ Acqui San Maurizio uit de streek Piemonte Italië bij geserveerd. Ook wel rode moscato genoemd. Een wijn die in ijzeren tanks wordt opgeslagen (ik heb dit in Spaanse wijnhuizen veel gezien) met een bepaald proces en daardoor laag in alcohol is. Het is een aromatische druif met een smaak met opvallende florale tonen van geranium en rozenblaadjes. Met heel veel rood fruit (aardbeien en frambozen).

Zoals altijd, dat kopje espresso. Schattig kopje, heerlijke koffie! We namen ook nog een bordje met lekkers. Zoals o.a. een macaron met rozen en saffraan, een madeleine met blauwe bes en lavendel een tartelette met kers… afijn, ik hou van dit soort snoepgoed! Dit bordje is overigens wel optioneel net als het wijnarrangement.

Het complete diner werd uitgeserveerd op het terras van Mijn Keuken, een parkachtig uitzicht en zeker met mooi weer en een extra verwennerij! Voor mij was dit echt een superdeal een een dikke aanrader onder mijn noemer de hotspot!

Wat houdt de deal van Social Deal – Restaurant Mijn Keuken precies in

 • Voor deze deal betaal je € 39,50 per persoon i.p.v. € 60,00 (korting van € 20,50 p.p.).
 • De deal is te vinden onder deals in Bergen op Zoom (ook in het weekend is er te reserveren).
 • De drankjes en lekkers bij de koffie zijn niet inbegrepen.
 • Je geniet van een 4-gangen diner inclusief 3 amuses van de chef.
 • Alle details van deze deal kan je terug vinden op de directe pagina van deze deal van Restaurant Mijn Keuken.

Aanvullende info

 • Reserveren: na aankoop online reserveren met ‘Social Deal Reserveren’ (te vinden onder het overzicht: mijn vouchers).
 • Via de overzichtelijke app van Social Deal, die je kunt downloaden, is het arrangement heel gemakkelijk te bestellen.
 • Ook geldig op zaterdag als diner en op zondag als lunch
 • Gratis parkeren voor de deur
 • Uiteraard wordt er rekening gehouden met vegetariërs en (di)eetwensen of allergieën, vermeld deze bij je reservering

De deal was razend populair, helaas is ie al uitverkocht. Voor andere leuke deals kun je altijd kijken op de site van Social Deal >>> www.socialdeal.nl

Wat vind je van deze deal, heb jij nog een leuke Social Deal getest de laatste tijd?

Liefs Heidi

(Visited 449 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Melissa jul 13, 2019 at 12:16

  Leuke review! Ik heb jaren geleden bij MijnKeuken gegeten (toen ze nog geen Michelin ster hadden) en heb toen een menu van de chef genomen. Echt een feestje voor het oog én smaakpapillen!

  Groetjes Melissa

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
36 ⁄ 18 =


CommentLuv badge