Personal Update juli 2019

Ik vond dat het wel weer even tijd werd voor een personal update. Het is al even geleden dat ik een soort gelijk artikel plaatste en eigenlijk leek het me wel even nodig. Ik weet dat er veel volgers zijn die mij ook (redelijk) persoonlijk kennen en ik wil meteen even uitleggen waarom het rustig is op mijn blog en Instagram (nu ik juist zo lekker bezig was). Om het maar even uit de wereld te hebben, helaas ben ik zo’n maandje geleden thuis te komen zitten vanwege een burn-out. Personal Update juli 2019

Het blijft natuurlijk Fabulous Feeling en ipv een negatief artikel te schrijven wil ik juist een beetje vertellen wat ik doe om weer te herstellen en ook leuke dingen met je delen voordat dit “gezellige gedoe” me overviel. Uiteraard ook wel over mijn burn-out, want misschien is het wel een heel nuttig artikel wanneer je in een zelfde situatie zit of het wil voorkomen. Wat ik vooral lees (en ook bij grote lifestyle coaches als Roy Martina die er al 3 heeft gehad) is dat het een uitputting van je bijnieren is. Ik lees er veel over om het maar iets te begrijpen. Dit schrijven, dat is moeilijk (er überhaupt over praten vind ik lastig) en ik doe er al een week over om dit artikel te schrijven (hopelijk is het wat leesbaar) maar het helpt mij en hopelijk wat begrip van mijn lezers.

Nu ik wat bezoekjes aan psychologen en de bedrijfsarts heb gedaan, werd er me wel 1 ding unaniem vermeld, ik moet leuke dingen doen. Dat klinkt heel raar eigenlijk, vooral omdat je hoofd werkelijk nergens naar staat en je nog niet niet op de bank in je pyjama voor je uit zit te turen en malen in je hoofd. Er komt ook een stuk schuldgevoel bij kijken, ik ben ziek, ik kan toch geen leuke dingen doen? Wat moeten ze op mijn werk wel niet denken. Maar het werkt bevorderlijk voor herstel. De deur uit, mensen ontmoeten, sporten en genieten. Dit ook ivm met de endorfine ofwel gelukshormoon wat je aanmaakt.

Wat doe ik graag, schrijven, koken en foto’s maken, ik word daar blij van. Al duurt het even voordat ik de juiste woorden kan vinden (spreken is helemaal een ding, ik vergeet steeds woorden), dit schijnt heel normaal te zijn. God wat ik heb ik de eerste dagen/weken gehuild! Ik kan nog steeds niet tegen enkele vorm van druk. Zelfs soms boodschappen doen is een opgave en kan ik soms niet. Het is gewoon alsof je jezelf niet meer herkent, heel raar. Ook zo’n voorbeeld wat me dus meerdere keren per dag overkomt is dat ik naar de verkeerde plek loop, met je glas naar de badkamer lopen om in het kastje naar drinken te zoeken. Eigenlijk wel hilarisch als je er over nadenkt.

Ik denk dat wat erg meespeelt is dat je de wereld om je heen niet wilt teleurstellen. Doen wat er van je verlangt word (of wat jij denkt dat je moet doen) en doorgaan. Ik kan alles aan, het komt goed, ik heb geen hulp nodig en zeg nooit nee – niet doen, eerst jij. En vooral uiten. Ik vind het soms lastig om te reageren op berichtjes, appjes, etc. Het lukt me gewoon niet (dus sorry voor diegene die geen reactie (meer) van me krijgt. Ik zie ook veelal tegen dingen op, om tussen de mensen te zijn of af te spreken of het nu met mijn werk of privé is, ik ben compleet van de leg dan. Het komt uiteindelijk weer goed, maar het heeft echt tijd nodig om te herstellen. Ik wil te snel, dat wel, maar ik ben al blij dat ik een piepkleine vooruitgang zie.

Goed, ik moet doen wat me wel lukt en kan. Je wilt teveel, en er komt niets uit je handen. Ik heb nu wat opdrachtjes meegekregen en dit vooral om weer structuur te krijgen. 2 opdrachtjes per dag, zelfde tijd uit bed en naar bed (heeeel lastig om mijn bed uit te komen omdat ik vreselijk moe ben), vaste tijden eten. Ik had kleine lijstjes gemaakt welke opdrachten ik “wil” doen. Deze heb ik toch weer aan de kant gegooid omdat dat ook weer druk geeft, sowieso schijnt dat zo te zijn omdat je vaak niet eens toekomt aan de gehele lijst en dat kan leiden tot frustratie. Ik doe nu wat ik kan en dat verschilt per dag.

Ik heb me wel gevonden in creativiteit, dat wordt gelukkig gestimuleerd door mijn psycholoog. Het neemt weg dat ik zit te malen en mijn hersenen op een ander gebeid aan het werk zet. Dit uit zich in bijvoorbeeld haken.. ik heb al diverse crunchies, haarbanden, pannenlappen gehaakt en nu een kussen. Maar ook in koken, dan vergeet ik de wereld om me heen. Goed niet elke dag lukt dit maar ik ben wel bezig met iets wat ik leuk vind. Daarnaast mijn blog, ook die creativiteit begint weer wat terug te komen. Ik heb zelfs een nieuw logo gemaakt en de site een kleine nieuwe look gegeven. Ik ben al reuze blij dat ik iets heb gevonden! Ik ben me nu aan het verdiepen (en al lichteliijk aan het oefenenen) in yoga, dit schijnt voor je lijf maar ook je geest, kort uitgelegd: het heeft met de energiestroming in je lichaam te maken. Ik wil hier ooit in de toekomst nog over gaan schrijven.

Ik ga proberen weer wat artikelen online te zetten. Omdat ik destijds zo goed bezig was heb ik, als ik om de dag een artikel plaats, zeker voor 2-3 maanden artikelen op de plank staan, kunnen feitelijk zo ingepland worden. Dus dat is toch ook wat ik ga doen, het gebeurd toch automatisch en ik heb ze gewoon! Actief op social media zal ik nog niet heel erg zijn maar ik probeer stukje bij beetje weer iets te doen. Mijn doel is beter worden en sterker worden dan ooit!

Heb jij ooit weleens een burn-out gehad en wat heeft jou geholpen?

Liefs Heidi

(Visited 48 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Judith aug 14, 2019 at 17:38

  Sterkte Heidi en gun jezelf de tijd.

  Reply
  1. FabulousHeidi aug 14, 2019 at 17:44

   Dank je wel lieve Judith, doe ik zeker, ik heb nodig merk ik

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
13 × 12 =


CommentLuv badge