Food | Food producten | Recepten | Vegetarisch

Recept: Risotto Kaastaartje

aug 18, 2019
Recept: Risotto Cheeseburger Yellow Burger Cheese Rebels

Heb jij al eens gehoord van de Yellowburger? Een onwijs veelzijdige kaasburger verkrijgbaar in 4 smaken en perfect is om te bakken of grillen (bijvoorbeeld op de bbq) want, hij smelt niet! Je kunt er frietjes van maken, minisnacks en natuurlijk als vleesvervanger bij je maaltijd. Ik maakte er een klein feestje van! Ik vertel je vandaag meer over deze vegetarische burger en deel mijn recept: Risotto Kaastaartje

Recept: Risotto Cheeseburger Yellow Burger Cheese Rebels

Over de Yellow Burger van Cheeze Rebelz

Yellowburger is DE kaasburger gemaakt van pure kaas, naar Goudse receptuur en zonder toevoegingen. De burger wordt gemaakt van kaas die gegarandeerd GMO-vrij is door het gebruik van VLOG melk (check de FAQ van Yellowburger).

De Yellowburger is ongepaneerd en is perfect te bereiden in de pas, grillpan of bbq zonder extra olie, Hij smelt niet, is overheerlijk van smaak en veelzijdig in het gebruik van vele gerechten. Verkrijgbaar is 4 smaken; geit, chili, krijfen en naturel.

Wat heb je nodig voor 4 risotto kaastaartjes

  • 1 pak Yellowburgers (4 stuks)
  • 350 gram risotto
  • 1 liter bouillon (1 liter water met 1 à 2 natuurlijke bouillonblokjes)
  • 2 rode uitjes (of 1 grote)
  • 1 glas witte droge wijn
  • 40 ml olie voor de risotto en nog extra om de groenten in te bakken
  • 1 bakje champignons
  • Halve puntpaprika
  • Halve courgette
  • Bakring met uitdrukker van ø 8 cm
  • Zout en peper
Recept: Risotto Cheeseburger Yellow Burger Cheese Rebels

Aan de slag

  1. Kook het water met de bouillonblokjes.
  2. Snijd de uitjes en 1/3 van de champignons fijn.
  3. Doe olie in een hoge pan (waarin je straks de risotto aan gaat toevoegen) en fruit de fijne uitjes en champignons en maak op smaak met wat zout.
  4. Voeg hier de wijn aantoe en vervolgens de risotto. Bak dit even, al roerend, zo’n 2 minuten.
  5. Voeg vervolgens het 1/4 liter bouillon aan de risotto toe, roer dit door. Bij risotto blijf ik altijd roeren, en zodra ik zie dat het vocht volledig begint op te nemen, voeg ik steeds wat van de bouillon toe. Laat dit alles zo’n 18 minuten garen op middelmatig/laag vuur. Je wilt niet dat het te papperig word, anders kun straks de mooie taartjes niet meer maken. Het mag in dit geval wel kleverig zijn.
  6. Snijd intussen de puntpaprika in ringen, de courgette en de champignons in plakjes.
  7. Haal de risotto van het vuur en laat met een deksel erop even rusten.
  8. Je gaat nu aan de slag met het bakken van de groenten en de burgers. Zorg dat de groenten mooi gaar (maak op smaak met wat zout en peper) en licht krokant zijn. De Yellowburgers zijn snel gereed en je bakt ze gaar en met een mooi krokant laagje.
  9. Vul in de tussentijd de bakring op de borden met de risotto en maak er perfecte taartjes van door de ring goed aan te drukken. Leg dan de burgers er op en garneer het taartje met de groenten. Serveren maar en smullen!

Als je veel kookt en je vind het leuk om een mooi bordje op te maken dan zijn de bakringen echt een musthave. Je creëert er snel echt een mooi geheel mee.

De ingrediënten van de Yellow Burger chili

45+ kaas (koemelk), room, water, eiwitpoeder (kip), zetmeel, paprika, tomaat poeder, chili, natuurlijk paprika extract. De kaas is gemaakt van microbieel stremsel.

Compleet vegan is het niet maar wel echt vegetarisch. Ik vind dat zeker een fijn pluspuntje! Ik vind de burgers (ik ben nu de geit variant aan het testen) erg lekker van smaak en precies goed gekruid.

Voor meer informatie over Yellow Burger van Cheese Rebelz neem je een kijkje op de site. Helaas zijn ze pas vanaf eind augustus te koop.

Meer van mijn lekkere vegetarische recepten vind je hier.

Heb jij al eens gehoord deze leuke Yellowburgers??

Liefs Heidi

Deze Yellowburgers zaten in de Zomer foodybox, verkregen van Kroon op het Werk om te testen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
23 − 4 =


CommentLuv badge

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten