Recept: Amandelmeel Walnoot-pruimentaart met kokosroom

Al dat lekkere eten gaat natuurlijk zijn weg naar je buik en billen vinden… natuurlijk door mijn privé situatie is er wel een extra reden maar ik heb gewoon nog niet eerder het gewicht gehad als wat ik nu heb… frusterend! Ik ben (door alle eetfeestjes heen) een manier aan het zoeken om af te vallen maar wel te blijven genieten. Dus een heerlijke verantwoord taartje willen we zeker! Onderaan het recept staat tevens hoeveel calorieën een punt bevat, toch handig als je net als ik gezellig wilt afvallen. Recept: Amandelmeel Walnoot-pruimentaart met kokosroom

Wat heb je nodig

  • 4 verse eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 theelepel amandel extract of 1 eetlepel vanille extract
  • 40 gram honing
  • bakvorm 24 cm (rond of vierkant)
  • 5 pruimen, ontpit en in 4 parten gesneden
  • 50 gram walnoten grof gehakt
Recept Amandelmeel Walnoot pruimentaart paleo glutenvrij

Aan de slag

  1. Verwarm je oven voor op 150 – 160 graden (afhankelijk van je oven).
  2. Splits je eiwitten en eigeel. Zorg dat alles vetvrij is en er geen eigeel achter blijft, klopt het eiwit dan in stijve pieken. Als je de kom kunt omdraaien en het blijft zitten dan weet je dat het stijf genoeg is :-).
  3. Klop nu het eigeel met de honing en extract tot een mooie lichtgele schuimende massa.
  4. Voeg dan het amandelmeel toe en roer goed om, het wordt nu een dikke brei, echt een deegmassa.
  5. Roer met een spatel nu de eiwitten erdoor, blijf doorgaan totdat er geen wolkje eiwit meer te zien is.
  6. Verdeel het beslag in je bakvorm (ik nam een vierkante). Wat handig is is dat je bakpapier gebruikt, zo hoef je je vorm niet in te vetten en vangt het het vocht op van de pruimen.
  7. Verdeel de partjes pruim over het beslag en bestrooi met de wanoten.
  8. Bestrooi het geheel met amandelschaafsel en zet in de oven.
  9. Bak de taart in ± 50 gaar, altijd checken tussendoor hoe het gaart, de ene oven is de andere niet.
  10. Laat de taart goed afkoelen voordat je ‘m uit de vorm haalt.
  11. Verwarm de kokosroom en klop dan op. Klinkt misschien gek maar ik gebruik een melkopschuimer, gaat perfect!

Snijd je de taart in 8 stukken dan bevat 1 punt 200 calorieën. Mijn advies is in 12 stukjes te snijden. Gewoon een heerlijke verantwoord tussendoortje!

Tipje: vind je de bodem te droog dan kun je een eetlepel kokosolie op kloppen en deze nog door het eigeel mengen.

Het recept is vegetarisch (niet vegan), glutenvrij, lactosevrij en geschikt voor de Paleo levenswijze.

Het originele recept heb ik van Eet Goed, Voel je Goed, zij heeft overigens meer fijne recepten!

Heb jij nog leuke tips op gezond af te vallen?

Liefs Heidi

(Visited 22 times, 1 visits today)

2 Comments

    1. FabulousHeidi okt 24, 2019 at 12:54

      Leuk!! Ik ben benieuwd wat je er van vind Edith-Sofia (mooie naam btw)!

      Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
28 ⁄ 2 =


CommentLuv badge