5 x Keukentrends + inspiratie

Later als ik groot ben wil ik een keuken zo groot als een balzaal, als het aan mij ligt moet dat één van de grootste kamers worden. Goed deze keukenprinses houd van dromen maar 1 ding wat bij mij voorop staat is het belang van een goede keuken, kan ook niet anders als foodie (en interieurliefhebster). De indeling moet praktisch zijn en makkelijk te reinigen maar vooral mooi! Zoals je weet heb ik verhuisplannen en ben ik me aan het verdiepen in de trends op het gebied van interieur. Ik hou van strakke keukens met een tikkeltje vintage en veel groen. Heb je voor het aankomende jaar verbouw- of verhuisplannen? Laat mij je dan inspireren met mijn: 5 x Keukentrends + inspiratie

Betonlook keuken

5 x Keukentrends + inspiratie betonlook keuken

Een hele stoere en behoorlijke populaire trend is de betonlook in je interieur maar helemaal in je keuken. Of het nou je vloer, de kastjes of je keukenblad is, alles kan! Je kunt zelfs de mooiste DIY vinden (Pinterest) over hoe je de look zelf creëert als je bijvoorbeeld je wand ook in dezelfde lijn wilt als je als je keukenblad. Zelf ben ik momenteel met speciale verf aan de slag om een kastje in de betonlook te verven. In het nieuwe huis wil ik namelijk dezelfde vloer als wat ik nu heb, en dat kastje gaat er zo goed bij passen! Je kunt online ook vaak veel inspiratie vinden over betonlook keukens.

Botanische keuken

5 x Keukentrends + inspiratie botanische keuken

Ik ben dol op groen in huis, niet alleen de kleur maar uiteraard planten! Je kunt heel makkelijk een botanische look geven aan je keuken door met kleuren, behang en uiteraard planten en bloemen te gaan werken. Veel hout past ook helemaal in de botanische look. Je kunt zelfs zo speels zijn als je wilt, wat dacht je van een leuke palet omgetoverd tot kruidenrek tegen de wand?

Vintage keuken

5 x Keukentrends + inspiratie vintage keuken

Als er een zin is die ik de laatste tijd veel gebruik is het “alles komt weer terug”. Ik beleef momenteel door het straatbeeld weer mijn jeugd. Maar niet alleen daar, de items die mijn oma en ouders in huis hadden als jong meisje is weer compleet terug! Van serviezen, bewaarblikken, potjes en pannetjes. Van oranje met paarse bloementjes tot aan het bruin en groen maar alles wel in een nieuw jasje. Die retro koelkast met dat vaasje, kopje of potje van oma er op en de hangplant gedrapeerd over de deur heen, of die grote cactus op het keukenblad. Sommige merken hebben de oude stijl weer compleet terug op de markt gebracht. Houten kastdeurtjes maar dan net even hipper maar wel met die leuke bloemetjesbehang. Bruin, groen, okergeel en oranje zijn de overheersende kleuren die je ziet in deze trend.

Industriële keuken

5 x Keukentrends + inspiratie industriele keuken
@barcode1975

Stoer, ruw en robuust. Echt dat “oude fabriek” look and feel. Grove materialen, leder en verschillende kleuren van metalen. Hout is waar het om draait in deze keukens. Ook glas is iets wat perfect past in de industriele keuken. Donkere kleuren als legergroen, zwart, grijs, donkerrood, koper en diep blauw zijn de kleuren van deze trend. Mijn zus is een fan van deze stijl. Ze deelt haar inspiratie dan ook vaak op Instagram.

5 x Keukentrends + inspiratie industriele keuken
@barcode1975

Tijdloze keuken

Natuurlijke materialen en een basis waar je alle kanten mee op kan. De basiskleuren zijn dan ook grijs, wit en zwart met veel gladde oppervlaktes. Wat heel mooi is om te combineren zijn pasteltinten of juist opfleuren met felle accessoires. Ook mooi om het wat simplistisch te houden. Glas, hout en metaal. Clean en rustig of juist weer wat landelijke items toevoegen. Die pot met knoflook, uien en kruidenplanten met een vaas gevuld met eieren. Strak en toch een beetje gezelligheid.

Tijdloze keuken

Persoonlijk houd ik heel erg van een mix, je ziet bij mij thuis al deze stijlen met elkaar gecombineerd, De tijdloze keuken die een stukje industrieel is met de betonlook vloer gedecoreerd met planten, hout en vintage items! Ik ben altijd dol op goede en nieuwe inspiratie voor mijn keuken, de nieuwe zal zeker weer in de nieuwe lijn liggen van wat ik nu heb.

@barcode1975

Welke trend vind jij het leukste? Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

Dit artikel is tot stand gekomen d.v.m. een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

(Visited 645 times, 1 visits today)

3 Comments

 1. Rachel dec 3, 2019 at 11:19

  oh die zwarte industriele keuken is echt onwijs gaaf! en wat een ruimte..

  Reply
 2. Marie mrt 5, 2021 at 14:12

  Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende keukenstijlen mogelijk. Ook zie ik dat veel stijlen met elkaar gecombineerd worden. Moderne elementen met staal of robuuste meubels en aardetinten. Er zijn zoveel mooie combinaties mogelijk!

  Reply
 3. Vincent Rondwijk jan 12, 2022 at 16:34

  De betonlook zie je inderdaad veel tegenwoordig. Ik snap het ook goed, want je kan het gemakkelijk met andere kleuren en structuren combineren. Daarnaast blijf ik hoogglans ook erg mooi vinden voor keukens. Dit geeft een moderne uitstraling.

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *