Getest: Thomas Aqua+ Pet & Family Stofzuiger

Een stofzuiger gemaakt voor huisdier eigenaren – hygiënisch krachtig en eco-proof! Geen stofzuigerzak maar een watertank die al het vuil en haren opvangt en je na elke zuigbeurt gereinigd wordt. Of het nou de vloer of de bank (en zelfs bed) is, de stofzuiger reinigt grondig. Ik testte deze stofzuiger en waszuiger in 1 uit en vertel je mijn bevindingen. Getest: Thomas Aqua+ Pet & Family Stofzuiger

Ervaringen Thomas Aqua+ Pet & Family Stofzuiger, Getest, Review, Stofzuiger tegen huismijt, Stofzuiger voor allergiën, Stofzuiger voor huisdieren, Thomas Aqua+ Pet & Family Stofzuiger, Thomas stofzuiger, Stofzuiger zonder zak, Review Thomas stofzuigers, Beste stofzuiger huisdieren, Stofzuiger dierenharen, Stofzuiger hondenharen, Welke stofzuiger is het beste voor huisdieren, Gebruiksaanwijzing thomas stofzuiger, Duurzame stofzuiger, welke stofzuiger is duurzaam, Stofzuiger met dweil functie, Welke stofzuiger zuigt ook water op, stofzuiger waszuigen,

Ik was ontzettend blij dat ik hoorde dat ik deze stofzuiger van Thomas uit mocht testen. Ik moest (vanwege mijn conditie) even wachten met testen, gek genoeg vond ik het ook en beetje spannend. Ik heb nog niet eerder een apparaat als dit getest en ik wil er graag voorzichtig mee omgaan. Zorgvuldig alle stappen doorlopen, zodat ik niets over het hoofd zie. Ik ben toch zuinig op apparaten en ik heb geleerd (geleerd van een schoonmaakbedrijf) dat je stofzuigers altijd goed moet checken en onderhouden. Deze Thomas Aqua+ Pet & Family vraagt dan ook om dit soort zorgvuldigheid maar is het dubbel en dwars waard!

De duurzame stofzuiger kent diverse standen. Standaard staat het op de ecostand echter wil ‘m krachtiger dan houd je de knop ingedrukt tot de gewenste zuigkracht.

Ervaringen Thomas Aqua+ Pet & Family Stofzuiger, Getest, Review, Stofzuiger tegen huismijt, Stofzuiger voor allergiën, Stofzuiger voor huisdieren, Thomas Aqua+ Pet & Family Stofzuiger, Thomas stofzuiger, Stofzuiger zonder zak, Review Thomas stofzuigers, Beste stofzuiger huisdieren, Stofzuiger dierenharen, Stofzuiger hondenharen, Welke stofzuiger is het beste voor huisdieren, Gebruiksaanwijzing thomas stofzuiger, Duurzame stofzuiger, welke stofzuiger is duurzaam, Stofzuiger met dweil functie, Welke stofzuiger zuigt ook water op, stofzuiger waszuigen,

Over de THOMAS AQUA+ Pet & Family

De perfecte stof en waszuiger zonder zak voor huisdiereigenaren en gezinnen. Dankzij het innovatieve vochtzuigsysteem verwijdert de stofzuiger op effectieve wijze dierenharen en vlekken van tapijt en stoffering. Zelfs vloeistoffen worden door de krachtige 1400 watt-stofzuiger probleemloos opgezogen. Dierenharen, fijnstof, pollen, mijten en ander vuil worden in het water van de AQUA-filtratie opgenomen en eenvoudig afgevoerd met het afvalwater. En dat zonder stofontwikkeling bij het legen van de box. Tegelijkertijd wordt de lucht merkbaar verfrist.

 • Perfect voor voor huisdiereigenaren en gezinnen
 • AQUA-filtersysteem – fijnstof, pollen, mijten en vuil worden
  in het water opgenomen en afgevoerd met het afvalwater
 • Stofzuigen zonder zak
 • Wasbaar HEPA 13 filter
 • Effectief vochtzuigsysteem voor het verwijderen van vlekken
 • Zuigen en natreinigen in één handeling
 • Krachtig, gemakkelijk te reinigen turbomondstuk
 • Uitgebreide accessoires met speciale mondstukken
 • Made in Germany
Ervaringen Thomas Aqua+ Pet & Family Stofzuiger, Getest, Review, Stofzuiger tegen huismijt, Stofzuiger voor allergiën, Stofzuiger voor huisdieren, Thomas Aqua+ Pet & Family Stofzuiger, Thomas stofzuiger, Stofzuiger zonder zak, Review Thomas stofzuigers, Beste stofzuiger huisdieren, Stofzuiger dierenharen, Stofzuiger hondenharen, Welke stofzuiger is het beste voor huisdieren, Gebruiksaanwijzing thomas stofzuiger, Duurzame stofzuiger, welke stofzuiger is duurzaam, Stofzuiger met dweil functie, Welke stofzuiger zuigt ook water op, stofzuiger waszuigen,

Ik heb zo’n kleine viervoeter en noem haar altijd wandelende kerstboom, die haartjes gaan overal in zitten. Ik kon ‘m door haar dus echt goed testen. Ik geef je zeer zeker ook tips hoe je de stofzuiger gebruikt en waar je op moet letten.

Stap voor stap aan de slag met de Thomas Aqua+ Pet & Family

Zorg bij het uitpakken van de doos eerst dat alle onderdelen aanwezig zijn en dat je weet waar ze voor dienen, er zijn verschillende opzetstukken i.v.m. waszuigen.

Ervaringen Thomas Aqua+ Pet & Family Stofzuiger, Getest, Review, Stofzuiger tegen huismijt, Stofzuiger voor allergiën, Stofzuiger voor huisdieren, Thomas Aqua+ Pet & Family Stofzuiger, Thomas stofzuiger, Stofzuiger zonder zak, Review Thomas stofzuigers, Beste stofzuiger huisdieren, Stofzuiger dierenharen, Stofzuiger hondenharen, Welke stofzuiger is het beste voor huisdieren, Gebruiksaanwijzing thomas stofzuiger, Duurzame stofzuiger, welke stofzuiger is duurzaam, Stofzuiger met dweil functie, Welke stofzuiger zuigt ook water op, stofzuiger waszuigen,

Zet alle hulpstukken op de aangegeven wijze in elkaar en vul het waterreservoir (Aquabox) met 1 liter kraanwater. Zet zodra het water er in zit nooit de stofzuiger rechtop. Stop dan pas de stekker in het stopcontact en zet de stofzuiger aan. En starten maar!

Ervaringen Thomas Aqua+ Pet & Family Stofzuiger, Getest, Review, Stofzuiger tegen huismijt, Stofzuiger voor allergiën, Stofzuiger voor huisdieren, Thomas Aqua+ Pet & Family Stofzuiger, Thomas stofzuiger, Stofzuiger zonder zak, Review Thomas stofzuigers, Beste stofzuiger huisdieren, Stofzuiger dierenharen, Stofzuiger hondenharen, Welke stofzuiger is het beste voor huisdieren, Gebruiksaanwijzing thomas stofzuiger, Duurzame stofzuiger, welke stofzuiger is duurzaam, Stofzuiger met dweil functie, Welke stofzuiger zuigt ook water op, stofzuiger waszuigen,

De stofzuiger is best groot en zwaar, nu ben ik zwaardere gewend en gelukkig vind ik ‘m heel handig en wendbaar. Het valt me op dat het echt een enorm goede zuigkracht heeft!

Voor mij de ultieme test, mijn bed stofzuigen. Er gaat altijd zoveel vuil in je bed zitten, desondanks dat ik een speciaal bed heb, was ik verbaasd hoe vuil het water was er na!

De auto, de bank, de vloeren in huis (tegels en parket)… alles heb ik uitgetest. Aan mijn auto zag ik het helemaal goed, normaal krijg ik de haartjes van Sophie er amper uit maar nu kreeg ik het grootste gedeelte gewoon weg! Er is dan ook een speciaal mondstuk voor huisdierharen meegeleverd.

Ervaringen Thomas Aqua+ Pet & Family Stofzuiger, Getest, Review, Stofzuiger tegen huismijt, Stofzuiger voor allergiën, Stofzuiger voor huisdieren, Thomas Aqua+ Pet & Family Stofzuiger, Thomas stofzuiger, Stofzuiger zonder zak, Review Thomas stofzuigers, Beste stofzuiger huisdieren, Stofzuiger dierenharen, Stofzuiger hondenharen, Welke stofzuiger is het beste voor huisdieren, Gebruiksaanwijzing thomas stofzuiger, Duurzame stofzuiger, welke stofzuiger is duurzaam, Stofzuiger met dweil functie, Welke stofzuiger zuigt ook water op, stofzuiger waszuigen,

Na het stofzuigen haal je de stekker uit het stopcontact (je werkt met elektriciteit en water dus belangrijk dat je dit eerst doet), haalt dan het reservoir (ofwel Aquabox) uit de stofzuiger, vult ‘m verder met water (even licht schudden om al het vuil van de randen te krijgen) en dan het reservoir legen in de toilet. De blauwe filters, uitspoelen en voorzichtig uitknijpen en terug in het reservoir leggen. Het reservoir goed naspoelen, afdrogen en weer terug in het stofzuiger zetten, zorg dat je het deksel open houd (zie foto) om het goed te laten drogen. Grof vuil niet opzuigen maar opvegen. Dit is voor geen enkele stofzuiger goed. Ik was echt verbaasd hoeveel vuil er in het reservoir zit!

Opgezogen stof, dierenhaar, allergenen, mijten, vuil en stofdeeltjes die in het water werden opgenomen, worden gewoon met het afvalwater afgevoerd. Zonder stofontwikkeling bij het leegmaken van de AQUA-BOX!

Ervaringen Thomas Aqua+ Pet & Family Stofzuiger, Getest, Review, Stofzuiger tegen huismijt, Stofzuiger voor allergiën, Stofzuiger voor huisdieren, Thomas Aqua+ Pet & Family Stofzuiger, Thomas stofzuiger, Stofzuiger zonder zak, Review Thomas stofzuigers, Beste stofzuiger huisdieren, Stofzuiger dierenharen, Stofzuiger hondenharen, Welke stofzuiger is het beste voor huisdieren, Gebruiksaanwijzing thomas stofzuiger, Duurzame stofzuiger, welke stofzuiger is duurzaam, Stofzuiger met dweil functie, Welke stofzuiger zuigt ook water op, stofzuiger waszuigen,

Tijd voor waszuigen! Hier geldt ook, stap voor stap goed de instructies lezen en de Thomas gereed maken voor gebruik. Het reservoir aan de achterzijde vul je met water en een klein beetje van de speciaal meegeleverde reinigingsmiddel. Zorg dat alles goed aan is gesloten en de aquabox zo is ingericht dat hij het opgezogen water opvangt. Ik wilde niets fout doen dus ik heb echt alles dubbelgechecked maar als je het trucje eenmaal door hebt is het een fluitje van een cent.

Dankzij het sproei-extractiesysteem is de THOMAS Pet & Family plus perfect voor nat reinigen en voor het verwijderen van vlekken. Met een gerichte dosering wordt een reinigingsmiddel op harde vloeren zoals tegels aangebracht of onder druk diep in tapijten, stoffering of gestoffeerde meubels gespoten.

Ervaringen Thomas Aqua+ Pet & Family Stofzuiger, Getest, Review, Stofzuiger tegen huismijt, Stofzuiger voor allergiën, Stofzuiger voor huisdieren, Thomas Aqua+ Pet & Family Stofzuiger, Thomas stofzuiger, Stofzuiger zonder zak, Review Thomas stofzuigers, Beste stofzuiger huisdieren, Stofzuiger dierenharen, Stofzuiger hondenharen, Welke stofzuiger is het beste voor huisdieren, Gebruiksaanwijzing thomas stofzuiger, Duurzame stofzuiger, welke stofzuiger is duurzaam, Stofzuiger met dweil functie, Welke stofzuiger zuigt ook water op, stofzuiger waszuigen,

Door middel van een speciale knop zet je het pompgedeelte aan en kun je gaan sprayen, het water verdeel ik dan over de vloer en vervolgens zet je het zuiggedeelte weer aan. Met de wisser zuig en droog je de vloer helemaal schoon en droog. Resultaat, schone vloer, bruin water :-). Het scheelt mij enorm veel in tijd! Ik wil het ook nog testen op een vloerkleed en de bekleding van mijn auto. Ik zal t.z.t. dit aanvullen op het artikel.

De zuigwisser van de THOMAS Aqua+ verwijdert vuildeeltjes en fijnstof moeiteloos en krachtig. Dankzij de krachtige motor en de elektronische zuigkrachtregeling worden tapijten, harde vloeren en bekleding grondig gereinigd. Het vuil wordt in het water gebonden en daarna weggegooid met het water.

Ervaringen Thomas Aqua+ Pet & Family Stofzuiger, Getest, Review, Stofzuiger tegen huismijt, Stofzuiger voor allergiën, Stofzuiger voor huisdieren, Thomas Aqua+ Pet & Family Stofzuiger, Thomas stofzuiger, Stofzuiger zonder zak, Review Thomas stofzuigers, Beste stofzuiger huisdieren, Stofzuiger dierenharen, Stofzuiger hondenharen, Welke stofzuiger is het beste voor huisdieren, Gebruiksaanwijzing thomas stofzuiger, Duurzame stofzuiger, welke stofzuiger is duurzaam, Stofzuiger met dweil functie, Welke stofzuiger zuigt ook water op, stofzuiger waszuigen,

Voor- en nadelen van de Thomas Aqua+ Pet & Family

Voordelen:

 • Heel krachtig en hygiënisch. Echt een tijger als het gaat om stofzuigen.
 • Alle onderdelen zijn goed te reinigen, zelfs de filters zijn te wassen in de wasmachine.
 • Je kunt eventueel ook zakken gebruiken.
 • Zo makkelijk dat er een soort dweil- en natzuigfunctie in zit waarbij je echt het idee hebt dat ie al het vuil en bacteriën opzuigt.
 • Voor mensen met allergieën/huisdieren/kinderen is het de ideale stofzuiger.
 • Het natzuigen of dweilen is in mijn geval sneller vanwege mijn bewerkelijke vloer, ik ben minder lang bezig dan gewoon dweilen

Nadelen:

 • Je pakt ‘m niet even snel om te zuigen, je moet ‘m steeds na gebruik echt goed schoonmaken en laten luchten anders gaat het ontzettend stinken (1 keer die fout gemaakt) en is het juist niet hygiënisch. Even snel iets opzuigen is er dus niet bij.
 • Je kunt ‘m niet op zijn kant zetten als je een trap moet zuigen.
 • Het natzuigen of dweilen is net iets te nat voor mijn houten vloer, ik mag deze zeker wel dweilen maar het mag eigenlijk niet te nat worden. Snel werken dus!
 • Je moet het vuile water in de toilet gooien, soms vind ik dat wat minder.

Deze stof- en waszuiger in 1 koop je voor € 297,- (bij Bol.com) inclusief 24 + 6 maanden garantie. Wil je echt alles weten over de Thomas Aqua+ Pet & Family stofzuiger en alle hulpstukken, kijk dan op de site.

Heb jij al eens van deze stof- en waszuiger van Thomas gehoord? Liefs Heidi

De producten in dit artikel zijn beschikbaar gesteld tbv een review. Voor meer info zie mijn disclaimer.

(Visited 1.038 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *