Recept: Ansjovis mosterd mayonaise

Tijdens een kookworkshop begin dit jaar maakte in een dressing met ansjovis. Dit was verassend lekker, totaal niet overdreven van smaak en heel makkelijk om te maken. Een poos geleden ontving ik in een goodiebag (Enrico Foods) een heerlijke ansjovis van Rizzoli die niet zo zout is en heb er een mayonaise mee gemaakt. Ideaal voor bij de aardappeltjes die je straks bij het kerstdiner serveert maar ook door een salade of door een garnalencocktail. De ansjovis is natuurlijk ook te vervangen door een lekkere tapenade :-). Recept: Ansjovis mosterd mayonaise

Wat heb je nodig

 • 1 blikje ansjovis (bijvoorbeeld Rizzoli, die is heel fijn en zacht van smaak, te koop bi o.a. AH).
 • 2 verse eierdooiers
 • 2 eetlepels azijn
 • 1 eetlepel mosterd
 • 150 ml olijfolie – #tipje de (biologische) versie van Filippo Berio is een aanrader.
 • sap van een halve citroen
 • zout
 • staafmixer
 • hoge mengkom
Recept: Ansjovis mosterd mayonaise Rizolli Enrico food Filippo Berio olijfolie mayonaise

Aan de slag

 1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
 2. Giet de (verse!) eierdooiers, de azijn en het citroensap in de kom, voeg de mosterd toe en daarna de anjovis. Giet hierover de olijfolie hier overheen.
 3. Zet de staafmixer in de mengkom en zet ‘m helemaal tot op de bodem. Haal dan met langzame, soort zuigende beweging de staafmixer omhoog. Je ziet als snel dat je een dikke mooie lobbige mayonaise krijgt.
 4. Voeg dan naar smaak zout en peper toe.

Het is zo makkelijk om zelf je mayo of sausjes te maken en ook zo lekker! Wat is er nou leuker en lekkerder om je zelfgemaakte mayonaise in ook nog eens een gezellig schaaltje (ik kreeg 2 van deze schaaltjes van House Doctor cadeau van mijn vriendinnen) te serveren?! Je kunt eindeloos variëren met extra ingrediënten en ook lekker door een zomerse salade!

Fijne feestdagen! Liefs Heidi

Dit artikel bevat toegezonden producten. Voor meer info zie mijn disclaimer.

(Visited 3.984 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *