Getest: Ahava 24K gold masker

Zoek je nog een glamourous cadeau voor onder de kerstboom? Ik heb dan nog zeker een goed tip! Een sparkly gouden masker bomvol goede ingrediënten! Een stralende huid tijdens jouw oud en nieuw feestje en zelfs in de ochtend aan het ontbijt nog fashionable om te zien met het vloeibare goud op je gezicht. Ik testte deze “mineral mud mask” uit en vertel je mijn bevindingen! Getest: Ahava 24K gold masker

Gezichtsmaskers zijn een onlosmakelijk onderdeel van de merkidentiteit van AHAVA. De unieke, natuurlijke Dode Zee-modder, de meest mineraalrijke modder op aarde, wordt al sinds de oudheid gebruikt en maakt al lang deel uit van het merk-DNA van AHAVA. Het nieuwe 24K GOLD MASK van AHAVA combineert Dode Zee-modder met zuiver 24K-goud en krachtige actieve bestanddelen voor een direct stralende huid en een verfijnde huidtextuur. De huid krijgt een instant over-the-top glow en een sensueel zachte teint. Het masker maakt de huid gladder en steviger terwijl het alle eigenschappen van de huid perfectioneert, verheldert, voedt en een prettig gevoel geeft. 

Getest Ahava 24K gold masker mud mask getest ervaring

Actieve bestanddelen 

 • 24K gouddeeltjes worden gecombineerd met natuurlijke minerale modder uit de dode zee om de huidtextuur te verfijnen. 
 • Hyaluronzuur in combinatie met de exclusieve Biosaccharide (Fucogel®) en Osmoter ™, de natuurlijke minerale samenstelling van de Dode Zee hydrateren de huid onmiddellijk. 
 • Dode Zee-algen, Dunaliella Salina, verzachten fijne lijntjes en rimpels, terwijl Niacanimide (vitamine B3) zorgt voor een egale teint. 

Als ik naar de inci-lijst kijk zie ik wel wat siliconen staan maar ook Squalene (herstellende en huidverbeterende werking), fruitextracten en Aloë vera sap. Veel verderop staat parfum maar dat zal nihil zijn wat er in is gebruikt.

Getest: Ahava 24K gold masker, swatch, mineral mud mask, gouden masker shimmers

Mijn beleving

Ahava is een merk wat ik zeker al 20 jaar ken. Pas de laatste jaren weet ik door (Care Cosmetics) dat het ook op de Nederlandse markt te verkrijgen is. Mijn ouders hebben ooit van een trip naar Israël heel veel producten voor me meegenomen i.v.m. mijn eczeem. Dode zee modder is dan zeker een weldaad voor je huid! Maar natuurlijk blijf ik een vrouw die zo’n gouden shimmermasker gewoon geweldig vind!

Getest: Ahava 24K gold masker, swatch, mineral mud mask, gouden masker

Ik vind het door het speciale kwastje (siliconen) erg fijn smeren, je smeert echter wel snel te veel dus wel de kunst om ‘m goed te verdelen. Wat altijd belangrijk is, bij welk masker dan ook, is dat je poriën open staan om de ingrediënten echt zijn werk te laten doen. Goed je huid reinigen en een met warme natte washand of gastendoek je poriën lekker open “weken”. Je hoeft het masker maar 10 minuten te laten zitten. Het droogt lichtelijk op en blijft wat plakkerig.

Bij mij tintelt het ietwat maar ik ben dat gewend (vooral met dode zee zout), dit hoeft niet voor iedereen zo aan te voelen. Het is een bijzondere structuur, glad en heel netjes aan te brengen. Ik vind het echt wel een glamourmasker die je nog voordat je uitgaat kan gebruiken, het is namelijk ook makkelijk weer te verwijderen met wat handwarmwater en een zachte washand of doek. Het enige wat wel lastig is om te verwijderen van mijn huid zijn de kleine shimmers, deze blijven lichtelijk zitten. Maar heej, als je daarna gaat feesten is het helemaal niet zo erg toch? Mijn huid voelt heel fijn, zacht en glad aan. De oppepper die mijn huid nu helemaal zo goed kan gebruiken! De geur is heel fris, doet me denken aan zo’n frisse bloemige lentegeur.

Ik gebruik het masker nu eens per week maar het kan 1-2 keer per week gebruikt worden. Het is een fijn zwaar potje met inhoud à 50 ml. Na opening kun je ‘m 12 maanden gebruiken al denk ik wel dat je ‘m niet zo lang moet laten staan en in ieder geval, bij elk gebruik, er eerst wat uit moet scheppen en niet met een “vies” kwastje er weer in moet dopen.

De adviesverkoopprijs is € 54,00. Ik denk dat bij normaal gebruik dat je er een poos mee kan doen. Voor meer info en verkoopadressen kijk je de site van Ahava.

Ben jij ook zo dol op dit soort glamour-weldaad-maskers? Liefs Heidi

De producten in dit artikel zijn beschikbaar gesteld tbv een review. Voor meer info zie mijn disclaimer.

(Visited 329 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Daphne - verdraaidmooi dec 16, 2019 at 08:29

  Ik heb dit masker ook mogen testen en ik vond het écht het beste masker wat ik ooit geprobeerd had. Zeker ook na het verwijderen ervan bleven de gouddeeltjes nog zo mooi zichtbaar op de huid.

  Reply
 2. Rachel Kromdijk dec 16, 2019 at 09:50

  Wauw het ziet er wel heel tof en Goldie uit haha! Lijkt mij ook een heel fijn product.

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *