Recept: Trifle chocolade mascarpone meringue

Ik was laatst zo’n heerlijke romcom aan het kijken wat ging over een Britse chef die opnieuw de liefde vind en een succesvol restaurant opzet. Een van zijn signature dishes was een trifle… en jaaa ik raakte een beetje in de ban er van. Ik heb het nog nooit op maar stiekem lijkt het op een variant van de tiramisu. Dussss…. vandaag mijn variant met cake, Baileys, kerstchocolade van Hands Off My Chocolate, mascarpone en meringue! Oehlala! Heb je nog geen kerstdessert op de planning, dan heb ik er nu 1 voor je! Save the best for last! Recept: Trifle chocolade mascarpone meringue

Recept Trifle chocolade mascarpone meringue hands off my chocolate chocolade

Wat heb je nodig (4-6 personen)

  • 200 gram roomboter cake (lekkerste is natuurlijk zelfgemaakt)
  • 3 eieren
  • 250 gram mascarpone
  • 200 ml Baileys
  • 30 gram suiker
  • 8 tabs melk chocolade Hands Off My Chocolate (Cinnamon Cookies)
  • 8 tabs witte chocolade Hands Off My Chocolate (Strawberry Meringue)
  • 20 gram poedersuiker
  • glaasje op de trifle in op te maken (je kunt ook voor 1 grote schaal gaan en je gasten zelf lekker laten lepelen)

Aan de slag

Het makkelijkste is dat je alles gereed zet en dan gaat opbouwen. Als laatste maak je dan ook het meringue schuim.

  1. Verkruimel (met een keukenmachine) de cake.
  2. Hak de chocoladetabs fijn. Houd de verschillende soorten gescheiden.
  3. Scheid de eierdooiers en zorg dat je een schone kom hebt waar je het eiwit in gaat kloppen, er mag geen vetje of eigeel in zitten. Je kunt eventueel de kom en kloppers “inzepen” met een half citroentje als je die het liggen.
  4. Klop met een garde de eierdooiers en de suiker tot een mooi schuimend mengsel en voeg dan de mascarpone toe. Mix dit goed door totdat er geen klontje meer inzit en het een glad geheel is.
  5. Mix dan het eiwit en klop het stijf tot pieken, voeg op het laatste de poedersuiker erdoor.
  6. Voeg de helft van de meringue toe aan het eigeel/mascarpone mengsel.
  7. De glaasjes vullen
  8. Begin met een laag je cakekruimels en sprenkel hier wat van de likeur over.
  9. Leg er dan een laagje gehakte melkchocolade over.
  10. Hierna volgt een laag van het mascarpone/ei mengsel.
  11. Deze 3 handelingen volg je opnieuw. Als laatste heb ik witte chocolade bovenop gedaan.
  12. Spuit er wat van de overgebleven meringue op als topping en verkleur deze met een brander (tip: bij de Jumbo verkopen ze kleine brandertjes voor € 2,50)

Serveren maar!

Wat ook wel handig is om te weten is dat je het overgebleven meringue schuim het beste kan spuiten wanneer je het gaat opdienen. Omdat er minder suiker in zit heb je kans op inzakken.

Ik heb deze heerlijke repen (kan niet kiezen tussen de 2 maar ondanks dat ik geen wit fan ben vond ik deze toch wel erg lekker) van Hands Off My Chocolate gekregen en ik vond ze ideaal om hier weer een recept mee te maken. Ik heb hier laatst al over geschreven in de #SundayFunday en ik maakte al eens een chocolademousse mee. Hands Off blijft voor mij ook een favoriet merk omdat ze er ontzettend leuk en uniek uitzien, heeeel lekker zijn (hallo Belgische chocolade) maar ook omdat ze de Cacao Horizon Foundation steunen. Ik ben daar simpelweg een voorstander van!

Welk dessert ga jij maken deze kerst? Liefs Heidi

Meer van Fabulous Feeling Blog zien en op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en de laatste artikelen? volg me op Instagram, Facebook of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief (hieronder).

(Visited 61 times, 1 visits today)

4 Comments

    1. FabulousHeidi dec 21, 2019 at 10:13

      Wat leuk! Benieuwd als je ‘m gaat maken wat je er van vind! 😀

      Reply
  1. Amelie van Writings by Amelie dec 21, 2019 at 19:51

    Dit ziet er echt superlekker uit! Een perfecte afsluiter voor een feestmaal!

    Reply
  2. Bestel-chocolade jan 4, 2020 at 17:11

    Onze kerst was heel gezellig, met zn allen aan tafel, voor het eerst met aanhang. Toetjes zijn bij ons altijd van chocolade of iets wat daar tegen aan ligt.

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
30 − 15 =


CommentLuv badge