In de maand van de goede voornemens en gezonder eten / bewuster leven heb ik een recept voor je welke daar perfect bij aansluit! Het recept is voor licht fluffy pannenkoekjes (gebaseerd op mijn American pancakes), zonder witte tarwe, koemelk en boter maar met gezonde en alternatieven. Ideaal als je een verantwoord tussendoortje wilt of geschikt als lunch als je toch lekker wilt snoepen en laag in je calorieรซn wil blijven. Recept: Bananenmeel amandelmelk pannenkoeken | Glutenvrij
Wat heb je nodig
- 150 gram bananenmeel (ik kocht een zak bij Holland & Barret)
- 300 ml amandelmelk (zorg dat je plantaardige melk neemt waar geen suiker aan is toegevoegd)
- 2 eieren
- Snufje zout
- theelepel bakingsoda
- 1 theelepel appelazijn
- Kokosolie om mee te bakken

Om te beleggen/versieren kun je net als ik banaan, avocado, passievrucht en frambozen gebruiken met een dressing van honing en kokosroom. Je kunt ze natuurlijk ook hartig of met ander fruit of honing beleggen.
Tip: je kunt ze langer bewaren en even opwarmen voordat je ze eet, maar ik moet wel zeggen dat ze lekkerder echt vers zijn, de smaak is dan gewoon het beste.

Aan de slag
- Mix de droge ingrediรซnten met elkaar, voeg dan de melk en azijn toe.
- Mix het mengsel heel goed, het mag mooi gaan schuimen, het worden licht fluffy pannenkoekjes.
- Verhit je pan met kokosolie, zorg dat de pan goed heet is.
- Giet (met een soeplepel) je beslag in de pan. Zodra er bubbeltjes ontstaan keer je ‘m om, de pannenkoek is nu snel gaar.
- Op je bordje en versieren maar!
Je zal er een stapel van kunnen maken en leuke taartpuntjes maken. Wat ook nog lekker is om kaneel aan je beslag toe te voegen.

Ook lekker en gezond, mijn kwarkbrood op basis van volkoren speltmeel of deze tarwe- en glutenvrije pannenkoekjes.
Maak jij weleens plantaardige pannenkoekjes? Liefs Heidi
Ik heb een fles Innocent amandelmelk gekregen om te testen. Het bevat geen onnodige ingrediรซnten en zeker geschikt voor dit recept.