Hygiëne tips voor je sanitaire ruimtes

Ik ben nog elke dag blij met het appartement waar ik in woon. Als ik naar een ander huis ga kijken (wat ik nu dus aan het doen ben) kijk ik zo vaak bijna als eerste naar de sanitaire ruimtes ofwel de toilet en de badkamer. Voor mij is hygiëne echt zo belangrijk, dat ik liever iets nieuws heb en tevens moet het gemakkelijk te onderhouden zijn. Vooral nu in deze tijd met het Coronavirus is hygiëne helemaal belangrijk! Ik geef je graag mijn tips over het kiezen en schoonhouden van die sanitaire delen in huis + een beetje binnen kijken in mijn appartement! Hygiëne tips voor je sanitaire ruimtes

We houden momenteel erg veel rekening met het wassen van onze handen. Maar nu we hutje op mutje zitten in ons eigen huis moeten we ook zorgen dat de ruimtes net zo schoon blijven. Wat dacht je van je toilet bezoekje? Hang je geregeld een schoon handdoekje op en maak je de ruimte en de toilet vaak genoeg schoon? Net als het fonteintje en je zeepdispenser, deze kunnen ook een bron van bacteriën zijn.

Persoonlijk ben ik er fan van het systeem wat ik in huis heb qua toilet. Ik heb een hangend toilet wat heel gemakkelijk schoon te houden is. De ingebouwde spoelbak is gemakkelijk te bedienen en ook echt goed schoon te houden. Ook een plekje wat je geregeld even moet desinfecteren. Een wandcloset heeft dus duidelijk mijn voorkeur qua design en qua hygiëne. Heb je dus verbouw plannen of ga je, net als ik, verhuizen naar een nieuw domein en wil je ook nog eens een mooi overzicht hebben van alle modellen en voordelig uit zijn, dan kun je een wandcloset kopen bij Douche Concurrent. Zij hebben een enorme keuze aan alles op het gebied van sanitair.

Als het even kan sluit ik me graag op in de badkamer. Ik kan hier uren zoet zijn om heerlijk te tutten. Ik zal je de inhoud van alle kasten even besparen maar je kunt al raden dat deze bomvol is… en dan is dit nog maar de badkamer… Tijden in bad hangen of heerlijk onder de regendouche staan. In deze tijden is dus ook die plek zeker één om schoon te houden. Het regelmatig schoon houden van de kranen, de wasbakken, het doucheputje, de vloeren. Maar natuurlijk ook het ligbad zelf. Ik zeg goed desinfecteren, je ligbad goed naspoelen en droogmaken. Met regelmaat ook weer de handdoeken verwisselen en vergeet die badmat niet.

Dus niet alleen die handen maar ook je leefomgeving lekker schoon en fris houden nu we zo aan huis gebonden zijn. Zo nu en dan toch de ruimtes luchten en het verdampen van goede etherische oliën (welke weer antiseptisch werken) zorgen ervoor dat de lucht zuiver blijft en het ruikt ook nog eens heerlijk!

Heb jij nog goede tips voor het schoonhouden van je sanitaire ruimtes? Liefs Heidi en iedereen veel liefde en gezondheid gewenst in deze tijd!

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

Dit artikel is tot stand gekomen d.v.m. een samenwerking. Lees mijn disclaimer.

(Visited 491 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Rachel Kromdijk mrt 26, 2020 at 11:00

    Wij hebben altijd het raampje open en de deur als we douchen, ook lucht ik altijd het huis en doe ik s’avonds boven de ramen weer dicht! En vooral veel de handen wassen momenteel.

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *