Is het de tijd voor bewustwording?

Als je aan mij de vraag stelt: Is het tijd voor bewustwording dan zeg ik ja! Maar wat bedoel ik hier nu mee? Ik ga het je in dit artikel proberen uit te leggen. In deze bizarre tijd van een verschrikkelijk virus is het, als je het aan mij vraagt (en velen met mij) tijd om anders te gaan denken en te gaan leven, het lijkt wel of we hier zelfs toe worden gedwongen. Voor mij voelt het dan ook als een taak om mijn steen aan de bewustwording bij te dragen en wil ik dit gaan doorvoeren in mijn blog. Ik heb het altijd eng gevonden om over bepaalde onderwerpen te schrijven maar dat is veranderd. In dit artikel zal ik dit iets meer toe gaan lichten. Is het de tijd voor bewustwording?

Het Coronavirus

Je kunt er niet omheen, een wereldproblematiek wordt het genoemd. Er zijn tientallen en wellicht meer speculaties over hoe het ontstaan is. Ik lees er veel verschillende verhalen over en om maar enkele voorbeelden van die speculaties te benoemen; is het moeder aarde die ingrijpt? Is het gepland door organisaties? Komt het door China en hun rare eetgedrag van dieren of is het virus daar, op dat marktje in Wuhan, expres verspreid? Zijn er verschillende vormen van het virus? Het virus schijnt namelijk niet resistent te zijn tegen uv-straling maar hoe komt het dat het in sommige landen wel overleeft? Dus toch een andere variant misschien? Er wordt zelfs gespeculeerd dat er een verband ligt met het 5G netwerk. Hoe cru het ook klinkt, ik hoop dat dit een schreeuw van moeder aarde is, die ons wakker schud en ons laat nadenken over hoe wij ons leven moeten gaan leiden op een andere manier en waar samenwerking tussen mensen noodzakelijk is.

Hoe het ook wendt of keert, het is zaak dat we het virus gaan uitbannen en zorgen dat het niet meer terug komt. Opvallend is wel dat de lucht schoner wordt (er zijn al beelden waarin dit goed te zien is), er is minder co2 uitstoot en zelfs de wateren worden helderder. Nu is het zaak om dit vast te houden. Bewuster omgaan met de aarde, je medemens en vooral jezelf. Een van mijn favoriete uitspraken is die van Gandhi: “You must be the change you want to see in the world.” Kun jij anders gaan leven en denken om de wereld een stuk mooier te maken?

We zijn allemaal met elkaar verbonden. We bestaan allemaal uit energie en we zenden allemaal radiogolven uit. Dit heeft niet met zweverigheid te maken, een van de grootste uitvinders ooit wist dit en gebruikte dit, die man heeft gezorgd dat jij nu fijn op je smartphone kan zitten. Wat als jij jezelf kan helen met technieken en daarmee de wereld om je heen? Wat als jij anders gaat leven, een inspiratie en voorbeeld bent voor anderen en daarmee het leven van een ander kunt veranderen? Gelukkiger, gezonder en zelfs op alle vlakken rijker?

Waarom voelt het voor mij als een taak om hierover te schrijven?

Laat ik beginnen met dat ik niets maar dan ook niets heb met zweverige shit. Iedereen die mij kent weet dat ik alles behalve een paarse zweefkees ben. Wat ik je graag wil gaan uitleggen en laten zien is dat het niet zweverig is, er is (helaas) alleen maar een imago aan vast gehangen. Jochem Meyer legt het in zijn laatste show eigenlijk heel mooi (en te grappig) uit in het stukje over biologische winkels. Dat is het beeld wat vaak wordt geschept; gelukkig is dit beeld wel aan het veranderen. En wat misschien nog wel mooier is, het is wetenschappelijk aangetoond. Wij mensen willen dat graag, ook al bestaat de wetenschap nog maar 300 jaar en spiritualiteit al duizenden jaren.

Is het de tijd voor bewustwording?

Ik voel al heel mijn leven aanwezigheid van andere energieën. Als kind was ik er bang van. In het einde van mijn puberjaren merkte ik dat ik van alles van mensen overnam, emoties, pijn, fysieke klachten, etc. Ik heb door verschillende cursussen, en alternatieve therapiesessies een manier gevonden om dit niet meer over te nemen als een spons en het ook weg kan halen. Ik lees en luister veel (nu helemaal) om het juist om te draaien naar wat ik er wel mee kan en dit met jou te delen.

Ik heb echt onwijs veel moeilijke jaren achter de rug, en als je al “anders” bent, komt dit zo hard binnen. Ik hou niet van hokjes, ik pas er ook niet in, maar geef het voor het gemak dan maar de naam hoogsensitief. Wat geweldig mooi kan zijn maar wanneer je je er voor af sluit het juist tegen je werkt. Vandaar dat ik in een burn-out ben terecht gekomen. Ik sloot me volledig af en gooide mijn hart en zintuigen compleet dicht. Ik ben volledig de weg kwijt geweest en door de juiste alternatieve therapie heb ik me weer kunnen openen. Geloof me, dit is een ontzettende confronterende periode geweest. Zo zie ik dit nu waar we allemaal mee te maken hebben ook, we worden geconfronteerd met onze levenswijzen en beginnen ons te realiseren dat het anders moet.

Ik denk nu dat mijn burn-out de bedoeling heeft moeten zijn en ik dit moest voelen en doormaken om er juist sterker uit te komen en hier iets mee te gaan doen. Een heel lief persoon (die voor mij erg belangrijk is) vertelde me dat ik nu mentaal goed voor mezelf moet zorgen, daar ben ik al een hele tijd mee bezig en voel me met de dag krachtiger worden omdat ik bepaalde technieken gebruik, waardoor ik meer ga openstaan. Hoe meer ik ga openstaan hoe meer ik ga voelen, hoe postiever ik word, hoe sterker ik word. Ik voel ook steeds meer van andere mensen, als ze pijn hebben dan voel ik precies waar. Daarom wil ik graag leren (en ik heb nog een weg te gaan) hoe je jezelf kan helen; het collectieve bewustzijn aan kan wakkeren. Mentale gezondheid is net zo (en misschien nog wel meer) belangrijk dan dat we beseffen; het is ontzettend belangrijk voor een goede weerstand.

Ik wil je in mijn reis gaan meenemen. De reis op mentaal, fysiek en zeker ook op “spiritueel” vlak. Ik ga je uitleggen waarom en hoe. Hoe je lichaam, hart en hersenen werken, waarom dit zo belangrijk is dat je je op alle vlakken ontwikkelt. De wereld is letterlijk aan het veranderen en jij kiest hoe snel en goed jij er in meegaat.

Uiteraard blijf ik bloggen over wat ik leuk vind, plaats ik recepten, reviews en ga ik leuke samenwerkingen (waar ik achter sta) aan, het zal alleen anders ingevuld gaan worden. Uiteindelijk draait het nog steeds om de Fabulous Feeling, met alles wat daarbij hoort. Het leven moet een feestje zijn en ik wil ‘m net even wat mooier maken.

Liefs Heidi

Op de hoogte blijven van mijn artikelen, volg me op Facebook.

Meer van mij en mijn leven in Antwerpen zien, volg me (op mijn gloedjenieuwe account, de oude is gehackt) op Instagram.

Je mag je natuurlijk ook altijd inschrijven op de nieuwsbrief!

Veel lees en kijkplezier! Liefs Heidi

(Visited 250 times, 1 visits today)

2 Comments

    1. FabulousHeidi apr 13, 2020 at 20:03

      Helemaal waar Patricia! Ik denk zeker dat het een mooie tijd zal zijn ondanks het verdriet maar de uitkomst straks nog mooier.

      Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
20 − 10 =


CommentLuv badge