Getest: EcoEgg ecologische wasei

In de tijd dat duurzaamheid en no-waste steeds belangrijker wordt, was ik al even opzoek naar een ander type wasmiddel voor mijn uhh ja was uiteraard. Ik ben toch gevoelig voor vele soorten en ben totaal niet van de chemische geuren, daarnaast kan ik niet tegen wasverzachter. Een half jaar geleden kocht ik deze wasei nadat ik er iets over gelezen had en ik vertel je vandaag mijn review. Is het veilig voor je kleding, werkt het echt goed en hoe duurzaam is ie? Ik som alles voor je op. Getest: EcoEgg ecologische wasei

Review getest ecoegg Laundryegg wasei Getest: Ecoegg ecologische wasei

De EcoEgg (Laundry Egg) is verkrijgbaar in verschillende maten en tevens geuren. Bijgesloten zijn verschillende bolletjes die je mengt (2 cleaningzakjes hou je apart om later bij te vullen) en in het ei giet (ok, ik vond het even wat minder makkelijk gaan) vervolgens sluit je ‘m en wassen maar! De bolletjes zijn een mix van 2 typen; cleaning en keramische “pallets”. Ze slijten gedurende de tijd, hoe snel hangt af van hoe vaak je wast. De vulling (6 zakjes met de bolletjes) is tevens los verkrijgbaar en je kunt ook los geurbolletjes kopen, wat ik nog wil testen. Deze 6 zakjes zijn goed voor 210 wasbeurten.

INCI lijst ingredienten wasei ecoegg

Mijn beleving

Ik gebruik ‘m (de parfum vriije versie) nu een half jaar en ik zie dat de helft is “weggesleten”. Als ik heel eerlijk ben vind ik het niet helemaal goed schoon worden en lekker ruiken maar ik zal ‘m wel weer opnieuw vullen en gebruiken. Waarom vraag je je misschien af. Het scheelt wel enorm in wasmiddelgebruik, een klein beetje is al voldoende en daardoor maakt het het geheel wel een stuk duurzamer. Ik heb wel het idee dat de combinatie helpt om schoner te worden, de bal slaat ook ietwat je kleding op, en het ruikt echt goed. Je koopt dus 1 keer een ei (uiteraard met vulling) en deze vul je steeds opnieuw.

Ik gebruik wel het liefste wasmiddel met Marseille zeep, ruikt heel fris en ik doe ontzettend lang met dit type wasmiddel en het is milder voor je huid. De geur is wel echt wat fris daar moest ik in het begin aan wennen.

Review getest ecoegg Laundryegg wasei Getest: Ecoegg ecologische wasei

Allergene wasmiddel, Bio wasmiddel Duurzame wasmiddel , Eco Wasmiddel, Groene wasmiddel, Zero waste leven, Zero waste tips

Heb je dus een gemiddelde was van 2 personen dan gaat het echt superlang mee en is het duurzaam (uitgerekend 1 jaar dus), heb je meer was dan is het logisch dat je de bolletjes sneller moet aanvullen. Even opendraaien en opnieuw vullen. Na ongeveer 4 maanden vul je de EcoEgg bij met een van de zakjes. Het andere zakje gebruik je om na ongeveer 8 maanden bij te vullen. 

korrels wasei kopen

Review getest ecoegg Laundryegg wasei Getest: Ecoegg ecologische wasei

Allergene wasmiddel, Bio wasmiddel Duurzame wasmiddel , Eco Wasmiddel, Groene wasmiddel, Zero waste leven, Zero waste tips

Hoe werken de bolletjes

De EcoEgg bevat wetenschappelijk geformuleerde pellets/bolletjes. De donker gekleurde bolletjes verzwakken het aanhechten van het vuil aan de stof.

De witte bolletjes zijn mineralen en ioniseren op een natuurlijke manier de zuurstofmoleculen in het water. Deze penetreren op hun beurt diep in de stof om zo het vuil weg te halen. Dit zonder het vervagen van kleuren of het beschadigen van vezels.

Wetenschappelijke testen tonen aan dat het gecombineerd gebruik van deze 2 types pellets de beste resultaten geeft. De geïoniseerde zuurstofmoleculen verhogen de pH waarde van het water. Dit heeft een natuurlijk verzachtend effect op je was en maakt het gebruik van wasverzachter overbodig.

Review getest ecoegg Laundryegg wasei Getest: Ecoegg ecologische wasei

Allergene wasmiddel, Bio wasmiddel Duurzame wasmiddel , Eco Wasmiddel, Groene wasmiddel, Zero waste leven, Zero waste tips

Handig om te weten

 • Hypoallergeen: ideaal voor de gevoelige huid
 • Goedgekeurd door Allergy UK
 • Geen harde chemicaliën
 • Goed voor 210 wasbeurten
 • Veilig te gebruiken met wasverzachter
 • Kan gebruikt worden bij temperaturen tot en met 60°C
 • Werkt perfect bij lagere temperatuur
 • Geschikt voor witte en gekleurde was
 • Veilig bij alle stoffen

Eco Laundry Egg is beschikbaar in 3 geuren; Fragrance Free (deze heb ik), Soft Cotton en Spring Blossom. De geuren wil ik dus nog zeker uittesten.

Review getest ecoegg Laundryegg wasei Getest: Ecoegg ecologische wasei

Allergene wasmiddel, Bio wasmiddel Duurzame wasmiddel , Eco Wasmiddel, Groene wasmiddel, Zero waste leven, Zero waste tips

De EcoEgg is te koop bij de meeste biowinkels en natuurwinkels of online bij bijvoorbeeld Green Big Smile. De EcoEgg is verkrijgbaar vanaf 16,99.Heb jij al eens een EcoEgg geprobeerd en wat is jouw beleving? Liefs Heidi

DIY: Wasmiddel eco- en budgetproof Zelf wasmiddel maken, Zelf vloeibaar wasmiddel maken, Recept vloeibaar wasmiddel, Allergene wasmiddel, Zero waste leven, Zero waste tips, Welke zeep zelf wasmiddel maken, Allepo zeep, Marseille zeep, Hoe maak je wasmiddel, Eco Wasmiddel, Bio wasmiddel,

Leuk om te maken, eco, budgetproof en zero waste: DIY wasmiddel.

Ik heb deze EcoEgg zelf aangeschaft en is niet gesponsord.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 1.067 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
7 × 18 =


CommentLuv badge