Personal Post: Antwerpen #3

Vandaag wil ik wil je even een aantal highlights van de stad laten zien die ik tot nu toe tegenkwam. Ik woon nu ongeveer een maand in Antwerpen en door de lockdown is het zo rustig dat ik in alle rust de stad kan bekijken. Zalig vind ik het! Niet zo goed de lockdown maar met dit weer wandelen hier en bijna geen kat op straat ziet is iets wat ik waarschijnlijk nooit meer ga meemaken. Personal Post: Antwerpen #3

Ik ga gewoon even lekker kriskras door Antwerpen heen met alles, ik licht de plekjes uit maar zal onderaan staat een map om de gehele weg te vervolgen, handig toch! Wat ik tot nu toe de leukste straatjes vind is de Kammenstraat, Nationalestraat, Kloosterstraat, de straatjes van de “Wilde Zee” en veel leuke straatjes op ‘t Zuid.

Alles is echt heel goed te voet te doen, je hoeft hier echt niet apart nog eens de tram te nemen. Wat wel leuk is is om voor een dag een Velo (ofwel stadsfiets) te huren. Van sightseeing tot aan lekker snoepen en zelfs vinyl shops, ik neem je even in een kleine ronde mee. Ik wil elke maand zo’n rondje met je doen ;-).

Laat ik maar beginnen met wat lekkernijen want ja, daarvoor ga je toch ook een beetje naar Antwerpen of België in het algemeen. Ik hou van dat bourgonische en toch heeft het wel wat Parijs-achtigs. Ik noem zelf Antwerpen dan ook “klein Parijs”.

Een paar prachtige winkels die je echt even wil zien en ik zeg “beproeven” van mooie koekjes en de echte Antwerpse Handjes tot aan Speculoos, heerlijk ijs en zalige chocolade. Ik weet dat koekjes uit Antwerpen het altijd erg goed doen bij de gasten, zo lekker van smaak en ja chocolade en nootjes doen het altijd goed! De sites zijn vaak ook al zo leuk om te bekijken.

Prachtige boutiques qua kleding maar ook lingerie en homewear. Voor mooie en aparte lingerie zeker deze 2 stores ‘s bezoeken!

De stad van de eco en bio (heerlijk), een tal van biologische supermarkten, traiteurs en tevens interieurwinkels. Mijn laatste 2 ontdekkingen op food-gebied waren Robuust! The Zero Waste Shop en The Barn Bio Market.

Er zijn hier zoveel leuke kinderkleding en speelgoedwinkels, de laatste 2 die ik tegenkwam zijn Piet Konijn (hier verkopen ze nog de originele Monchhici knuffels) en Play Kidsstore (gericht op duurzaamheid).

Zat ik hier toch even heerlijk te genieten van een latté en een toast (met een stukje uitzicht op de Schelde) en een paar dagen erna waren er opnames voor op het terras en binnen, ik denk voor een serie of film. Hoe leuk!

Wat een heerlijk hebbedingen winkeltje is dit! Sieraden, interieur, boekjes, kleding en accessoires met grappige knipoog, even snuffelen tussen al het leuks en gegarandeerd dat je iets tegenkomt wat mee naar huis mag! Ik kende Anna + Nina al van Nederland maar toch, op dit plekje wil je even een kijkje nemen.

Anna + Nina – Oever 6

Ik wandel enorm veel (tussen de bedrijven door) en ik kom zulke leuke stukjes tegen. Heel eerlijk vermijd ik de Meir zoveel als mogelijk, daar loopt nog steeds wel veel volk, en het is ook niet mijn favoriete winkelstraat. De gebouwen zijn er enorm mooi dat wel dus ik loop er ‘s avonds wel om even naar het pracht en praal te kijken. De meeste van die mooie gebouwen stammen uit begin 1900 met een neo-barok stijl zoals het Hansa Huis. Even verder van het Hansa Huis, langs de Schelde loop je naar Restaurant RAS. Ik heb er al eens heerlijk gegeten (verslag komt binnenkort) echt een prachtig en uniek plekje.

Binnenkort een feestje? Alles voor de bride to be, leuke kinderfeest versiersels, eigenlijk voor elke gelegenheid hebben ze de mooiste, meest bijzondere en leuke feestartikelen. Ik hou van dit soort winkeltjes!

YAY Party – Riemstraat 13

Alles van de jaren 80 en 90 is hot. Nu stamt de platenspeler al uit 1895, maar een vintage vinyl plaatje ofwel LP (ahh takes me back) afspelen is tegenwoordig weer heel gewoon en hip! Bij Coffee & Vinyl kun je een lekker koffietje drinken en tussendoor snuffelen. Bij Chelsea kun je gerust ook even tijd uittrekken, van boven tot onder vol met vinyl platen en CD’s. Je kunt bij beide ook je vinyl plaatje verkopen.

Accessoires, meubelen en keukenspulletjes, allemaal staan ze in teken van eco en duurzaamheid. Grappige vaasjes van gerecycled materiaal en nog veel meer leuks! Onderdeel van kinderwinkel Play is dit ook een winkel waar je gewoon even wil snuffelen, je komt er vast iets leuks tegen!

Rewind Design – Kloosterstraat 63

Prachtige gebouwen en overal door de stad imponerende standbeelden. Een stad die zich goed leent voor mooie plaatjes!

Zoek je een matchende schoen en tas voor je outfit (past hier ook echt bij de Vlaamse dames, ik hou daar wel van), ga naar Noë! Zoveel soorten model in zoveel kleuren en een bijpassende tas! Oorspronkelijk van Nederland (als ik me niet vergis) maar tegenwoordig is dit nog de enige winkel.

Noë Antwerp – Kloosterstraat 96

Versnaperingen horen er natuurlijk bij. Zelfs voor Sophie die ook een ijsje kreeg, een speciaal hondenijsje van IceLab, heerlijk ijs en ze verkopen er ook vegan-ijs. The place to be.. ok heb ik me laten vertellen, leuk plekje is deze Matterhorn wel om eens neer te ploffen, redelijk aan de prijs maar wat wil je (aan de bediening mag ook gewerkt worden zacht gezegd) maar wel een heerlijk kopje cappuccino met een Antwerps handje, het eten schijnt hier zeker ook goed te zijn.

Wil je liever helemaal wanen in roze? Bezoek dan Mooy, de gerechten zijn net zo leuk als de inrichting (heel instagramable). Schuin tegenover het Rubenshuis vind je het redelijk nieuwe Il Boccone Italiaans restaurant. Echt een heerlijk plekje, leuke bediening en heerlijke gerechten! Even lekker terrassen? Rond de Marnixplaats vind je de leukste en gezelligste plekjes om te eten en te drinken, dit plekje staat er ook zeker om bekend.

Zodra je zit en het kapje af gaat wanneer we “op restaurant gaan” zoals ze dat hier zeggen, is het genieten. Ik heb nog zoveel om te ontdekken qua eetgelegenheden en delicatesse winkels. Ik ben totaal fan van Too Good To Go, en nee ik word niet gesponsord, het is gewoon een geweldige middel om te ontdekken waar het lekkere eten te verkrijgen is. Soms valt het ook weleens tegen maar inmiddels heb ik echt een paar favorieten. Ik ga ze een volgende keer met je delen.

Antwerpen: de stad der mondkapjes, Leukste winkelstraatjes Antwerpen, route antwerpen winkelroute antwerpen

Mini plattegrond, je kan het zo mooi rond lopen en in de tussentijd kom je al deze leuke plekjes tegen.

Voor meer leuke plekjes in Antwerpen, check mijn vorige artikel: 5x doen in Antwerpen.

Mocht je tips hebben, altijd welkom! Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 714 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Rachel aug 6, 2020 at 09:12

  Koffie met een roze hartje, daar sluit je mooi mee af haha.. wauw wat een prachtige en sfeervolle plekjes zeg!

  Reply
  1. FabulousHeidi aug 6, 2020 at 13:14

   Hihi jaaaa een betere asfluiter kun je niet hebben! Het is zo’n mooie stad en zeker sfeervol inderdaad 😀

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *