Handige en leuke bespaartips

We kennen allemaal wel die momenten dat we denken “goh, ik hou een stuk maand over”, vooral nu tijdens deze vreemde Corona-tijden en wanneer we soms de hand wat meer op de knip moeten houden. Het kan ook zijn dat je het gewoon leuk vindt om voordeeltjes te zoeken, niet omdat het moet maar voor de fun. Of net als ik, alleenwonend in de stad, hier en daar bespaar om van wat ik overhoud juist weer leuke dingen te doen. Daarnaast ben je lekker eco en duurzaam bezig.

Bespaar op je vaste lasten

Ik ben een jaren 80 meisje en laatst zat ik naar een serie te kijken die zich gedeeltelijk afspeelt in de jaren 80. Wat was dat anders… 1 tv, 1 vaste telefoon en een simpele walkman. Die mobiel hadden we niet (ik was pas 19 toen ik mijn eerste mobiel kocht, zo’n mooie koelkast weet je wel). Ik ben nu afgestapt van elke 2 jaar een nieuwe mobiel kopen en heb gewoon een Sim Only abonnement genomen, ik heb meer data en het scheelt me de helft qua kosten. Jouw telefoon kan nog wel een rondje extra mee, en die rekening aan het einde van de maand is net wat leuker.

Heb jij nog een vaste lijn? Nou ik heb die er ook af gegooid en scheelt ook 10 euro per maand. Iedereen heeft een mobiel met voldoende data tegenwoordig, hoppa weer twee extra drankjes op het terras.

Wat dacht je van slimme meters en dag- en nachtstroom? Dit kan je ook zoveel geld schelen. Na 23.00 uur de vaatwasser aan en in het weekend je wassen wegdraaien.

Bespaar op je boodschappen

Gek genoeg vind ik het een sport om te besparen om mijn boodschappen. Ik ben dol op apps als Scoupy en Too Good To Go (tip: boven de 90% waardering heb je vaak eten voor een paar dagen, dat zijn de beste), soms voel ik me net mevrouwtje bonus; wat is er in de aanbieding?

Koop geen voorgesneden of voorverpakte producten en koop je fruit en groente van het seizoen, scheelt een hoop doekoe. Sowieso is het beter om groente en fruit van “ons” seizoen te kopen omdat hier ook de juiste stoffen inzitten die voor ons geschikt zijn. Dus lekker aan de slag met je keukenmes en zelf je fruitsalade of pastasalade maken! Laat de flesjes water ook maar staan in de supermarkt, koop gewoon een goede filterkan, fris komkommertje er in en klaar.

Snuffel ook eens wat vaker in je koeling en kijk wat er nog in ligt, kun je beetje creatief te werk gaan? Zonde van al dat eten wat de vuilbak in kan en jij werkt aan je kook-skills. Doe je aan meal preppen? Minder snaaien, minder duur snoepgoed en ook nog eens werken aan je gezondheid.

Vervoerskosten

Dagje weg? NS heeft vaak goede deals om te treinen, kun je lekker relaxed shoppen en achterover leunen. Toch met de auto? Google dan eens voor goedkope parkeergarages of gratis parkeren in de stad. Er zijn zoveel sites die je goede tips geven.

Wat dacht je van swapfietsen of een andere goedkope vorm van een fiets huren. Gewoon een vast bedrag voor een goede fiets en ben je ‘m zat dan huur je die fiets gewoon even niet. In Antwerpen kan je bv ook voor 4 euro per dag een fiets huren, net als alle grote steden in NL een ov-fiets. Extra calorietjes er weer af, hoef je ook niet naar de sportschool. Daarover gesproken, ga je vaak genoeg naar de sportschool om je abonnement er uit te hebben of ben je net als ik altijd was een sponsor? Lekker buiten sporten, juist nu en frisse lucht in de longen. Iedereen heeft wel een dumble of ander apparaat, met je bubbel een parcour bouwen en daarna nog een flink rondje hardlopen.

Wat ik een ontzettend goed idee ook vind is een deelauto. Met meerdere mensen 1 auto rijden, geweldig! Goed voor het milieu en ook voor jouw portemonnee, want als er iets duur is is het een auto. Ik heb ‘m zelfs verkocht nu ik verhuisd naar de stad ben.

Overige handige tips

Je meubels een tweede leven geven met een mooi mat verfje. Breng een bezoekje aan de kringloop, je kunt er echt schatten vinden. Nu we toch weer in de jaren 80 stijl lopen, ga ‘s naar een vintage winkel of neus in de kast van je oma/opa/moeder/vader. Kleding zat? Er zijn genoeg apps die waar je je kleding bij kunt verkopen. Allemaal je eigen Netflix en/of Spotify? Deel het met vrienden, 1 abonnement en meerdere gebruikers. Kijk dat scheelt weer ;-).

Heb jij nog leuke bespaartips? laat ze achter in the comments 🙂 Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

Dit artikel is tot stand gekomen i.v.m. een samenwerking. Voor meer info zie mijn disclaimer.

(Visited 246 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Solve : *
32 ⁄ 4 =


CommentLuv badge