Airco-time: Hoe houd je je huis koel?

We puffen, zuchten en steunen het uit momenteel. De zomers duren steeds langer en lijken zelfs warmer te worden. Heb je deze zomer een de bekende #staycation thuis geboekt, dan wil je er alles aan doen om je koppie koel te houden en niet steeds het zwembad in te moeten duiken (wel lekker natuurlijk). Ik heb een paar heerlijke verkoelende tips voor je om je huis koel te houden! Airco-time: Hoe houd je je huis koel?

De airco

Het liefste zouden we in de koelkast kruipen, wat een hitte! Kijk we weten allemaal dat een airco gewoonweg geweldig is. Ik ben nog steeds aan het kijken hoe wat waar ik er 1 ga plaatsen, want ik weet dat ik voor de volgende hittegolf een oplossing moet hebben. Voor zo’n aanschaf moet je ze wel even goed vergelijken en uiteraard kijken naar airco aanbiedingen, de portemonnee wil ook wat nietwaar? Tegenwoordig heb je handige sites om te vergelijken. Mijn tip: kijk eens op Knibble, zijn zijn gespecialiseerd in het vergelijken van electronica. Je kunt hier ook terecht voor refurbished producten en tevens een “wekker” op je favoriete product zetten voor de laagste prijs.

Let vooral op of de airco geschikt is voor je ruimte (qua oppervlakte) en is de airco makkelijk te onderhouden, want ja onderhoud is juist nu zo belangrijk. Vergeet niet af en toe je huis te luchten want verse lucht is wel ook echt nodig voor je gezondheid. Ik weet het… moet het echt met dit weer.. yes sir! Dan even kontje draaien in de vriezer ;-).

De vin (+ ijsblokjestechniek)

Naast die airco zijn er natuurlijk meer dingen die je kan doen, uiteraard wel handig om ook de warmte buiten te houden. Een vin op tafel of in de slaapkamer is ook prettig, ik vind het ideaal voor dat briesje, voelt heerlijk aan en de huisdiertjes vinden het veelal ook prettig.

De ijsbak ervoor vind ik ook een geweldige tip. Het kost je wel wat blokjes maar het schijnt dat wanneer je zout over de blokjes strooit je ijs niet zo snel smelt. Die moet ik dan nog wel uittesten.

Weren die zon

Wat eigenlijk sowieso echt handig, naast de koelende apparatuur is om de deuren en ramen gesloten te houden waar de zon op schijnt. Tegenwoordig heb je de mooiste zonwerende gordijnen, een rolgordijn of luxaflex houden zorgen er ook voor dat je de warmte buiten houd. Wat ik laatst zag en potverdikkie wat slim, niet mooi maar slim, zijn die voorruit zeiltjes voor de auto die je gebruikt tijdens de winter dat je niet hoeft te schrappen, plak ze of zet ze vast aan je raam en bye bye sun!

Zodra de zon en warmte weg is de boel even laten luchten (kijk wel uit dat je ongedierte buiten houd) en je huis is een heerlijk koel paradijsje!

Kleine tips om zelf wat koel te blijven

Niets lekkerder dan de koude douche tijdens de hitte maar heb je weleens gemerkt dat wanneer je dit doet nog harder gaat zweten en het helemaal uitpuft? Door het koude op je lijf gaat je lichaam harder zijn werk doen om je lichaam op te warmen met als resultaat; de straaltjes lopen van je rug. Niet te koud dus maar wat lauw. Ook prettig, een koel waternevelaar om even mee te sprayen op je lijf, heerlijk!

Geldt ook voor koude of warme dranken. Een kop thee is echt niet zo’n raar idee, goed een koude zelfgemaakte ijsthee is natuurlijk altijd wel erg lekker! Je moet toch goed gehydrateerd blijven. Je zweet veel en dat koelt je lijf wel af. Goed drinken dus enne niet alleen dat wijntje want dat kan ook weleens averechts werken ;-).

Lekker slapen doe je wel in verse lucht met een circulatie, dus airco aan en vin aan. Heb je het toch warm onder de dekens, haal je donsje uit het hoeslaken en trek deze lekker over je lijf. Heb je toch iets om je heen. Druppeltje (echt ook maar 1) lavendelolie op je kussen en je waant je ook even in Frankrijk plus dat het kalmerend werkt.

Heb jij nog goede tips om je huis koel te houden? Laat het weten in de comments. Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

Dit artikel is tot stand gekomen i.v.m. een samenwerking. Voor meer info zie mijn disclaimer.

(Visited 174 times, 1 visits today)

1 Comment

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Solve : *
10 ⁄ 5 =


CommentLuv badge