De kracht van vitamine C

We weten allemaal wel dat we voldoende vitaminen en mineralen nodig hebben. Ons lichaam is er op ontworpen, eten wat de natuur ons heeft gegeven. Helaas is het zo dat we tegenwoordig niet meer voldoende van deze stoffen binnenkrijgen, hetzij doordat we niet voldoende groente- en fruit eten maar ook omdat er lang niet zoveel van deze stoffen in onze groente en fruit meer te vinden zijn. Is een aanvulling dan nodig? Ik ben van mening van wel. Ik leg je graag uit wat in dit geval vitamine C met je doet en waarom je de juiste soort moet nemen. De kracht van vitamine C.

Ik verdiep me al jaren in goede gezondheid en wat het beste voor je lijf is. Ik weet dan inmiddels ook dat je lichaam, bij een tekort aan de juiste voedingstoffen als vitamine C, zijn best moet doen om de juiste stoffen uit je voeding te halen, met als gevolg dat je vermoeid wordt en nog vele andere klachten kan krijgen. Wat ik tevens heb geleerd is dat je, wanneer je voor een aanvulling kiest, je wel een juiste soort supplement moet nemen. Mijn advies: laat ze van de gemiddelde drogist lekker links liggen. Kies voor een goed soort supplement dat zo puur mogelijk is. Mijn tip: koop een goede vitamine C supplement, persoonlijk zal ik dan ook Altrient C kopen.

Wanneer je weerstand lager is door bijvoorbeeld een ziekte (even als voorbeeld: mijn moeder kreeg na haar bestraling een hoge en goede dosis vitamine C supplement aangeraden, dit heeft haar enorm geholpen). dan is het noodzakelijk dat je vooral vitamine C binnenkrijgt.

De kracht van vitamine C

Wat zijn nog meer voordelen van vitamine C

 • Het is een krachtige antioxidant is die de immuniteit verhoogt en beschermt tegen virussen.
 • Het zorgt voor gezonde tanden, tandvlees en botten, en helpt het je weerstand tegen infecties op te bouwen door je lichaam te ondersteunen bij het afbreken en verdrijven van bacteriële en giftige stoffen in het lijf. 
 • Je kunt nooit teveel vitamine C binnenkrijgen, het overtollige voert je lichaam af.
 • Je wordt energieker, het helpt evt ook bij betere sportprestaties.
 • Het bevordert de opname van ijzer.
 • Het helpt bij een goede gemoedstoestand (ofwel, je voelt je beter).
 • Je krijgt een mooiere huid.
 • Het helpt bij gewichtsverlies.

Waarom de juiste vitamine C supplement

Bij goedkope merken (en nou zeg ik niet dat goedkoop ook slecht moet zijn over het algemeen) maar daarbij weet je 1 ding, er worden ook goedkope stoffen gebruikt en bevat totaal niet wat je echt nodig hebt. Over het algemeen wordt 1000 mg per dag aanbevolen (bij mijn moeder was dat 2000 mg), ik denk zelfs nu, in deze tijd ook echt die 1000 mg aan moet houden. Hoe beter het merk, hoe zuiverder, hoe beter de werking. Mijn tip; Altrient C.

Altrient C vitamine C

Altrient C werkt 5 keer efficiënter dan een vitamine C (ook wel bekend als ascorbinezuur) supplement die je veelal in een reguliere winkel koopt. Dit supplement is een Liposomale vitamine C en in een liposomale vorm neemt het tot 98% direct op in je bloedbaan. Liposomen ofwel ‘vetbolletjes’, beschermen de werkzame stof. en hierdoor breekt Altrient C vitamine C niet af in het maag-darm kanaal. Het fijne is, je drinkt Altrient C, je neemt het in met een beetje water. Geen pil dus die je doorslikt. Ik vind het prettiger omdat ik het idee heb dat het directer in je bloed wordt opgenomen.

Handig op te weten: Altrient C vitamine C

 • bevat geen genetisch gemanipuleerde ingrediënten
 • bevat geen suiker
 • geen zetmeel
 • geen kunstmatige smaakstoffen
 • geen kunstmatige kleurstoffen
 • geen vleesproducten en zuivelproducten

Het supplement van Altrient C is online te bestellen bij de webshop livonlabs.nl. Voor zowel de Nederlandse als Belgische klant.

Neem jij ook dagelijks een aanvullend supplement in? Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 421 times, 1 visits today)

1 Comment

 1. Jill feb 2, 2021 at 15:19

  Hey Heidi!

  Fijn artikel, ik heb het graag gelezen! En ook fijn om zo de voordelen opgelijst te zien, dat trekt me wel weer helemaal over de schreef. ik heb echter een vraagje! Heb jij toevallig ervaring met Flinndal? Ik ben van plan om deze te kopen (https://www.flinndal.nl/weerstand/vitamine-c) omdat de beoordelingen heel goed zijn, maar ik hoor het graag van verschillende bronnen en experts!

  Ik kijk uit naar je antwoord!
  Jill

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *