Personal Post juni 2021

Holy Moly… oktober 2020 mijn laatste artikel… time flies zullen we maar zeggen. Tijd om weer aan de slag te gaan met mijn geliefde hobby. Ik trap af met een persoonlijke post. Beetje uitleg waarom ik een break (nodig) had en wat ik zoal heb uitgespookt de afgelopen tijd. Aangezien ik type “glas halfvol” ben, maak ik er als vanouds een gezellig blogartikel van en geen gezeur en gezaag over waarom ik een break nodig had :-): Personal Post juni 2021

Ongeveer een jaar geleden nam ik de stap om naar Antwerpen te verhuizen. Hartje centrum dan ook. Auto aan de kant en een fiets met mand in de plaats, geen tuin en luxe appartement met mega tuin maar een gezellige 75 m2 appartement op 8 hoog met een balkon van 3 m2. Uitzicht is top, dat zeker! Geen manager meer in de kledingsector maar als teamleider in de voedingssector. Een ommezwaai kan ik je vertellen. Een andere cultuur, een andere vorm van leven en werken. De “8 tot 5” job werd ingeruild voor wisselende diensten in een branch die toch (ondanks mijn wens in de voeding te gaan) compleet anders is. Daarnaast het Covid-verhaal waardoor normaal er niet meer bij is.. of zelfs ooit nog gaat komen (?).

Kortom Heidi hier moest aan alles wennen, geen familie/vrienden/bloguitjes maar een nieuw leven en alles in het hoofd/huis/hart op een rijtje zetten. Eindelijk weer wat rust om mijn blog op te pakken. Ein-de-lijk!

Forty and Fabulous!

Personal Post juni 2021

Ik ben dit jaar 40 geworden! Auw auw haha! Geen echt feestje maar echt erg vond ik het niet. Ik heb er niet echt moeite mee dat ik 40 ben geworden, ik voel me totaal niet zo. Ik kan geen leeftijd op mezelf plakken (ik doe niet mee aan hokjes ;-)). Wel door alles, heel deze tijd en wat ik de afgelopen 2,5 jaar heb meegemaakt… waar ik niet over uit ga wijden.. heeft me nog meer aan het denken gezet. Schoon schip maken, zoiets in die trant. Opruimen wat ik niet nodig heb en alleen maar ruimte en positiviteit op elk vlak, maar ook letterlijk elk vlak.

Coffeetime

Koffieleut als dat ik ben, ik ben altijd in voor een bakkie pleur of tasje troost zoals ze hier zeggen. Ik wil graag elk koffietentje uittesten en dan vooral degene die aangeraden worden. Mijn nummer 1 staat er niet bij, dat is Coffenation, na een paar keer hier te zijn geweest blijft deze op nummer 1 staan. De bananabread is ook om je vingers bij af te likken! Er zal vast nog een aparte post komen over de beste koffietentjes hier in Antwerpen en dan uiteraard wat ik de beste vind. Tijdens de lockdown was het wandelen en hier en daar een koffietje halen, dat houden we er in :-).

Bier, wijn en food!

Ik blijf een lekkerbek. Gelukkig geen last van de bekende Corona-kilo’s (integendeel zelfs) maar eten en genieten kan ik altijd. Langzaamaan weer wat ruimte op leuke plekjes uit te testen maar food-to-go is ook leuk. Tijdens de zonnige dagen langs de Schelde met een pizza (zaaalig overigens de pizza’s van Café Luca), Maar ook nu de horeca weer open is zo nu en dan genieten van een biertje of wijntje met lekkers. Vlees eten doe ik nog steeds matig, af en toe een goed stukje kan ik wel van genieten. Helemaal vega/vegan lukt me niet helemaal nog… Koken is er helaas ook wat minder bij (ik mis stiekem de prachtige keuken die ik had in Essen), mede door de late diensten die ik draai.

Klein Parijs

Voor mij is Antwerpen net klein Parijs. Enorme Parijs fan en er zijn hier stukjes en straatjes die me er zo aan doen denken. ‘t Zuid doet me er helemaal aan denken, prachtige stukjes daar maar ook meer naar waar ik woon. Elke dag wandel ik langs de kleine perkjes. Op deze foto zijn de bomen nog in bloei, nu staat alles vol met bloeiende bloemen, prachtig! Overal bijen en zelfs een loslopende haan.

De eerste foto is van de “andere kant” genomen. Je kunt hier door een voetgangerstunnel (tip!) naar de andere kant van de Schelde wandelen (ik mag geen lopen meer zeggen hier want dat zien ze als rennen/hardlopen. Stappen of wandelen it is… lol).

Snoepen als de beste

Man man man… wat houd ik van taartjes en gebak, sinds dat ik hier woon is het aantal zoete lekkernijen wel toegenomen.. eerlijk is (h)eerlijk, dat kunnen ze hier wel hoor. Prachtige patisserie en pralines… zucht te lekker!!! Van cupcakes van Momade, witte chocolade kaastaart van DelRey tot aan bijzonder suikerloos gebak en ijs van Sano (tip!). Uiteraard hoort een warme wafel er zo nu en dan ook bij.

Groene vingers

Personal Post juni 2021
Mango zelf kweken

Mijn appartement is ongeveer 1 grote kwekerij geworden. Ik hou van planten, in de tussentijd is er een aardige verzameling bijgekomen. Onlangs ben ik zelf (weer) aan de kweek gegaan. Ongeveer alles wat ik in de grond stop verblijd me binnen mum van tijd met en lief klein plantje. Hierboven 1 voorbeeld van een mango waarbij ik de pit heb genomen en deze tot plantje heb gekweekt. Ik kweek ook veel volgens de “bagging/seedling” methode. Ik wil hier stap voor stap blogposts over gaan schrijven, het is echt superleuk en simpel.

Nog meer groen want wellicht was het je al opgevallen… het logo is groen. Ik was al meer naar de eco/duurzaam/bio kant aan het gaan met de blog omdat ik hier echt een voorstander van ben. Duurzame merken in kleding, wonen, etc. Ik zal dus zeker meer tips gaan delen over biologisch en duurzaam leven, kortom; groen!

Liefs Heidi

Antwerpen: de stad der mondkapjes

Ik laat je graag in mijn persoonlijke posts meer van Antwerpen zien. Lees hier meer over mijn vorige avonturen en tips over Antwerpen.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

(Visited 63 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Larissa jun 26, 2021 at 22:06

  Super dat je weer terug bent!! Ik houd ervan je blogs te lezen! En je mooie foto’s te zien!

  En je logo is top!

  Kijk uit naar je volgende blogs! En ik help wel mee ontdekken waar de beste koffie geschonken wordt! 😃☕️

  Reply
  1. FabulousHeidi jun 28, 2021 at 16:07

   Ahhh lieverd!!! Dank je wel! Zo lief! Jaaaa u bent welkom hihi!

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *