Hoe kun je je huiskamer duurzamer inrichten?

Bij het inrichten van je huiskamer denk je wellicht niet als eerste aan het milieu. Je wilt je kamer zo mooi mogelijk inrichten en je kiest dus meubels en accessoires die je mooi vindt. Maar wist je dat je ook bij het inrichten van je huiskamer duurzaam te werk kunt gaan? Hoe kun je je huiskamer duurzamer inrichten?

Ga voor tijdloos design

Bron afbeelding: Zitmaxx.nl

Een van de zaken die je in de gaten kunt houden bij het aanschaffen van nieuwe meubels is dat je gaat voor tijdloos design. Wanneer je gaat voor “trendy en helemaal van nu”, is de kans groot dat je na een relatief korte tijd weer uitgekeken bent op je meubels. Je gaat dan al snel weer voor nieuwe meubels en dat is natuurlijk alles behalve duurzaam. Wanneer je kiest voor tijdloos design dan heb je verschillende voordelen: je raakt niet snel uitgekeken op de meubels en door ze af en toe anders te stylen of anders neer te zetten heb je toch telkens weer iets anders.

Kies bijvoorbeeld zo’n leuke set van twee of drie salontafels. Deze kun je op verschillende manieren neerzetten en ze zijn, behalve schitterend om te zien, ook nog eens onverwoestbaar!

Zorg voor mooie isolatie

Raamdecoratie maakt een verschil

Bron afbeelding: Pixabay.com

De jaloezieën en plisségordijnen die je tegenwoordig overal ziet, zijn natuurlijk prachtig. Je kunt door de gebruikte technieken het licht goed regelen en het zonlicht buiten houden. Maar warmte binnen houden in de winter, daar zijn jaloezieën en plisségordijnen iets minder voor geschikt. Je kunt daarom een combinatie maken met gordijnen. Deze kunnen er in de winter voor zorgen dat de warmte in je huis blijft en je geen tocht langs de ramen voelt komen. Gordijnen geven de kamer direct een warme sfeer.

Vloerbedekking of een kleed is niet alleen lekker warm

Bron afbeelding: Zitmaxx.com

Momenteel zie je vooral hardhouten vloeren, pvc-vloeren en laminaatvloeren. Deze zijn heel gemakkelijk schoon te maken en ze gaan een hele tijd mee. Maar een nadeel kan zijn dat je altijd pantoffels aan moet in huis en in de herfst en de winter de centrale verwarming extra moet opstoken. Door een mooi vloerkleed onder je zithoek te leggen en een ander vloerkleed onder je eethoek breng je niet alleen direct sfeer in je huis, maar je zorgt er ook voor dat de ruimte warmer blijft.

Er is nog een ander voordeel van gordijnen en vloerkleden: ze zorgen voor geluiddemping. Dat is niet alleen fijn voor de buren, maar ook voor jezelf. Een kamer die hol klinkt, is al snel minder gezellig.

Heb jij tips voor het duurzamer inrichten van je huiskamer?

Liefs Heidi

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

De post is tot stand gekomen middels een samenwerking. Voor meer informatie zie mijn disclamer.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *