Personal Post: Antwerpen #4

Onder het mom van een persoonlijke blogpost wil ik je (weer) meenemen door Antwerpen. Dat deed ik in het verleden al regelmatig echter leg ik je graag uit waarom, ik heb namelijk een andere insteek. Het is alweer even geleden dat ik postte en zelfs daarvoor was het nog langer geleden. De reden: te druk met werk. Ik ben in de voedingssector gaan werken en dit slokte al mijn tijd op… helaas. Gezien er nu toch iets veranderd is in de werksfeer heb ik weer tijd en goed de tijd zelfs! Ik kan genieten van de prachtige stad waar ik vorig jaar ben gaan wonen. De blog weer oppakken.. een wens maar de energie en de inspiratie had ik niet meer. Een weg vinden tussen de vele lifestyle/food/beautybloggers zag ik niet meer zitten. Een lange tijd nagedacht over mindfullness/eco blog (wat mijn intentie was) maar ook daar zijn er zoveel van. Nodig? Misschien wel in deze tijd en mijn achtergrond ligt daar zeker ook wel. Enfin, daar kwam de letterlijke stem die zei: ga bloggen over Antwerpen! Dit is wat je leuk vind, je bent verliefd op de stad en het heeft zoveel te bieden! Ja… helemaal waar en de inspiratie begon direct weer te borrelen in me. Bij deze de (nieuwe) start over een geweldige stad, die echt alles heeft! Personal Post: Antwerpen #4

Antwerpen zuid, Lunchen in Antwerpen, Leuke restaurants in antwerpen, Leuke eetadresjes in Antwerpen, Lekker eten in Antwerpen, Antwerpen, Zurenborg Antwerpen, kaart antwerpen, wandelroute antwerpen, Eilandje Antwerpen,
MAS | Museum aan de Stroom

Ik denk dat wanneer je hier komt wonen en vooral als “buitenlander” heel anders naar zo’n stad kijkt. Of althans dat gevoel heb ik wel. Geboren en getogen Antwerpenaren kennen de stad van buiten maar raken vaak (ook mensen die hier al gewoon een lange tijd wonen) een beetje stads-blind als ik het zo kan noemen. Uitzonderingen natuurlijk daar gelaten maar ik merk dat vaak om me heen. Ik heb echt dat oooohh en aaahhh nog en dat zorgt er ook voor dat je anders kijkt. Zo’n rijke stad met een hele diverse uitloop qua architectuur, kunst, mode, food, interieur, etc etc. Je merkt dat het ooit (en nog steeds) een rijke stad was. Veel landen en steden zie je hier in verwerkt. Uiteraard ook het bourgondische stukje wat hier echt niet aan ontbreekt, op culinair gebied kun hier echt je hartje ophalen. Een stad naar mijn hart en elke dag nog verliefd! Bijzondere mensen, bijzondere gebruiken. Door mijn werk uiteraard al heel wat bijgeleerd hierover ;-).

Ik woon hartje centrum. Voor diegenen die hier bekend zijn, ik wandel de hoek om en ik loop de Meir op (oja, dit spreek je uit als mèr, niet als meijer ;-)). 5 minuten wandelen naar het prachtige centraal station maar ook heel centraal, zo bevind ik me al snel op ‘t Zuid, het Eilandje en wijken als Zurenborg, etc. Wat me opvalt is dat wanneer tourisme hier komt (van waar dan ook) komen ze vaak niet verder dan de Meir, Groenplaats en Grote Markt. Heel mooi en bruisend natuurlijk maar Antwerpen is en heeft zoveel meer dan dat. Je wilt gaan waar de bewoners gaan denk ik altijd, vooral als je hier vaker komt. Mijn doel met de nieuwe insteek is om alles te gaan laten zien wat Antwerpen te bieden heeft, in de breedste zin. Ik ben al begonnen met mijn Instagram hier volledig op in te richten (mijn “oude” account is blijkbaar gehackt), met een nieuwe verse start >>> link. Ik zal het leuk vinden als je me hier weer op komt volgen!

‘t Zuid

Goed, op naar een nieuw tourtje Antwerpen! Ik hou van een lekker drankje en hapje, “op restaurant” ga ik dan maar al te graag. Op ‘t Zuid tref je de Marnixplaats aan, rondom vindt je de leukste cafeetjes en restaurantjes. Relaxen met een biertje van het vat en bijvoorbeeld zoals hierboven ramen (Takumi Ramen Kitchen), een aanrader! ‘t Zuid vind ik persoonlijk een Parijs-achtig tintje hebben, love it!

Wandel je een stukje verder dan kom je uit op de Leopold de Waelplaats, hier rondom heen vindt je weer overal restaurants en cafeetjes. Werkelijk een prachtig stukje waar ik al eerder van wat heb laten zien (check het hier). Loop je weer door richting de Amerikalei dan wandel langs een weer een hoop gezelligheid, andere aanrader is zeker Mampoko (foto rechts).

Sint-Andries (Wilde Zee), Meir, Historisch Centrum, Eilandje & Theaterbuurt

Vervolg je je weg richting het noorden dan kom je langs diverse wijken. Eigenlijk zit je in mum van tijd van ‘t Zuid tot aan het Eilandje. Goed, maak je veel stops dan kun je er zeker een dag mee vullen (of zelfs meerdere). Nu heb ik al heel wat rondgewandeld/gefietst/gestept in de stad maar het is voor mij soms toch nog een puntje van twijfel waar welke wijk begint, so correct me if I’m wrong ;-). Voor al het gemak heb ik onderaan een kaart toegevoegd hoe je het makkelijkste je route kan nemen.

Smullen doe ik overal (ahum), een vriendin nam me mee naar de Sint-Andriesplaats om te genieten van een lunch bij St. Simonne (met een Antwerpse Tripel natuurlijk. Je kunt hier zelfs een speciale kapsalon bestellen! De Antwerpenaren claimen dat dit een typisch Antwerpse ontdekking is maar we weten natuurlijk allemaal dat dit komt van een Rotterdamse kapper (sorry Antwerpen, helaas pindakaas).

Op het Mechelseplein kun je kiezen uit een tal leuke cafeetjes aan een mega-terras. Opvallend is dat hier veel studenten komen, drukke bedoeling maar zeer gezellig.

Onlangs was het Nationale Monumentendag, uiteraard kon ik het niet laten om hier en daar te gaan rondsnuffelen. De gouden met roodvelvet interieur is de binnenkant van het bekende Toneelhuis. Voor het toneelhuis kun je gezellig zitten om wat te borrelen of een hapje te eten met een uitkijk op de Chanel winkel en de Louis Vuitton.

Door het zijstraatje van de Chanel winkel kom je op de Schuttershofstraat waar een aantal prachtige designerswinkels zich bevinden maar ook een paart art gallerie’s, waaronder een (voor zover ik weet) relatief nieuwe in Antwerpen; The Boutique Gallery. Ik heb daar al een paar prachtige en leuke items gezien en nu stond deze schattige gorilla met superman-cape in de etalage (willen we hebben!). Zeker even dit straatje bekijken.

Nog zo’n pareltje die ik tegenkwam tijdens Nationale Monumentendag was de Handelsbeurs. Na de renovatie in 2019 is dit neogotische monument weer geopend en worden er diverse evenementen gehouden. Mocht je de kans krijgen, zeker een kijkje nemen, het is werkelijk prachtig!

Een bijzonder straatje, wat enorm veel gefotografeerd wordt, is de Hoofdkerkstraat. Zo bijzonder en eigenlijk heel schattig.

Ben je opzoek naar een betaalbaar en uniek hotel in het hartje van Antwerpen centrum? Met uitkijk op de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en kamers geïnspireerd op Rubens is dit een hippe en elegante “Hotel O Kathedral” een prachtige plekje om je verblijf door te brengen. Mijn ouders hebben hier overnacht in de torenkamer wat een heus romantisch tintje heeft. Oja, het ontbijt daar is zeer zeker ook aan te raden, erg goed! Binnenkort meer bijzondere verblijven in Antwerpen opde blog.

Een lekker biertje van de tap is een Triple Karmeliet en deze kun je o.a. nuttigen bij Jan Zonder Vrees. Zo’n schattig straatje waar dit café/restaurant/hotel zich bevindt!

Genieten van de Belgische keuken kun je bij restaurant De Pottekijker. Erg goed eten in een heerlijke sfeer. Ik genoot van een rijkelijk gevuld vispannetje en kaas/garnalenkroketten vooraf.

Zin in een bijzonder ontbijt of lunch? Zeker even het nieuwe “Oats Day Long” uitproberen. Van warme porridge tot bijzonder brood met avocado en zalige koffietjes. Binnenkort vertel ik je er meer over!

Eilandje

Wandelen naar het Eilandje kun je via verschillende manieren, een mooie uitkijk op de Schelde is zeker een aanrader. Je komt dan ook langs de Willem Ogierplaats waar je Restaurant De Bomma vindt. Ook weer zo’n authentiek Vlaams restaurant (erg hond-vriendelijk ook) waar je kunt genieten van een diner zoals bomma ofwel oma die maakte(e).

Tonnetje rond weer je weg vervolgen richting het Eilandje waar je het Felix pakhuis vindt, een prachtige uitkijk op de jachthaven en uiteraard het bijzondere MAS. Die mag je toch niet overslaan als je Antwerpen bezoekt. Natuurlijk ook nog even een “fotoke trekken” bij de Love Antwerpen slotjes rooster (sorry ik heb er geen andere naam voor, wellicht bestaat ie wel). Zou dit net zo werken als de slotjesbrog in Parijs? Ik denk van wel :-).

Zurenborg

Een andere kant van Antwerpen, wat ook heel goed te bereiken is is Zurenborg. De meeste Antwerpenaren zijn dol op deze wijk en in deze wijk tref je, zoals ze dat hier vooral zeggen, de mooiste straat van Antwerpen aan. Ik moet zeggen dat ik nog nooit zo’n straat als deze heb gezien. Deze Cogel-Osylei is werkelijk heel bijzonder met zijn Belle Epoque en Art Nouveau kunstige huizen. Heel eerlijk… bijzonder maar ook een soort van griezelig. Ken je de film Lemony Snicket? Dat idee kreeg ik. Maar desalniettemin, je moet dit zeker ‘s gezien hebben.

Een leuk pleintje met een tal van restaurantjes is de Dageraadplaats. Wij genoten hier van een lekkere lunch bij “Aan het Strand van Oostende“. Zeker het hippe Zurenborg op je to-do lijstje plaatsen.

Linkeroever (Sint-Annastrand & Middenvijver)

Wist je dat Antwerpen een heus strandje heeft? Wanneer de door de voetgangerstunnel onder de Schelde doorwandelt naar Linkeroever tref je een groot natuur/wandelgebied aan en het Mariastrand. Na een heerlijke wandeling ook nog even neerploffen voor een hapje en een drankje langs het strand waar je ook nog eens kunt genieten van een mosselpannetje. Mocht je tijd over hebben tijdens je bezoek, zeker doen!

Antwerpen zuid, Lunchen in Antwerpen, Leuke restaurants in antwerpen, Leuke eetadresjes in Antwerpen, Lekker eten in Antwerpen, Salt and Mint Antwerpen, Zurenborg Antwerpen, kaart antwerpen, wandelroute antwerpen,

Ik heb de gehele tour in kaart gebracht met behulp van Googlemaps, zo kun je alle punten gemakkelijk terugvinden en je route bepalen.

Wat vind jij het leukste op te bezoeken in en rond Antwerpen? Tips altijd welkom!

Antwerpen zuid, Lunchen in Antwerpen, Leuke restaurants in antwerpen, Leuke eetadresjes in Antwerpen, Lekker eten in Antwerpen, Antwerpen, Zurenborg Antwerpen, wandelroute antwerpen, Eilandje Antwerpen, Mampoko,

Ik laat je graag in mijn persoonlijke posts meer van Antwerpen zien. Lees hier meer over mijn vorige avonturen en tips over Antwerpen.

Wil je volledig op de hoogte blijven van mijn artikelen en leuke nieuwtjes? Volg me op Instagram en of op Facebook.

Deze post bevat géén gesponsorde items.

(Visited 653 times, 1 visits today)

4 Comments

 1. Larissa okt 25, 2021 at 23:04

  Leuk leuk leuk weer! Ik was word en blijf fan van je!
  Succes met je nieuwe Antwerpen site! Op naar veel leuke stukken!

  Reply
  1. FabulousHeidi okt 26, 2021 at 09:10

   Ahhhh superlief!!! Jaaa hoop nog veel meer moois te kunnen laten zien!! xxx

   Reply
 2. Nicky nov 13, 2021 at 14:25

  Heel grappig inderdaad, ik ben zelf oorspronkelijk van west-vlaanderen en als jd vroeger eens ‘een dagje Antwerpen’ deed kwam je ook niet veel verder dan de Meir en groenplaats. Nu woon ik in provincie A’pen en woon ik op 20min rijden van ‘t stad en hebben we zoveel meer ontdekt. Wij kunnen echt genieten van ‘t eilandje en ‘t zuid

  Reply
  1. FabulousHeidi nov 14, 2021 at 14:41

   Echt herkenbaar he! Wij deden dat vroeger ook. Vooral als je nu in de buurt woont of in ‘t stad ontdek je steeds meer. Ik geniet daar ook echt van, mooiste stukjes als je het mij vraagt.

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *